Condamnari

Un PUSCARIAS, Un TARFOI si un BUBOS vor sa SCOATA Politicienii CORUPTI din PUSCARIE si DOSARELE din Instante si Parchete!

 

FB_IMG_1538052177456

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre textul unei ordonanţe de urgenţă privind legile justiţiei, au precizat, joi, surse politice, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, este de aşteptat să se discute şi despre situaţia protocoalelor de colaborare, dar şi despre oportunitatea unor prevederi referitoare la amnistie şi graţiere.

Joi, ministrul Tudorel Toader a anunţat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind legile justiţiei este gata şi va fi trimis la CSM.

Întrebat dacă este gata proiectul, Toader a răspuns: “Da. Şi îl trimit oficial astăzi la CSM. Spuneam aseară că nu voi comunica public modificările preconizate, din simplul motiv că membrii CSM să nu afle din media, să afle oficial”, a declarat Toader la sediul CSM.

Ministrul Justiţiei preciza cu o zi înainte că a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Veneţia adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să preia recomandări ale acestui organism cu privire la legile justiţiei.

FB_IMG_1538378376391

El explica faptul că a avut şapte propuneri şi toate au fost agreate – propunerile de modificare au fost considerate ca binevenite şi chiar necesare pentru evitarea unor disfuncţionalităţi.

Potrivit informațiilor Digi24.roo întâlnire a avut deja loc între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, urmând să mai existe încă una la care să participe și Tudorel Toader.

De altfel, aseară a avut o întâlnire și între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

FB_IMG_1535275108111

În acest moment se fac presiuni asupra ministrului Justiției pentru o astfel de ordonanță de urgență care se referă la protocoale. Forma trebuie să apară cât mai repede din partea acestuia. La începutul lunii august, Tudorel Toader spunea că, imediat ce se încheie concediile, va propune o formă a unei OUG prin care persoanele care consideră că au fost condamnate pe baza unor interceptări obținute pe baza protocoalelor încheiate cu SRI să poată cere revizuirea sentinței.

Aceasta este forma așteptată de Liviu Dragnea și se pare că discuțiile sunt tot mai tensionate în alianță, urmând ca această ordonanță de urgență să apară într-un timp cât mai scurt.

Ministrul Justiţiei a anunţat în această dimineață că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind legile justiţiei este gata şi va fi trimis tot astăzi la CSM, însă nu a menționat dacă printre propuneri se află și o eventuală amnistie