Anchete DNA

Tariceanu LIMBA Femeilor fara BANI/Nu criticati GUVERNAREA, are cea mai mare CRESTERE in CORUPTIE­čĄú

 

FB_IMG_1521360650341

Pre┼čedintele ALDE, C─âlin Popescu T─âriceanu, sus┼úine c─â aceia care critic─â guvernarea din punct de vedere economic nu trebuie s─â uite c─â Rom├ónia are “cea mai ├«nalt─â cre┼čtere economic─â” din Europa ┼či c─â dac─â ar fi fost ceva gre┼čit economic, atunci nu ar fi existat “aceast─â cifr─â impresionant─â”. El a mai spus c─â vrea ca ALDE s─â ajung─â a doua for┼ú─â politic─â a ┼ú─ârii la alegerile de anul viitor.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, sâmbătă, un mesaj video participanţilor la Conferinţa Teritorială a ALDE Olt, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a formaţiunii.
ÔÇťCei care critic─â din punct de vedere economic guvernarea nu trebuie s─â uite un lucru esen┼úial – c─â Rom├ónia are cea mai ├«nalt─â cre┼čtere economic─â din toat─â Europa. Dac─â guvernarea din punct de vedere economic ar fi fost gre┼čit─â, atunci fi┼úi convin┼či c─â nu am fi putut s─â realiz─âm aceast─â cifr─â impresionant─â. Dar, sigur, c─â guvernarea nu ├«nseamn─â ob┼úinerea unei cre┼čteri economice numai de dragul cifrelor, ea trebuie s─â se reflecte ├«n ceea ce spun eu mereu, buzunarul cet─â┼úeanului. Acesta este motivul pentru care, ├«mpreun─â cu partenerii no┼čtri de guvernare, am hot─âr├ót o serie de m─âsuri de majorare a salariilor ├«n sectorul public, salariile minime au fost majorate, salariile din educa┼úie, salariile din s─ân─âtate, salariile din justi┼úie ┼či multe alte sectoare, a┼ča cum este firesc pentru c─â to┼úi ne dorim s─â tr─âim c├ót mai aproape de ceea ce este media european─âÔÇŁ, a transmis T─âriceanu.
El a mai sus┼úinut c─â, potrivit sondajelor de opinie, ALDE a ajuns la 14-15 la sut─â, fiind al treilea partid din ┼úar─â, dar c─â ├«┼či dore┼čte ca la alegerile de anul viitor s─â fie a doua for┼ú─â politic─â din Rom├ónia. ÔÇťVreau ca la viitoarele alegeri care sunt anul viitor ALDE s─â ajung─â s─â fie a doua for┼ú─â politic─â a ┼ú─ârii. ┼×i cred c─â ┼čansele sunt de partea celor care sunt ambi┼úio┼či, care-┼či doresc acest lucru ┼či avem ┼či un context favorabil care e dat de performan┼úa extrem de slab─â a PNL, partid care a ajuns s─â fie partidul celor care sus┼úin institu┼úiile represive ale statuluiÔÇŁ, a mai transmis liderul ALDE.
T─âriceanu a atras aten┼úia c─â mul┼úi dintre membrii ALDE arat─â o aplecare spre partea administrativ─â a guvern─ârii, iar unii dintre ei “parc─â au uitat c─â trebuie s─â fac─â politic─â”.
La evenimentul de la Olt a participat, al─âturi de al┼úi membri din conducerea na┼úional─â a partidului ┼či europarlamentarul Norica Nicolai, care ├«n cadrul interven┼úiei sale a cerut demisia pre┼čedintelui Comisiei de Cultur─â a Camerei Deputa┼úilor, Gigel ┼×tirbu, pentru modul ├«n care “l-a chemat la ordin, ├«ntr-un mod radicalÔÇŁ ┼či stalinist,ÔÇŁ pe directorul Televiziunii Rom├óne.
ÔÇťChiar zilele trecute ascultam o voce a unui lider din Olt, a lui Gigel ┼×tirbu, care dovede┼čte ├«n ce major derapaj radical ┼či stalinist a ajuns PNL. S─â chemi la ordin un director de televiziune pentru c─â a permis difuzarea unui interviu ┼či s─â o faci de maniera de care domnul ┼×tirbu, pre┼čedinte al Comisiei de cultur─â din Parlament, a f─âcut-o. Maniera ├«n care a f─âcut-o poate fi a unui fost comisar sovietic, dar domnul ┼×tirbu pretinde c─â este un lider liberal autentic. Acest lucru nu face dec├ót s─â-l oblige pe domnul ┼×tirbu la o demisie de onoare, pe care i-o cer ast─âzi la Olt, din func┼úia de pre┼čedinte al Comisiei de cultur─âÔÇŁ, a sus┼úinut Norica Nicolai.
Filiala jude┼úean─â Olt a partidului Alian┼úa Liberalilor ┼či Democra┼úilor (ALDE) ┼či-a desemnat s├ómb─ât─â conducerea ├«n cadrul Conferin┼úei Teritoriale desf─â┼čurat─â la Slatina, evenimentul av├ónd loc ├«n prezen┼úa a peste 400 de delega┼úi ai ALDE Olt. ├Än urma votului exprimat de c─âtre delega┼úii prezen┼úi la Conferin┼úa Teritorial─â de Alegeri ALDE Olt, pre┼čedinte a fost desemnat deputatul Mihai Ni┼ú─â