Politica

Surse: Chivulescu Niculina, director economic Spitalu’ Județean Călăraşi a demisionat de frica Conexiunilor de firme(lucrări si achiziții) puse pe masă de Militaru, un expert în materie/Ca la Timișoara iar directoru’ economic a vrut ca la Călăraşi/Stie Felipe si Dinulescu, Deh !

Not. red.

Revenim cu surprize și firme

În plină perioadă de contractare a serviciilor medicale cu CJAS Călăraşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără conducere. La finele săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă, a găsit pe birou demisiile lui Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judeţean, şi a lui Marius Militaru, preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii sanitare. Mai mult, în urmă cu câteva zile, a demisionat şi directorul economic al spitalului, Niculina Ghivulescu. După demisia managerului Silviu Didilescu, s-a vehiculat numele fostului prefect, Emil Muşat, ca un potenţial candidat pentru acest post. Se pare că acesta nu poate prelua funcţia de conducere din cauza statutului de funcţionar public.

 Deşi Emil Muşat ar avea pregătirea necesară, ocupând de-a lungul timpului funcţia de director executiv la Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi manager la Spitalul Ministerului de Justiţie, se pare că nu poate ocupa funcţia de manager al Spitalului Judeţean din cauza statutului de funcţionar public. În momentul de faţă, Emil Muşat este funcţionar public la CJAS Călăraşi, ocupând postul de jurist, cu contract suspendat, motiv pentru care nu poate ocupa funcţia de manager al unităţii sanitare. În momentul de faţă, actele pentru contractarea serviciilor medicale vor fi semnate de Iuga Daniela Lazăr, care este în prezent director de îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Judeţean. Situaţia la spital nu este una roz. Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi este clasificat la gradul III, iar contractarea serviciilor medicale se va face pentru acest grad. La finele acestei luni va avea loc şi procesul în care se judecă declasificarea instituţiei de sănătate de la gradul III la gradul IV. Consecinţa declasificării Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” va fi scăderea cu 10% a finanţării primite de la Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi