Anchete DNA

Tic Tac/Ultima BASINA a lui TARICEANU! Statul este ATACAT de Sistemul PARALEL al celor Sase NEVESTE­čĄú

 

received_1489620304429789T─âriceanu sus┼úine c─â elementele esen┼úiale ale statului de drept sunt: prevalen┼úa drepturilor ┼či libert─â┼úilor fundamentale ale cet─â┼úenilor ├«n fa┼úa institu┼úiilor; institu┼úii alese democratic ce exercit─â puterea ├«n baza legitimit─â┼úii date de votul aleg─âtorilor, f─âr─â a exista interferen┼úa institu┼úiilor de for┼ú─â; separa┼úia ┼či controlul reciproc al puterilor, precum ┼či ÔÇ×domnia legiiÔÇŁ, Constitu╚Ťia fiind legea suprem─â ╚Öi fundamental─â.

ÔÇ×├Än aceste puncte, statul de drept din Rom├ónia este sub asediul sistemului paralel de putere. Majoritatea rom├ónilor v─âd cu ├«ngrijorare c─â Rom├ónia a cunoscut un regres uria┼č ├«n ceea ce prive┼čte respectarea drepturilor ┼či libert─â┼úilor fundamentale, inclusiv fa┼ú─â de primii ani de dup─â 1990, c├ónd o serie de institu┼úii de for┼ú─â nu se reformaser─â ├«nc─â. ├Än fiecare zi, la biroul de la Senat primesc sesiz─âri din partea unor cet─â┼úeni care condamn─â ├«nc─âlc─âri flagrante ale drepturilor ┼či libert─â┼úilor. C├ónd merg ├«n teritoriu, vorbesc cu oameni care ├«mi ├«mp─ârt─â┼česc ├«ngrijor─ârile lor. Pe prima pagin─â a ziarelor ┼či la televiziuni, rom├ónii au v─âzut o avalan┼č─â de cazuri care arat─â abuzurile comise de cei care lucreaz─â ├«n a┼ča-zisul c├ómp tacticÔÇŁ, precizeaz─â T─âriceanu ├«ntr-o postare pe Facebook, ca drept la replic─â la un post de televiziune.

Pre┼čedintele Senatului mai sus┼úine c─â, ÔÇ×├«n ultimul timp, au ap─ârut noi ┼či noi dovezi legate de ├«ncerc─ârile de denaturare a procesului democratic de c─âtre statul paralelÔÇŁ.

El sus┼úine c─â oameni de la v├órful institu┼úiilor de for┼ú─â refuz─â s─â se supun─â oric─ârui fel de control democratic.┬áÔÇ×├Än ceea ce prive┼čte al treilea punct, vedem pe zi ce trece oameni de la v├órful institu┼úiilor de for┼ú─â, unde corup┼úia iese la suprafa┼ú─â ├«ntr-o dimensiune uria┼č─â ┼či care refuz─â s─â se supun─â oric─ârui fel de control democratic. ├Än Statele Unite, procurorul general se prezint─â la orice solicitare a Congresului pentru a da explica┼úii. ├Än Rom├ónia, avem refuzuri ┼či o fug─â constant─â de responsabilitate care denot─â mentalitatea celor care se consider─â mai presus de legeÔÇŁ, mai men┼úioneaz─â T─âriceanu.

El a ad─âugat c─â ├«n Rom├ónia sunt declara┼úii din partea ÔÇ×celor care trebuie s─â aplice legeaÔÇŁ, prin care este pus sub semnul ├«ntreb─ârii dreptul Parlamentului de a legifera, cu toate c─â Parlamentul este unica autoritate legiuitoare.

T─âriceanu a f─âcut mai multe referiri la ÔÇ×statul palarelÔÇŁ ├«n ultimul timp, cele mai recente fiind chiar cele de miercuri, c├ónd┬áa afirmat c─â George Cristian Maior, Florian Coldea ┼či Dumitru Dumbrav─â sunt c├ó┼úiva dintre ÔÇ×capii sistemului paralel de putere