Anchete DNA

Sursa DNA: Gabita, marele GENERAL de Razboi in toate Guvernele, va fi trimis in Judecata/Rechizitoriu e pe masa, Deh­čśÄ

blogmedia-1400270349-7022Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost audiat, vineri seara, la DNA, ├«n dosarul mor╚Ťii poli╚Ťistului Bogdan Gigin─â, el declar├ónd la ie╚Öire c─â este nevinovat.

“Am dat o declara╚Ťie ├«n leg─âtur─â cu tragicul accident ├«n care a murit poli╚Ťistul Gigin─â. Am spus adev─ârul. Adev─ârul este c─â sunt nevinovat, c─â eram ├«n timpul serviciului. Din p─âcate, poli╚Ťistul a c─âzut ├«n cele trei gropi, care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate. Nu m-au trimis ├«n judecat─â. M-am prezentat la Parchet ╚Öi am dat o declara╚Ťie. E prima oar─â c├ónd am f─âcut declara╚Ťii”, a spus Oprea, la ie╚Öirea din sediul DNA.

La DNA a fost prezent și avocatul familiei Gigină, Daniel Ionașcu.

“Domnia sa a dat o declara╚Ťie a╚Öa cum a crezut de cuviin╚Ť─â, potrivit legii, c─â a perceput evenimentul. Tot ceea ce trebuie f─âcut ├«n acest dosar s-a f─âcut. Dosarul ├«nc─â se afl─â ├«n faza de cercetare penal─â. Foarte multe argumente din dosar ╚Öi foarte multe lucruri care se instrumenteaz─â nu pot s─â vi le spun”, le-a transmis avocatul Daniel Iona╚Öcu jurnali╚Ötilor.

├Äntrebat ce i-a transmis familia lui Gigin─â, la ├«mplinirea a aproape doi ani de la tragedie, Iona╚Öcu a r─âspuns: “Au fost extrem de tulbura╚Ťi, extrem de nelini╚Öti╚Ťi, merg├ónd p├ón─â acolo de a face cereri de urgentare ╚Öi pl├óngeri, sigur ├«n contextul acestor tulbur─âri. Nu pl├óngerile, nu contesta╚Ťiile, nu altceva rezolv─â situa╚Ťia ╚Öi cauza acum, ci r─âbdarea, pentru c─â este un dosar complex. Domnul Oprea are o calitate special─â, motiv pentru care, ├«n mod evident, iat─â, la doi ani de zile, suntem ├«n fa╚Ťa unui act procedural pe care l-am dorit ╚Öi putem spune c─â este o reu╚Öit─â ├«n dosar”.

Avocatul a precizat că familia Gigină s-a constituit parte civilă în dosar, însă nu poate spune suma pe care familia o cere drept despăgubire.

Pe 7 decembrie 2016, Gabriel Oprea, Petre Mazilu ÔÇö administratorul firmei General MPM Impex SRL ╚Öi Adrian Corcodel ÔÇö ╚Öeful echipei care efectua lucr─âri ├«n zona ├«n care s-a produs accidentul ├«n care a murit poli╚Ťistul Bogdan Gigin─â au fost pu╚Öi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culp─â.

Potrivit DNA, ├«n seara de 20 octombrie 2015, ├«n jurul orei 19,00, agentul de poli╚Ťie Bogdan Gigin─â a fost implicat ├«ntr-un accident de circula╚Ťie ├«n urma c─âruia a suferit o hemoragie cranio-cerebral─â, consecin╚Ť─â a unui traumatism cranio-cerebral ╚Öi facial cu fractur─â cranian─â, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigin─â f─âcea parte dintr-un dispozitiv de ├«nso╚Ťire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arat─â c─â poli╚Ťistul circula cu o vitez─â de 84 km/h, ├«n condi╚Ťii de vizibilitate redus─â determinate de ├«ntuneric ╚Öi ploaie. Dinamica producerii accidentului ╚Öi lipsa unor manevre de fr├ónare determin─â concluzia c─â poli╚Ťistul nu a v─âzut obstacolele de pe carosabil (amenaj─ârile rutiere temporare) ├«nainte de a intra ├«n contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai sus╚Ťin c─â Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de func╚Ťia sa ╚Öi cu ├«nc─âlcarea dispozi╚Ťiilor legale care reglementeaz─â ├«nso╚Ťirea demnitarilor, ca deplasarea s─â se fac─â cu vitez─â foarte ridicat─â, cauz─â care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigin─â.

AGERPRES