Fara Categorie

Unde nu este RABDARE, Acolo nu este nici IUBIRE! “Uneori suntem atat de SINGURI incat nici SOMNUL nu ne mai VIZITEAZA” !!!

 

 

received_596538477441449

 

Cuvântul „femeie” trebuie, cu orice chip, mult mai respectat, pentru că, vă repet, acest cuvânt înseamnă „împărăteasă dăruitoare” şi dăruire este toată Scriptura.

 

Astăzi se înţelege din ce în ce mai puţin rostul bărbatului și al femeii în căsnicie. Puteţi să ne spuneţi care este rostul lor în viaţa de familie? Adevărul este că nu sunt de părere cu acest cuvânt: „astăzi”. Bărbatul şi femeia sunt aceiaşi cu cei pe care i-a creat Dumnezeu la început, cu un scop bine definit. S-a făcut o constatare: întrucât femeia a fost roabă mii de ani şi, cu ocazia Edictului de la Milan, Sfântul Constantin cel Mare a dat libertate şi femeii, ca să nu mai fie omorâtă fără judecată, nu este permis acest lucru. Văd acum că se transmit atavic defectele şi calităţile. La femei s-a transmis atavic teama, ele se tem de bărbat, cum la bărbaţi s-au transmis atavic puterea şi îndrăzneala şi această grozav de urâtă, de condamnată poziţie a bărbatului de a fi agresiv. „Femeie” înseamnă „împărăteasă dăruitoare”. Femeia, dacă zici că-i slabă, totuşi, din momentul în care te-ai angajat să te numeşti soţ, nu te poţi numi soţ decât lângă o soţie. Trebuie să o pui pe tron, cu orice chip! Să nu se mai vadă în femeie numai un scop meschin sau un lucru de caznă. Femeia este extraordinară în creaţia lui Dumnezeu! Daţi-vă seama că destinul întregii omeniri depinde de cuvântul Fecioarei Maria libere: „Fie mie după cuvântul Tău!”. Şi s-a schimbat destinul întregii omeniri, şi chiar al lui Dumnezeu în lume. Maica Domnului este o femeie care a deschis porţile fericirii, libertăţii şi veşniciei în lume. Femeia trebuie cu orice chip respectată, pentru că dacă dumnezeirea ar întreba omenirea:„Ce este în omenire?”, n-ar întreba paternitatea, ci maternitatea! Deci femeia joacă un rol primordial în ceea ce priveşte creaţia lui Dumnezeu, bărbat şi femeie. Putem noi, oare, să desprindem o Taină atât de importantă de cuvintele Mântuitorului: „Fără de Mine nu puteţi face nimic”. Acestea sunt cuvinte dumnezeieşti şi tot ce a spus Hristos este adevărat. Lumea creştină, dacă ar fi atentă numai la aceste cuvinte, ar fi mult mai controlată şi s-ar descoperi mai repede ori valorile, ori defectele. Pentru că El este Vița și noi suntem mlădițele. Poate mlădiţa să rodească ceva fără Viţă? Maica Domnului reprezintă neamul omenesc. Femeia nu trebuie văzută ca o roabă. Pentru că, deşi spunem în rugăciunile Tainei Cununiei că femeia trebuie să se supună bărbatului, acesta din urmă trebuie să fie atent, că i se spune, tot în aceeaşi rugăciune, că trebuie să o iubească. Dacă nu o iubeşte, soţia nu o să-l asculte. Bărbatul, dacă nu ascultă de acest cuvânt, se face răspunzător de îndărătnicia femeii. Deci trebuie să o iubească cu orice chip. În căsnicie se intră prin foarte multe transformări şi lucruri neprevăzute, datorită marilor intimităţi: naştere de copii, care nu se face numai citind cum se face, ci se naşte în modul cel mai normal de către toate femeile, fie împărăteasă, fie femeie de rând. Cuvântul femeie trebuie, cu orice chip, mult mai respectat, pentru că, vă repet, cuvântul femeie înseamnă „împărăteasă dăruitoare” şi dăruire este toată Scriptura

received_308605003095612

 

Barbatul ispita, barbatul pacat

 

Mi-ai zdruncinat rugaciunea si candoarea noptilor pure. La inceput ai aparut ca o naluca in reflexia Lunii pline. Credeam ca esti ceva efemer, creat din dorinta transgresiva de a gusta vinul pelin de pe buzele tale. Apoi am simtit cum ma cuprindeai intr-o imbratisare fierbinte, iar stransoarea ta parea o camasa de forta care imi viola mintea atunci cand incerca sa se opuna dorintei.

 

Dansul pasiunii care ne-a contopit trupurile ne-a purtat parca intr-o transa care a deschis poarta spre un colt al mintii, unde pudoarea devenea indrazneala, iar dorinta avea aroma gutuilor dulci-amarui. Si imi placea gustul pacatului, imi placea sa fiu Eva ta. Dar ceea ce nu pot uita este imbratisarea privirilor. Sufletele noastre erau doi cocori care isi promiteau unul altuia eternitatea iubirii. Am distrus impreuna bariera timiditatii. O alta varianta ar fi fost sa o ocolim sau sa o ignoram. Dar nu, noi am distrus-o, pentru ca ne doream sa pasim intr-o lume a noastra.

 

FB_IMG_1545715800169

 

Acolo imbratisarile si saruturile erau o punte spre pasiunea care urla in trupurile noastre infierbantate de o dorinta nebuna care musca fara mila din mintile noastre candva inocente. Esti barbatul ispita, barbatul pacat si m-ai convins sa nu mai tin post de iubire. R. V. Fragment din cartea Clepsidra cu iubire