Politica

Surprize la PARTID-Deszapezire/Au plecat basistii si-au venit PESEDISTII !

PSD a dat navala in butoiul cu miere. Firme de casa ale PSD, printre care si Tel Drum, au castigat contracte de milioane pentru deszapezire

Mai multe firme de casa ale PSD, printre care si celebra Tel Drum, au prins contracte cifrate la cateva milioane de euro pentru deszapezirea unor sectoare de drumuri nationale si autostrazi, anunta Digi24De cele mai multe ori ofertele acestor firme au fost declarate singurele acceptate la licitatii.

Un prim contract substantial de deszapezire a fost castigat de firmele Anastamar Construct SRL – Itaro SRL.

 

Prima firma este detinuta de familia Cusa din judetul Giurgiu de unde provine si actualul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc. Acesta a fost purtator de cuvant al PSD Giurgiu, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina.

Chiar daca la baza este profesor de sport, Marian Mina a fost in anii trecuti sef al Directiei de Drumuri si Poduri Bucuresti.

Gheorghe Cusa, actionar Anastamar Construct, este totodata si patron al unei alte firme celebre, Gecor, fiind unul dintre marii asfaltatori din sudul Romaniei. Acum el a castigat un contract cifrat la 24,51 milioane lei pentru deszapezirea a trei loturi din subordinea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti si a altor trei loturi din autostrazile A1, A2 si A3.

Oferta Anastamar – Itaro a fost singura acceptata la licitatie, celelalte doua oferte primite fiind considerate de catre Compania Nationala de Administrare a Infastrructurii Rutiere (CNAIR) drept necorespunzatoare. Contractele au fost atribuite de catre CNAIR in ultima saptamana a anului trecut.

Presa a difuzat recent fotografii ale actualului ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, impreuna cu George Cusa la o nunta in judetul Giurgiu de la care nu a lipsit cea mai mare parte a conducerii CNAIR.

Tot norocoasa la licitatia CNAIR este si firma Tel Drum, apropiata de premierul Liviu Dragnea.

Tel Drum, firma din judetul de bastina al premierului Dragnea, a primit doua contracte impreuna cu firme asociate. Cele doua oferte depuse de asocierea Fincondrum – Viabild Cons – Tel Drum au fost considerate singurele acceptabile in licitatiile corespunzatoare.

Valoarea contractelor primite de asocierea Tel Drum se cifreaza la 7,2 milioane lei, iar obiectul contractelor este deszapezirea a doua loturi din autostrazile A1 si A2.

Potrivit sitului romaniacurata.ro, firma teleormaneana Tel Drum a apartinut initial CJ Teleorman, dar a fost privatizata in 2001, la scurt timp dupa ce Dragnea a devenit presedintele Consiliului Judetean.

Tel Drum a fost cumparata de un prieten din copilarie al lui Liviu Dragnea care a vandut-o ulterior, dupa numai cateva luni, lui Mugurel Sorin Gheorghies si Liviu Lucian Dobrescu, fosti colegi de facultate cu Liviu Dragnea.