Condamnari

TOMBERON/5Martie-Fus Oral­čĄú:GASCA COSMA din PSD Prahova pleaca la PARNAIE/Ciuma ROSIE pierde Teren !

FB_IMG_1518118981006├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie va pronun┼úa pe 5 martie sentin┼úa definitiv─â ├«n dosarul ├«n care fostul pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat ├«n prim─â instan┼ú─â la opt ani ├«nchisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit 5 ani ├«nchisoare.
Luni, la ultimul termen al procesului, Mircea Cosma a dat o declara┼úie ampl─â ├«n fa┼úa unui complet format din cinci judec─âtori, ├«n care a negat, pe parcursul a dou─â ore ┼či jum─âtate, toate acuza┼úiile pe care i le aduce DNA.

Pentru a fi conving─âtor, Mircea Cosma le-a prezentat judec─âtorilor plan┼če cu sumele de bani pe care ar fi reu┼čit s─â le economiseasc─â la derularea contractelor de la CJ Prahova, sus┼úin├ónd c─â nu i se poate imputa niciun prejudiciu.

“Resping toate acuza┼úiile. Jude┼úului Prahova i se spune ├«n glum─â al 53-lea stat al SUA. Volumul de investi┼úii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angaja┼úi. Ar fi trebuit s─â primesc o decora┼úie pentru asta. (…) Nu am crezut c─â exist─â at├óta minciun─â ├«ntr-un proces”, le-a spus Mircea Cosma judec─âtorilor.

Tot acum, avocatul lui Vlad Cosma a depus ├«n instan┼ú─â ca prob─â un stick cu ├«nregistr─âri ale discu┼úiilor purtate de fostul deputat cu procurori de la DNA Ploie┼čti.

De asemenea, un avocat de la Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că instituţia nu se constituie parte civilă în dosar, deoarece nu a constatat producerea vreunui prejudiciu.

În noiembrie 2016, Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare cu executare.

├Än acela┼či dosar, omul de afaceri R─âzvan Alexe a primit 2 ani ┼či 6 luni cu executare, iar fostul director al Direc┼úiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu a fost condamnat la 6 ani de ├«nchisoare.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis ├«n judecat─â, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influen┼ú─â, ┼či pe Mircea Cosma, pentru luare de mit─â ┼či abuz ├«n serviciu.

Omul de afaceri R─âzvan Alexe a fost acuzat de trafic de influen┼ú─â ┼či dare de mit─â ┼či fostul director al Direc┼úiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, de luare de mit─â ┼či abuz ├«n serviciu.

Potrivit DNA, ├«n perioada 2012 – 2013, R─âzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma) ┼či fostul deputat Vlad Cosma au pretins ┼či primit de la trei reprezentan┼úi ai unor societ─â┼úi comerciale, denun┼ú─âtori ├«n cauz─â, suma total─â de 4.410.149 lei, disimulat─â ├«n contravaloarea unor lucr─âri subcontractate fictiv de aceste societ─â┼úi c─âtre dou─â firme controlate ├«n fapt de R─âzvan Alexe.

Procurorii sus┼úin c─â sumele de bani au fost pretinse ┼či primite de cei doi ├«n schimbul interven┼úiei la persoane cu putere de decizie din cadrul CJ Prahova – ┼či anume la Mircea Cosma ┼či Daniel Adrian Alixandrescu (director executiv al Direc┼úiei Patrimoniu, av├ónd ├«n subordine Serviciul Achizi┼úii Publice ┼či Contracte, precum ┼či Serviciul Urm─ârire Lucr─âri Publice), astfel ├«nc├ót societ─â┼úile s─â ob┼úin─â de la CJ Prahova trei lucr─âri de modernizare/├«ntre┼úinere a drumurilor, dar ┼či pentru a deconta cu prioritate lucr─âri deja efectuate.

Cele trei lucr─âri se refer─â la obiectivele: “Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, jude┼úul Prahova”, “Lucr─âri ┼či servicii privind ├«ntre┼úinerea curent─â a drumurilor publice – plombe” ┼či “├Äntre┼úinerea curent─â a drumurilor jude┼úene pe timp de iarn─â 2012 – 2013”.

Conform DNA, pentru ca societ─â┼úile denun┼ú─âtorilor s─â c├ó┼čtige cele trei lucr─âri, ├«n cadrul CJ Prahova s-au desf─â┼čurat, sub directa implicare a lui Mircea Cosma ┼či Daniel Alixandrescu, proceduri de achizi┼úie public─â, cu ├«nc─âlcarea dispozi┼úiilor legale ┼či prin care bugetul jude┼úului a fost prejudiciat cu suma total─â de 6.077.273 lei.

“Pentru a-┼či ├«nc─âlca atribu┼úiile de serviciu rezultate din lege ┼či din fi┼ča postului ┼či pentru a favoriza cele trei societ─â┼úi comerciale, inculpa┼úii Cosma Mircea ┼či Alixandrescu Daniel Adrian au pretins ┼či primit de la inculpatul Alexe R─âzvan o parte din sumele pretinse ┼či primite de acesta de la denun┼ú─âtori, respectiv 1.890.064 lei – inculpatul Cosma Mircea ┼či 130.000 lei – inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian. Anterior, ├«n perioada 2010 – 2011, ├«n calitate de pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Prahova, inculpatul Cosma Mircea a mai pretins de la reprezentantul de atunci al uneia dintre cele trei societ─â┼úi comerciale (├«n prezent decedat), ├«n schimbul decont─ârii cu prioritate a sumelor datorate de autoritatea public─â jude┼úean─â pentru lucr─âri executate de aceast─â firm─â, suma total─â de 900.000 lei, din care a primit 550.000 lei. Suma a fost disimulat─â ├«n contravaloarea unor suprafe┼úe de teren arabil – obiect al unor contracte de v├ónzare-cump─ârare autentificate, ├«n baza c─ârora societatea le-a ‘achizi┼úionat’ de la persoane interpuse de inculpat, apropiate familiei sale, la pre┼úuri supraevaluate. Obiectul mitei l-a reprezentat ├«n acest caz diferen┼úa dintre pre┼úul de v├ónzare c─âtre societatea respectiv─â ┼či pre┼úul cu care terenurile fuseser─â efectiv cump─ârate anterior, de la primii proprietari, ┼či este ├«n cuantum de 487.000 lei”, mai sus┼úin procurorii