Anchete DNA

Soferul Puscariasului VOICU, Serban Nicolae, se Declara EROU Anticomunist­čśÄ

 

FB_IMG_1491498304821O noua declaratie revoltatoare a senatorului PSD Serban Nicolae. Acesta sustine ca eroii din rezistenta anticomunista ÔÇ×nu au luptat in muntiÔÇŁ cu nicio putere, in timp ce el a avut curajul sa iasa in strada in Bucuresti, in 1989.

ÔÇ×Totusi, cei din munti nu luptau cu nicio putere. In 21 decembrie 1989, pe langa multi altii, mai curajosi poate decat mine, am iesit in strada in Bucuresti. Nu in munti. Eroii de care vorbiti nu au clintit un fir de par al puterii bolsevice. N-au atacat niciodata o unitate militara sovietica. Nici macar pe cele care pazeau jaful. Au fost lupte romani contra romani, sustinute de propaganda ticaloasa a ambelor tabere. Eu nu pangaresc memoria niciunui erou. Dar nici nu-i amestec cu ticalosii pentru a-i onora la gramadaÔÇŁ, a scris Serban Nicolae pe Facebook.

Screen Shot 2017-10-31 at 11.07.44

Senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat luni, in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a unei initiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie ÔÇô Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista, ca partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a Romaniei, iar actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor tarii. El a mai spus ca incercarea de schimbare a stapanului sovietic cu stapanul american nu era cu nimic mai buna si a sustinut ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.

ÔÇŁAm rude care au luptat pe frontul de vest. Sa le spunem ca unii mergeau sa lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, in timp ce altii luptau cu regimul instalat in august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, in principal, din fostii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau romani contra romani. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munti cu trupele sovietice aflate pe teritoriul Romaniei. N-a fost atacata nicio unitate, niciun corp, exista doar cateva incidente izolate cu ofiteri sovietici care au fost atacati. Intre cei care s-au refugiat in munti erau si oameni care erau cautati pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum sa fiu de acord cu cei care l-au omorat pe Nicolae Iorga si sa spun ca erau partizani anticomunisti sau ca erau luptatori pentru libertateÔÇŁ, a afirmat Serban Nicolae in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a Senatului a initiativei legislative privind privind declararea zilei de 26 Octombrie ÔÇô Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista.

Senatorul PSD a spus ca nu intelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunisti din munti si ca actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor Romaniei.

ÔÇŁRezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi ÔÇô de partea Aliatilor dupa 23 august -, este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei. Mai mult, daca imi spuneti ca era un lucru bun ca CIA organiza operatiuni de slabire a capacitatii de aparare a Romaniei sub pretextul ca o fac impotriva regimului comunist este mai degraba ticalosie ce faceau. Era punerea in slujba unei puteri straine, valabila oricand. Dupa 1958 trupele sovietice au parasit Romania. Mi-e foarte greu sa disting ÔÇô v-am spus, am in familie si fosti legionari, si fosti luptatori in Bucegi, unii si cu functii -, am incercat sa inteleg toate aceste lucruri si sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei optiuni. Dar mi se pare ca ne arogam merite care nu existaÔÇŁ, a mai afirmat Serban Nicolae, citat de news.ro.

ÔÇŁAu atacat trupe de Securitate romane provenite din fostii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect in ceea ce priveste puterea de tip comunist de inspiratie sovietica instalata la Bucuresti, absolut niciun efect. Iar faptul ca CIA, la momentul respectiv cunoscand tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscand si celebrul servetel al impartirilor geopolitice dintre Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali, desfasura actiuni de acest tip pe teritoriul Romaniei, n-au cum sa-mi spuna ca asta era lupta pentru libertate sau ca ar trebui sa o aplaudamÔÇŁ a mai spus el