Anchete DNA

SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai, Deh !

 

videanu 1 SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?Ce-i drept, vremea a trecut si grupul inca este departe de a fi destructurat, asa cum o aratau primele indicii ale planului initial, dar panica produsa printre miliardarii si politicienii care aderasera la acest grup a fost atat de mare, incat toti acestia au fugit ca potarnichile de pe Coasta de Azur. Iar majoritatea dintre ei s-au refugiat intr-un alt colt de lume dominat de opulenta, la Dubai, incurajati de politica izolationista stricta a Emiratelor Arabe Unite, atunci cand era vorba de colaborarea judiciara cu organele de ancheta din tarile europene.

Numai ca serviciile secrete romanesti s-au repliat la randul lor imediat, de parca actiunile bombastice impotriva „grupului de la Monaco” a fost doar o manevra falsa, pentru a „speria vanatul” si a-l mana astfel in alta zona, unde sa poata fi prelucrat informativ mult mai bine. Asa ca, de-a lungul anului 2014, odata cu demnitarii, politicienii si miliardarii care se simteau „tinte in miscare” pentru DNA au migrat in Dubai si echipe mixte, dotate cu tehnica de ultima ora, pentru a-i „trage in poza” in plin pe „vipanele”  care, de frica procurorilor anticoruptie, se deplasau in luxosul emirat pentru a pune la punct comisioanele aferente contractelor fabuloase cu statul roman, „combinatii” puse la cale si parafate verbal la partidele de shopping in mall-urile si hotelurile de fite de aici.

buzaianu SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?

Bogdan Buzăianu şi Adriean Videanu, “ţinte în mişcare” pe timpuri

Iar dupa cum se susotea inca de pe atunci in sistem, ofiterii nostri sub acoperire si-au indeplinit cu brio misunea, producand destula „materie prima” pentru anchetele care, insa, nu au mai „explodat” de atunci.

dubai 1 SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?

În jurul Burj al Arab s-au refugiat foştii membri ai grupului de la Monaco

Iar pentru ca misterul sa fie si mai mare, acum deja se vehiculeaza ca nici nu vor mai fi declansate vreodata. Si, totusi, filmele de la Dubai exista! Dar unde s-or afla, mai ales dupa spargerea „binomului”, ramane inca un mister…

Cu „pliciul” de muste

Atata amar de vreme aproape ca nu era imbogatit peste noapte sau novice ajuns in sferele inalte ale Puterii politice care sa nu incerce „sa se dea in barci” la Monaco, fiind dispusi sa plateasca oricat, doar ca sa fie si ei alaturati „grupului de la Monaco”. Unde, ce-i drept, desi cotizatia neoficiala era una exorbitanta, se si puneau la cale cele mai mari „tunuri” cu contractele cu statul roman. Numai ca, pe cand legenda despre intangibilitatea „grupului de la Monaco” era in floare, unii ajungand chiar sa creada ca pana ditamai Serviciul de Informatii Externe se ocupa de protectia acestuia iar ca membrii grupului deja nu mai aveau nevoie de intrarile oricum oricand deschise la presedintele jucator Traian Basescu, DNA s-a pus pe ei cu „pliciul” de muste, doborandu-i in „loturi” anchetate sub lumina reflectoarelor mediatice. Astfel ca, indiferent de filiera prin care ajunsesera in „grupul de la Monaco”, cei de aici s-au speriat de moarte, vazand ca nimeni nu misca un deget pentru a opri „macelul”.

catarama SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?

Victor Ponta şi Viorel Cataramă, doi dintre turiştii fideli din emirat

Si, drept urmare, cum aveau deja „combinatii” in derulare pe care trebuiau sa le incheie, au cautat in disperare de cauza un alt loc in care sa poata sa bata palma departe de „rafalele” procurorilor si ofiterilor de informatii.ponta SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?Si asa au ajuns sa-si mute intalnirile conspirative in Dubai!

Mai ceva ca la Buftea

Iar in toata aceasta perioada camerele au mers din plin, mai ceva ca in studiourile de la Buftea in vremurile de glorie ale cinematografiei romanesti, inregistrandu-i in plin pe miliardarii romani, de la Adriean Videanu la Tiberiu Urdareanu, dar si pe oamenii politici mai mult sau mai putin pe val, de la Victor Ponta la Viorel Catarma. Iar misiunea echipelor care au primit dreptul la deconturi nemaintalnite pana atunci in sistem a fost inlesnita de faptul ca zeci de VIP-uri din Romania s-au inghesuit sa inchirieze, pe cate un an de zile inainte, apartamante de lux in cele mai renumite hoteluri din Dubai, asa ca o implantare a tehnicii a fost mult mai lesne chiar decat in restaurantele din Herastrau.

Bani la geanta

Si astfel Dubaiul a intrat in atentia serviciilor secrete romanesti, mai ales dupa ce au fost confirmate primele informatii privind faptul ca spagile catre demnitari sau inalti functionari au inceput sa se dea in locatii de lux precum Burj Al Arab. Iar unele intalniri de acest fel, cu geanta cu bani cash plasata de la mituitor catre politicienii corupti mai ceva ca in filmele politiste au fost atent monitorizate. Cum insa respectivele spete nu au explodat, a si luat amploare legenda ca Dubaiul este cel mai sigur loc pentru combinatii de pe pamant, „baietii destepti” de pe Riviera Franceza, in frunte cu Bogdan Buzaianu, dar si grupul pentru sprijin logistic din jurul lui Dorin Cocos devenind prezente obisnuite ale unei locatii de lux din emirat.

Ca la partaj…

Insa daca deja cu dosarele burdusite de probe anchetatorii nu au dat drumul pana acum la anchete, este greu de crezut ca vor fi date publicitatii, prea curand, casetele de la Dubai. Care exista! Dar unde s-or afla…? Ca, asa dupa cum se intampla la partaj, odata ce s-a rupt „lantul de iubire” din sistem, este intersant de stiut cine a fost mai rapid si a pus mana pe acestea. Nu de alta, dar linistea unei viitoare constructii politice poate depinde, si inca in mare masura, si de acestea, la ce nume grele sunt imortalizate pe filmarile cu „candid camera” de la Dubai… Asa ca, barem sa stie si oamenii pana sa lege alte „fratii”, SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai