Condamnari

UIOREANU PNL/Pentru 100.000 euro, acest KAKAT a luat 6 ani si 4 luni/Se Rasucesc BRATIENII in Mormant/Ruj, Vaselina si Kor­čśÄ

FB_IMG_1517474429103COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 170 din 31.01.2018, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamn─â pe inculpatul┬áUIOREANU HOREA DORIN, pre╚Öedinte al Consiliului Jude╚Ťean Cluj, la momentul s─âv├ór╚Öirii faptei, la o pedeaps─â de┬á6 ani ╚Öi 4 luni ├«nchisoare┬á╚Öi interzicerea, at├ót ├«n timpul c├ót ╚Öi pe o perioad─â de 4 ani de la executarea pedepsei ├«nchisorii, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n orice alte func╚Ťii publice ╚Öi de a ocupa o func╚Ťie care implic─â exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor de┬áluare de mit─â┬á(3 infrac╚Ťiuni din care 2 ├«n form─â continuat─â),┬áfals ├«n ├«nscrisuri sub semn─âtur─â privat─â ├«n forma participa╚Ťiei improprii, ├«n form─â continuat─â┬á╚Öi┬átentativ─â la sp─âlare de bani.
Condamn─â pe inculpatul┬áBENE IOAN, membru AGA ├«n cadrul SC Construc╚Ťii Napoca SA, la o pedeaps─â de┬á3 ani ╚Öi 8 luni ├«nchisoare┬á╚Öi interzicerea, at├ót ├«n timpul c├ót ╚Öi pe o perioad─â de 2 ani de la executarea pedepsei ├«nchisorii, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n orice alte func╚Ťii publice ╚Öi de a ocupa o func╚Ťie care implic─â exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor de┬ádare de mit─â ├«n form─â continuat─â,┬áfals ├«n ├«nscrisuri sub semn─âtur─â privat─â ├«n forma participa╚Ťiei improprii┬á╚Öi┬átentativ─â la sp─âlare de bani.
Condamn─â pe inculpatul┬áPOG─éCEAN VASILE, asociat ╚Öi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, la o pedeaps─â de┬á3 ani ├«nchisoare┬á╚Öi interzicerea, at├ót ├«n timpul c├ót ╚Öi pe o perioad─â de 2 ani de la executarea pedepsei ├«nchisorii, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n orice alte func╚Ťii publice ╚Öi de a ocupa o func╚Ťie care implic─â exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de┬ádare de mit─â ├«n form─â continuat─â.
Condamn─â pe inculpatul┬áPETRAN IOAN, consilier jude╚Ťean ├«n cadrul Consiliului jude╚Ťean Cluj, la momentul s─âv├ór╚Öirii faptei, la o pedeaps─â de┬á3 ani ├«nchisoare cu suspendarea execut─ârii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani┬á╚Öi interzicerea, pe o perioad─â de 3 ani de la r─âm├ónerea definitiv─â a hot─âr├órii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea execut─ârii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n orice alte func╚Ťii publice ╚Öi de a ocupa o func╚Ťie care implic─â exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de┬áluare de mit─â.
Condamn─â pe inculpatul┬áDAVIDESCU GABRIEL RADU, director dezvoltare ├«n cadrul SC Uti Grup SA Bucure╚Öti, la o pedeaps─â de┬á2 ani ╚Öi 8 luni ├«nchisoare cu suspendarea execut─ârii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru s─âv├ór╚Öirea a dou─â infrac╚Ťiuni de┬ádare de mit─â.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Petran Ioan va presta o munc─â neremunerat─â ├«n folosul comunit─â╚Ťii pe o perioad─â de 60 de zile lucr─âtoare, ├«n cadrul Prim─âriei mun. Cluj-Napoca sau ├«n cadrul Prim─âriei com. Baciu.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Davidescu Gabriel Radu va presta o munc─â neremunerat─â ├«n folosul comunit─â╚Ťii pe o perioad─â de 60 de zile lucr─âtoare, ├«n cadrul Prim─âriei ora╚Öului Buftea sau ├«n cadrul S.C. ECOVOL S.A. Voluntari.
Dispune confiscarea special─â de la inculpatul Uioreanu Horea Dorin a sumelor de 281.000 lei ╚Öi 32.200 euro sau echivalentul acestei sume ├«n lei la data pl─â╚Ťii.
Dispune confiscarea special─â de la inculpatul Petran Ioan a sumei de 5.000 euro sau echivalentul acestei sume ├«n lei la data pl─â╚Ťii.
Dispune desfiin╚Ťarea ├«nscrisurilor falsificate.
Oblig─â inculpa╚Ťii apelan╚Ťi Pog─âcean Vasile, Davidescu Gabriel Radu ╚Öi Petran Ioan la plata c├óte unei sume de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIV─é

Inculpa╚Ťii au fost trimi╚Öi ├«n judecat─â de c─âtre Direc╚Ťia Na╚Ťional─â Anticorup╚Ťie ÔÇô Serviciul Teritorial Cluj la data de 19 iunie 2014, vezi comunicat nr. 894/VIII/3 din data de 23 iunie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ╚śI RELA╚ÜII PUBLICE