Politica

Surse: Fundulea-Calarasi/Cica MAHARII Penelisti platesc votul cu 20 lei

Despre emoții…

Mereu am crezut – și asta destulă vreme până m-am maturizat – că emoțiile sunt un semn de slăbiciune. Apoi, a venit un moment când am avut un declic, când am simțit nevoia să le dau frâu liber, dar cu măsură. Căci așa le-a fost dat emoțiilor să fie apreciate la justa lor valoare doar dacă sunt manifestate doar cu măsură. Emoția cu măsură e cea mai bună dovadă că-ți pasă, că ai un pic de emoții, că ți-e frică. Și ce e mai frumos la un om decât să știi că-l încearcă emoțiile, dar cu măsură.

Emoția cu măsură e cea mai bună dovadă că treci prin propria ta viață fără să provoci victime colaterale. Căci ce sunt emoțiile fără nesaț decât un turbion care înghite tot, inclusiv nevinovații de prin preajmă. Doar ochii îmi trădează emoția asta cu măsură. Păcat că sunt prea puțini care știu să o citească. Căci așa e dat, ca lucrurile ce nu sparg gura târgului să treacă aproape pe nevăzute.

Păstrându-mă cu măsură, mă feresc să răscolesc ceea ce nu înțeleg, să distrug ceea ce n-am construit și să uit ceea ce n-am cunoscut. Privesc și mă minunez cât de puțin e apreciată emoția cu măsură căci noi, oamenii, suntem înclinați să fim șuvoaie de sentimente, pentru ca apoi să ne uscăm ca pielea de pe spatele unui șarpe deșertic. Decât chintale de dovezi de iubire și adorație mai bine grăunțe de respect și de cunoaștere, căci nimic nu e mai nociv pentru emoție decât necunoașterea.

Și așa azi, așa mâine, ajung să mă emoționez cu măsură, atunci când simt că e cazul, căci exuberanța trăirilor te duce mereu pe cărarea deziluziilor crâncene. Și nimic nu e mai dureros să vezi și să suporți la cei din jurul tău, ori la tine însuți, decât neîmplinirea aspirațiilor pentru că emoțiile n-au fost investite cu măsură. Ah! Am emoții… Și nu e nimic rău în asta, pentru că ele mă-ncearcă doar cu măsură…

Nevotanții

Ultima temă ce o crănțăne această pseudo-elită este participarea obligatorie la vot a celor care declară că nu au cu cine vota. Că dacă nu mergi la vot, PSD-ul câștigă un procent mai mare, deoarece indiferent câți alți votanți ar merge la urne, PSD-ul e o constantă, pare-se de-a dreptul fizică. O fi PSD-ul particula lui Dumnezeu. Adică eu sunt mai vinovat decât un votant PSD. În plus, dacă nu votezi, ești judecat ca un ciumat, ca un declasat, ca pe veriga slabă din evoluția speciei umane. Prin urmare, tu nu ai dreptul să faci ceea ce vrei tu, printre altele să nu votezi, ci trebuie să mergi și să votezi, ca să scazi procentul PSD-ului. Așa, și? Care-i problema? Dacă nu am cu cine să votez, dacă nimeni nu mă reprezintă, de ce să merg la vot? E ca și cum e musai ca într-un magazin să cumpăr un produs, chiar dacă nu-mi place niciunul, că altfel mă trezesc că stârnesc mânia proletară.

A merge la vot atunci când nimeni nu te reprezintă echivalează cu a legitima această clasă politică declasată. E ca și cum ai da un vot în alb hoțului care-ți sparge casa, violatorului care-ți posedă mama sau șarlatanului care îți înșală bunica pe baza preceptului că sunt alții care sparg case, violează mame și escrochează bunici mai rău decât ei. Nu merg la vot pentru că m-am săturat să văd, de 27 de ani, cum toți hoții, violatorii și escrocii se perindă prin toate funcțiile în stat furând, violând și escrocând tot ce se poate și ce nu reușesc lasă moștenire rudelor și prietenilor lor întru tâlhărie.

Mi se spune că nu sunt toți la fel, că USR-ul e altceva. Pe bune?! Băgați voi mâna în foc că e altă mâncare de pește? Într-o țară în care toate televiziunile sunt pe mâinile mafioților din partidele ce sodomizează țara asta de la căderea lui Ceaușescu încoace, e o naivitate să crezi că mai poți să obții notorietate fără consimțământul lor. Și chiar dacă ar fi USR-ul partidul neprihănit, așteptat de toți ca pe Mesia, șansele acestuia de a forma singur guvernul sunt nule. Cu intenții de vot, cifrate undeva între 10 și 20%, după diferite sondaje, acest USR nu ar putea forma guvernul decât în cârdășie cu mafioții din PNL, PMP, UDMR. Își imaginează cineva că cei care fură neîntrerupt de 27 de ani nu vor fura de acum înainte pentru că, vezi Doamne, sunt în coaliție cu USR? Să fim serioși și nu copii!

Să câștige PSD-ul alegerile! Măcar să fie singuri la ciolan. Atunci, aceștia nu vor mai putea să dea vina pe alții pentru ce nu fac și ce nu dreg. Cine se simte reprezentat de PSD să iasă la vot și să voteze cu PSD-ul. Cine nu se simte reprezentat de nimeni și-i pasă de țara asta, să stea acasă. Asta e democrația: dreptul de a alege sau de a refuza să alegi.

P.S. Abia aștept să văd cât de mare e procentul PSD-ului. Tare-s curios să știu cât de mulți români sunt scârbiți de toți hoții, violatorii și escrocii din politică. Iar noi ăștia, nevotanții, sper să fim expulzați. Hai cu democrația originală, neamule!

Sursa: Doi ”baieti destepti” angajati la CJ-Calarasi/Sa traiti bine pana cand….va spun altadata!