Condamnari

Zilele lui Suleyman DADDY la sefia PSD si a CAMEREI sunt Numarate­čĄú

 

FB_IMG_1518884894192
Zilele lui Liviu Dragnea la ┼čefia PSD sunt num─ârate. Ultimele semnale venite de la nivel ├«nalt arat─â c─â dosarele pe care le are pre┼čedintele social-democra┼úilor at├órn─â ca o piatr─â de moar─â pentru viitorul s─âu politic. Mai ales problemele legate de controversata firm─â Tel Drum sunt foarte atent monitorizate la Bruxelles, ├«n cadrul Parlamentului European, institu┼úie de la care a ┼či venit o reac┼úie care anun┼ú─â ├«nceputul sf├ór┼čitului pentru liderul PSD.

Asta sus┼úine deputatul PNL, Ovidiu Rae╚Ťchi, care a afirmat┬á├«ntr-un comunicat de pres─â c─â pe fondul unor atacuri v─âdit politice din PSD asupra justi╚Ťiei, statutul Rom├óniei ├«n cadrul Uniunii Europene se deterioreaz─â. ÔÇ×Nu se poate ca PSD s─â sacrifice destinul european al Rom├óniei pentru c├óteva dosare ale lui Dragnea…ÔÇŁ, a firmat acesta, coment├ónd situa╚Ťia ├«n care se afl─â ╚Ťara noastr─â dup─â ce scandalul pe Legile Justi╚Öiei au deschis o adev─ârat─â Cutie a Pandorei.

ÔÇťSemnalele pe care le primim de la nivel european ├«n ultima vreme sunt alarmante. ╚śi tot mai numeroase. Faptul c─â pre╚Öedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag cere Comisiei Europene s─â nu ridice MCV ╚Öi s─â declan╚Öeze procedura de activare a Articolului 7 ├«n cazul Rom├óniei ÔÇö suspendarea dreptului de vot ├«n Consiliul UE pentru un stat membru – dac─â vor continua atacurile asupra justi╚Ťiei este deosebit de grav.

Nu sunt amenin╚Ť─âri lipsite de con╚Ťinut, nu e o joac─â, Polonia a pierdut mult insist├ónd ├«n aceea╚Öi direc╚Ťie, iar explica╚Ťiile PSD privind “dezinformarea” oficialilor europeni sun─â tot mai ridicol: chiar toat─â lumea e dezinformat─â?! Recent, chiar eurodeputata Ana Gomes, coleg─â de grup socialist cu domnul Dragnea – perfect informat─â a╚Öadar de colegii s─âi din PSD – declara c─â: “Acuza╚Ťiile f─âcute de OLAF la adresa dlui Liviu Dragnea ╚Öi a complicilor s─âi nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi aruncate sub pre╚Ö, trebuie s─â fie analizate ╚Öi s─â primeasc─â un r─âspuns. Iar primul pas pentru ca investiga╚Ťia s─â aib─â loc este ca ace╚Öti oameni s─â se retrag─â din posturile pe care le ocup─â, a╚Öa cum au cerut ╚Öi cet─â╚Ťenii care au ie╚Öit in strad─â. Sunt convins─â c─â mai mult─â lume din familia mea politic─â are aceea╚Öi p─ârere ╚Öi sus╚Ťine lupta anticorup╚Ťie, transparen╚Ťa ╚Öi asumarea r─âspunderii de c─âtre guvern.ÔÇŁ S─â ne amintim ╚Öi c─â – la ├«nceputul lunii mai – se a╚Öteapt─â ca Uniunea European─â s─â ia o decizie ├«n ceea ce prive╚Öte condi╚Ťionarea acord─ârii fondurilor europene de statul de drept, una din principalele ╚Ť─âri vizate fiind Rom├ónia. Avertismentele vin dup─â un an ├«n care justi╚Ťia a trecut prin momente foarte grele”.
“Mi se pare incredibil c─â nimeni din PSD nu ├«n╚Ťelege c─â toate aceste semnale care vin dinspre Europa, dar ╚Öi dinspre partenerul strategic american, sunt serioase ╚Öi pot produce efecte grave asupra Rom├óniei. Partenerii no╚Ötri externi nu pot fi repezi╚Ťi cu cli╚Öee de tip “Binomul” ╚Öi “Statul Paralel”, pozi╚Ťiile lor vin ├«n afara jocului politic ╚Öi m─âsoar─â obiectiv riscul r─âzboiului PSD cu Justi╚Ťia. Nu se poate ca PSD s─â sacrifice destinul european al Rom├óniei pentru c├óteva dosare ale lui Liviu Dragnea