Anchete DNA

TUDORICA a BULIT regulamentul sa castige FIUL Concursul/SOTIA lui TUDORICA si-a TRAS 30.000 euro din F.E. prin PIXU lui TOADER/Pus de PNL la CCR, Tudorica se FREACA in PSD­čśÄ

FB_IMG_1503519099250Fiul ministrului Justi╚Ťiei, Tudorel Toader, a c├ó╚Ötigat concursul pentru postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Ia╚Öi, dup─â ce Senatul Universit─â╚Ťii a modificat cu o lun─â ├«nainte paragraful cu privire la o prevedere, f─âr─â de care acesta nu ar fi putut participa la concurs.

Modificarea prevederii respective a f─âcut posibil ca func╚Ťia de asistent universitar s─â poat─â fi ocupat─â ╚Öi de un candidat care are titlul de doctor ├«n Drept Penal, nu doar Drept Civil, scrie┬á7est.ro.┬áIonu╚Ť Alexandru Toader de╚Ťine o diplom─â ├«n Drept Penal, dup─â cum se arat─â chiar ├«n CV-ul s─âu.

Senatul Universităţii din Iași ar fi modificat paragraful prevederii pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, precizează sursa citată.

Universitatea Al. I. Cuza a scos la concurs, la sf├ór╚Öitul lunii aprilie, un post de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina ÔÇťDrept Civil. Partea General─â; Drept Civil. PersoaneleÔÇŁ

Metodologia de ocupare a postului de asistent universitar pe perioad─â determinat─â era reglementat─â printr-o hot─âr├óre a Senatului Universit─â╚Ťii din 27.03.2014. Mai precis, la articolul 8 al acestei hot─âr├óri se arat─â c─â, pentru posturile scoase la concurs, candida╚Ťii trebuie s─â de╚Ťin─â ÔÇ×diplom─â de doctor ├«n domeniul postului sau statutul de student doctorandÔÇŁ.

Cum postul era pentru disciplina ÔÇťDrept Civil. Partea General─â; Drept Civil. PersoaneleÔÇŁ, fiul lui Toader ar fi trebuit s─â de╚Ťin─â o diplom─â ├«n Drept Civil ╚Öi nu ├«n Drept Penal.

Problema a fost ÔÇ×rezolvat─âÔÇŁ, printr-o modificare a prevederii respective, astfel:

ÔÇ×Hot─âr├órea 6 din ╚Öedin╚Ťa Senatului 30 martie 2017. Hot─âr├óre cu privire la aprobarea modific─ârii articolelor 8 ╚Öi 13 din Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice pe perioad─â determinat─â, dup─â cum urmeaz─â:

Art. 8 Condi┼úiile de ├«nscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate ├«n alineatele 1ÔÇô2 de mai jos:

(1) Pentru funcţia de asistent universitar:

a)de╚Ťinerea diplomei de doctor ├«n domeniul specific postului sau ├«n domenii conexe ├«n cazul posturilor interdisciplinare, dac─â contribu╚Ťiile ╚Ötiin╚Ťifice sunt ├«n concordan╚Ť─â cu descrierea postului ╚Öi domeniul ╚Ötiin╚Ťific pentru care candideaz─â, sau statutul de student-doctorandÔÇŁ, este noua form─â a regulamentului ce prive╚Öte metodologia de concurs.

SOTIA lui TUDORICA

Jurnali┼čtii din presa local─â┬áau scris c─â Tudorel Toader i-a aprobat so┼úiei sale o burs─â postdoctoral─â de 30.000 euro din fonduri europene.┬á├Äntr-unul dintre proiectele derulate de UMF cu finan┼úare european─â, Tudorel Toader a fost membru al comisiei de exper┼úi care a asigurat implementarea proiectului ÔÇ×Studii post doctorale ├«n domeniul eticii politicilor de s─ân─âtateÔÇŁ, derulat ├«n perioada 1.06.2010 ÔÇô 31.03.2013.┬áToader a negat orice implicare ├«n proiect.

Avere frumu┼čic─â

În casa soţilor Toader au intrat în 2015 peste 100.000 de euro.

Potrivit celei mai recente declara┼úii de avere depus─â ├«n 2016, Tudorel Toader avea 7 terenuri ├«n Ia┼či ┼či Vrancea de peste 70.000 de metri p─âtra┼úi ┼či 6 cl─âdiri de peste 500 de metri p─âtra┼úi. ├Äncasase 5.000 de euro pentru un autoturism Wolkswagen pe care i l-a v├óndut lui Victor Prisecaru. Toader avea datorii de 50.000 de lei ┼či aproape 71.000 de euro.

La capitolul venituri, el a declarat c─â a ├«ncasat salarii ├«n┬ávaloare┬átotal─â de 490.918 lei de la Universitatea Al.I.Cuza din Ia┼či, Univ. De Vest din Timi┼čoara, CCR, Univ. Titu Maiorescu din Capital─â, CSM, Academia de Poli┼úie ┼či Facultatea de Drept din Bucure┼čti.

So┼úia lui a avut ┼či ea venituri de 48.154 de lei, ca profesor ┼či medic ├«n Ia┼či.

Familia Toader a mai încasat 15.301 lei prin cedarea unor bunuri.

Alte repere din biografia lui Tudorel Toader:

  • Membru al Comisiei de la Vene┼úia
  • Membru ├«n colegiul de redac┼úie al Journal Of Eastern European Criminal Law
  • Membru ├«n A.I.D.P. – Asocia┼úia Interna┼úional─â de Drept Penal
  • Curs postuniversitare la Colegiul Na┼úional de Ap─ârare (2004)
  • Membru ├«n Societatea Rom├ón─â de Bioetic─â;
  • Ordinul Na┼úional ÔÇ×Steaua Rom├ónieiÔÇŁ ├«n grad de ÔÇ×CavalerÔÇŁ (2012)
  • Dr.h.c. – Universitatea ÔÇ× Bogdan Petriceicu Ha┼čdeu ÔÇŁ, Cahul, Republica Moldova