Politica

Sorin MOISE, secretar de stat-MADR: Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în dezbatere publică a Raportului „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în dezbatere publică a Raportului „Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România”, la care am avut deosebita plăcere să iau parte.

Schimbările climatice sunt o realitate și efectele acestora asupra agriculturii românești sunt din ce în ce mai evidente. Dificultățile înregistrate de producătorii români sunt accentuate anul acesta de seceta care a afectat zone extinse și pentru că provocările pe care le întâmpină fermierii sunt din ce în ce mai mari, este nevoie de un răspuns rapid și de implicarea noastră, a tuturor.

Comitetul interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură, coordonat de Ministerul Agriculturii, a luat deja o serie de măsuri pentru sprijinirea fermierilor în aceste vremuri dificile. Ne asigurăm că sprijinul financiar acordat fermierilor noștri vine la timp, fără sincope. Fie că vorbim despre subvenţii din fonduri europene, fie că vorbim de programe finanțate de la bugetul național ne asigurăm că bani ajung în conturile fermierilor, pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor agricole.

Fermieri, autorități, cercetători, experți, cu toții trebuie să ne implicăm pentru a menține producția agricolă la un nivel care să asigure securitatea alimentară a României.