Anchete DNA

TUDORICA a BULIT regulamentul sa castige FIUL Concursul/SOTIA lui TUDORICA si-a TRAS 30.000 euro din F.E. prin PIXU lui TOADER/Pus de PNL la CCR, Tudorica se FREACA in PSD😎

FB_IMG_1503519099250Fiul ministrului Justiției, Tudorel Toader, a câștigat concursul pentru postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iași, după ce Senatul Universității a modificat cu o lună înainte paragraful cu privire la o prevedere, fără de care acesta nu ar fi putut participa la concurs.

Modificarea prevederii respective a făcut posibil ca funcția de asistent universitar să poată fi ocupată și de un candidat care are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar Drept Civil, scrie 7est.ro. Ionuț Alexandru Toader deține o diplomă în Drept Penal, după cum se arată chiar în CV-ul său.

Senatul Universităţii din Iași ar fi modificat paragraful prevederii pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, precizează sursa citată.

Universitatea Al. I. Cuza a scos la concurs, la sfârșitul lunii aprilie, un post de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina “Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”

Metodologia de ocupare a postului de asistent universitar pe perioadă determinată era reglementată printr-o hotărâre a Senatului Universității din 27.03.2014. Mai precis, la articolul 8 al acestei hotărâri se arată că, pentru posturile scoase la concurs, candidații trebuie să dețină „diplomă de doctor în domeniul postului sau statutul de student doctorand”.

Cum postul era pentru disciplina “Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”, fiul lui Toader ar fi trebuit să dețină o diplomă în Drept Civil și nu în Drept Penal.

Problema a fost „rezolvată”, printr-o modificare a prevederii respective, astfel:

„Hotărârea 6 din ședința Senatului 30 martie 2017. Hotărâre cu privire la aprobarea modificării articolelor 8 și 13 din Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice pe perioadă determinată, după cum urmează:

Art. 8 Condiţiile de înscriere la concurs pentru posturile didactice sunt cele stipulate în alineatele 1–2 de mai jos:

(1) Pentru funcţia de asistent universitar:

a)deținerea diplomei de doctor în domeniul specific postului sau în domenii conexe în cazul posturilor interdisciplinare, dacă contribuțiile științifice sunt în concordanță cu descrierea postului și domeniul științific pentru care candidează, sau statutul de student-doctorand”, este noua formă a regulamentului ce privește metodologia de concurs.

SOTIA lui TUDORICA

Jurnaliştii din presa locală au scris că Tudorel Toader i-a aprobat soţiei sale o bursă postdoctorală de 30.000 euro din fonduri europene. Într-unul dintre proiectele derulate de UMF cu finanţare europeană, Tudorel Toader a fost membru al comisiei de experţi care a asigurat implementarea proiectului „Studii post doctorale în domeniul eticii politicilor de sănătate”, derulat în perioada 1.06.2010 – 31.03.2013. Toader a negat orice implicare în proiect.

Avere frumuşică

În casa soţilor Toader au intrat în 2015 peste 100.000 de euro.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere depusă în 2016, Tudorel Toader avea 7 terenuri în Iaşi şi Vrancea de peste 70.000 de metri pătraţi şi 6 clădiri de peste 500 de metri pătraţi. Încasase 5.000 de euro pentru un autoturism Wolkswagen pe care i l-a vândut lui Victor Prisecaru. Toader avea datorii de 50.000 de lei şi aproape 71.000 de euro.

La capitolul venituri, el a declarat că a încasat salarii în valoare totală de 490.918 lei de la Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi, Univ. De Vest din Timişoara, CCR, Univ. Titu Maiorescu din Capitală, CSM, Academia de Poliţie şi Facultatea de Drept din Bucureşti.

Soţia lui a avut şi ea venituri de 48.154 de lei, ca profesor şi medic în Iaşi.

Familia Toader a mai încasat 15.301 lei prin cedarea unor bunuri.

Alte repere din biografia lui Tudorel Toader:

  • Membru al Comisiei de la Veneţia
  • Membru în colegiul de redacţie al Journal Of Eastern European Criminal Law
  • Membru în A.I.D.P. – Asociaţia Internaţională de Drept Penal
  • Curs postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare (2004)
  • Membru în Societatea Română de Bioetică;
  • Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de „Cavaler” (2012)
  • Dr.h.c. – Universitatea „ Bogdan Petriceicu Haşdeu ”, Cahul, Republica Moldova