Anchete DNA

TIC TAC/Marea PRADUIALA prin frecarea” MENTEI” cu Abuzu’ în Serviciu/Pam Pam !

Miza dezincriminării abuzului în serviciu: Marea Prăduială de 6,6 miliarde de euro

Guvernarea PSD seamănă din ce în ce mai mult cu o spargere dată la Trezorerie, plănuită în detaliu de multă vreme și pusă acum pas cu pas în aplicare. Această lovitură e în plină desfășurare.

Abia acum, când au început s-apară detalii din proiectul de buget, ne dăm seama că grațierea colectivă e doar o perdea de fum iar dezincriminarea abuzului în serviciu este un mijloc, nu un scop în sine.

Sigur, dezincriminarea rezolvă o mulțime de dosare și clasează o sumedenie de anchete, dar premiul nu e acesta.

Premiul e un purcoi de bani: 6,6 miliarde de euro de prăduit fără teamă de lege. Marea Prăduială.

Iată:

La 18 ianuarie, guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanță de urgență prin care a stabilit alocarea a 30 de miliarde de lei, adică aprox. 6,6 miliarde de euro, pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în intervalul 2017-2020.

Ordonanța a fost publicată abia pe 25 ianuarie. Nu s-a anunțat nimic și nu s-a dezbătut nimic pe tema asta, deși evident că e de mare interes public, iar prevederea cu cele 30 de miliarde e ascunsă pe la jumătate, într-un articol modest. De altfel, “aceeași OUG mai reglementează, la grămadă, majorarea stimulentului de inserție pentru mamele care revin la serviciu, stimularea mobilității forței de muncă, sprijinul financiar oferit organizațiilor românilor de pretutindeni și altele”, scrie Press One. Perdele de fum peste tot (textul OUG, aici).

Ce este PNDL? PNDL este invenția din 2013 a lui Liviu Dragnea, când era ministru al Dezvoltării. În intervalul 2013-2016, fondurile au fost de 5,5 miliarde de lei. Banii au fost alocați discreționar de către ministrul Dezvoltării, fără a se mai controla ulterior cum s-au cheltuit, arată un raport al Curții de Conturi. Practic, bani pentru clientela de partid.

Fondurile cresc acum de la 5,5 la 30 de miliarde de lei, deci de peste 5 ori, cum spuneam, peste noapte și fără nici o discuție.

Cum vor fi distribuite aceste 30 de miliarde de lei, adică 6,6 miliarde de euro? Prin ordin de ministru.

Nu, pe bune.

6,6 miliarde de euro vor fi distribuite autorităților locale prin semnătura discreționară a ministrului Dezvoltării.

Cine este acest ministru? Dna Sevil Shhaideh.

Deci, practic, asta înseamnă că dl. Dragnea va avea la dispoziție 6,6 miliarde de euro de dat la clientelă: autorități locale alese cu grijă care vor ști exact ce firme trebuie să prefere pentru diverse cheltuieli și achiziții pe care nu va mai fi nevoie să le justifice.

De aceea este atât de importantă dezincriminarea abuzului în serviciu, înțelegeți?

Vă reamintesc că, potrivit proiectului pe care PSD încearcă să-l treacă cu forța, în ciuda tuturor protestelor, prăduitorii ar urma să aibă o triplă protecție:

– nu e abuz în serviciu sub 200.000 de lei
– nu se cercetetază dacă nu face plângere partea vătămată (adică primarul împotriva primarului)
– nu se mai cercetează dacă plângerea se face după mai mult de 3 luni de la comiterea faptei (ceea ce anulează, practic, anchetele bazate pe rapoartele Curții de Conturi, care vin, de obicei, după un an).

Dacă liderii PSD reușesc să dezincrimineze abuzul în serviciu conform proiectului lor, înseamnă că vor avea 6,6 miliarde de euro de spart fără riscuri în următorii 3 ani.

Sigur, nu toți primarii vor fi necinstiți. Poate că unii chiar vor folosi banii în interesul comunităților pe care le reprezintă. Dar asta e ca și cum ai spune că, desigur, nu toți cetățenii ar fura din Trezorerie dacă ar fi lăsate ușile deschise peste noapte, fără pază. Nici nu trebuie să fure toți.

Nu uitați că banii din buget sunt ai noștri, de fapt. Avem un partid de guvernământ care pregătește, de fapt, dezincriminarea furtului din portofele, dacă acesta e comis de clientela politică. Frumos, nu?

Liviu Avram își exprima la un moment dat bănuiala că “în Guvernul României au pătruns persoane cu ridicat potenţial infracţional, apte să impună, prin manipularea legislaţiei, un veritabil banditism de stat”.

Cred că, deja, nu ne mai putem permite luxul suspiciunii. Am trecut la certitudinea sinistră că bandiții au luat puterea.

PS: neapărat, citiți-l și pe Moise, care a mai descoperit și alte orori în proiectul de buget. Un citat: “În a doua variantă a Bugetului, Consiliul Fiscal sesizează o reducere inexplicabilă a contribuției României la Bugetul UE! Ieșim din UE și noi n-am aflat? Am râs de Tăriceanu când a zis că ne retragem din MCV… Ce vrea să facă Dragnea cu țara noastră? NATO sau UE? Ce mai sacrificăm pentru banii ăia dați mită baronilor locali prin Sevil Shhaideh? A! Păi nu mare lucru! Tot viitorul