Politica

USR:LUPTA la BAIONETA pentru FUNCTIA de PRESEDINTE/TRADARI si DEMISII la POIANA lui IOCAN !

USR este un butoi cu pulbere înaintea finalizării votului intern pentru funcția de președinte, care se încheie joi seara la ora 22. În contextul în care sistemul de vot electronic este contestat și din această cauză s-a cerut o comisie de audit, miercuri seara a izbucnit în partid un scandal uriaș, au declarat pentru Digi24.ro surse din USR, după ce la filiala Vrancea, președintele acesteia, membru al taberei Barna, a exclus din partid, miercuri seara, o serie de membri notorii, în încercarea de a elimina adversarii aripii Barna din echipa de delegați la congresul partidului care va avea loc pe 14-15 septembrie. 

Nicu Panaitescu, unul dintre membrii cunoscuți ai filialei, a anunțat pe Facebook că demisionează, acuzând interesele ”unui grupuscul care calcă cu bocancii ăia grei pe tot ce înseamnă democrație internă, bun simț și onoare”.

”Ăsta nu e USRul meu.
E cumplit de trist și revoltător ce se întâmplă acolo și sper ca cei rămași să îndrepte ce se mai poate îndrepta”, a scris Panaitescu. Acesta a trimis și o scrisoare deschisă colegilor, în care spune că ”Dan Barna și grupul de oportuniști care-l înconjoară dau tonul”.

”Dan Barna și grupul de oportuniști care-l înconjoară dau tonul”

Comisie de audit pentru sistemul de vot intern

În urma valului de indignare produs de aceste evenimente în interiorul USR, s- a decis anularea excluderilor de la Vrancea, dar tensiunea rămâne, în contextul în care au mai rămas doar câteva ore până la încheierea votului intern pentru funcția de președinte. Există în rândul membrilor, în special în tabăra anti-Barna, întrebări legate de numărul mic de membri care au votat, comparativ cu numărul total de membri al partidului. Astfel, din cei 16 000 de membri, doar puțin peste jumătate s-ar fi exprimat prin votul electronic până joi dimineața. Sunt suspiciuni legate de posibilitatea tuturor membrilor de a avea acces la platforma de vot, și mai ales de faptul că jocurile în interior sunt făcute exclusiv prin discuțiile pe grupul de Facebook Poiana lui Iocan, cei care sunt în afara acestui grup neavând acces la informații și cercurile de influență.

S-a cerut o comisie de audit pentru sistemul de vot, dar rezultatele vor veni de-abia după Congres.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că nu există nicio problemă cu platforma de vot.

”În această seară vom afla și rezultatul votului electronic. Platforma nu are nicio problemă. S-a prelungit pentru că au votat puțini. Am crescut foarte mult și în mediul rural și atunci oamenii trebuie să se deplaseze ca să voteze electronic. Platforma nu a avut niciun moment nicio problemă. Sunt încrezător că o să câștig”, a spus Dan Barna într-o conferință de presă la Bistrița