Anchete DNA

TUDOREL/Defaimarea Romaniei ARUNCATA de PENALI in Spatele Sefei DNA!

 

FB_IMG_1519404683163

In 2018 se împlinesc trei decenii de când unul dintre cei mai străluciți specialiști în domeniu, profesorul Robert Klitgaard, a dat această imbatabilă definiție a corupției.

Cleptocrația românească postdecembristă este unul dintre tablourile ce se potrivesc perfect în rama conceputuală oferită de profesorul american.

Cele trei condiții în care înflorește corupția (monopol economic și politic, putere decizională discreționară și impunitate) își găsesc locul ideal sub pavilionul navei amiral a corupției postdecembriste românești – PSD.

Nu că oameni ai altor partide, alianțe politice și clienții lor nu și-ar fi vârât mâna până la umăr în mormane de bani care nu erau ai lor. Și-au băgat. Nu că DNA, sub conducerea dnei Laura Codruța Kövesi nu calcă și în gropi. Calcă.

Dar nimeni în România postdecembristă nu a bătut recordurile stabilite de PSD, aliații și clienții lor. De aceea nimeni nu luptă, cu adevărat pe viață și pe moarte, împotriva anticorupției cum o fac PSD, aliații și clienții lor.

Raportul întocmit și prezentat de dl ministru al Justiției, Tudorel Toader, prin care își întemeiază decizia de revocare a dnei Kövesi este încă o dovadă a acestui război împotriva oricărei șanse de redresare.

Dna Norica Nicolai, liberală de Bruxelles, atrage atenția că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu parafează decizia propusă de dl minstru Toader, România se va confrunta cu o criză constituțională.

Președintele este criticat, deseori, că ar fi surd, orb, mut, că vorbește mai bine germana și engleza decât româna, că e mai mult alpinist decât constituționalist, că ar călători prea mult în locuri exotice.

În cazul de față, ar fi spre binele României aflate sub papucul cleptocrației ca președintele Iohannis să se afle în vacanță, undeva prin Caraibe, unde să rămână surd, orb și mai ales mut la demersul minstrului Toader.

Din cel puțin trei motive.

Primul – a spus deja ce a avut de spus în legătură cu activitatea dnei Kövesi: “Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin.” Raportul dlui Toader nu are prin ce să schimbe opinia președintelui.

Al doilea – până la urmă, orice criză constituțională poate fi depășită. Dna Nicolai poate da o mână de ajutor — ca și în alte dăți.

Al treilea – nerezolvată, criza indusă României de cleptocrație și apărătorii ei poate transforma țara într-o tristă cvadriplegică a Europei. Și, într-un asemenea caz, nici măcar Cimitirul Vesel de la Săpânța n-ar mai putea oferi României o groapă de ajutor.

O mână de ajutor de la toți cei cărora s-au săturat de corupție ar fi mai potrivită.

În sfârșit, nu dna Kövesi defăimează România, cum mormăie ministrul Toader. Corupția defăimează România. Sau, dacă e mai pe gustul dlui Toader – corupția duce faima României peste tot în lume