Anchete DNA

Senator Iulian DUMITRESCU/Dupa ce a semnat CONTRACTE de 100 milioane Euro cu BARONUL de Calarasi Raducu FILIPESCU, Firmele lui James BOND fac lucrari in oras FUNDULEA si in campania ELECTORALA/A promis ca se ascunde in ALBANIA , dar a adus mai multi ALBANEZI in FUNDULEA !

Inainte sa punem stampila, ar fi util sa ne amintim despre reportajul facut de Stirile Pro TV despre candidatul PNL la sefia Consiliului Judetean Prahova. Nu de alta, dar s-ar putea sa ramanem putin ingroziti. Iata:

Citeste investigația pro tv

Pe senatorul PNL Iulian Dumitrescu, jurnalista Paula Herlo l-a găsit la ședința biroului politic al PNL de la Senat, astfel că l-a așteptat să termine discuțiile, ca să îl întrebe despre afacerile lui în județul Călărași.

Însă senatorul liberal a aflat de la colegii săi, care veneau la ședință, că este așteptat pe hol de către o echipă a emisiunii ”România, te iubesc!”, așa că … s-a lăsat așteptat, sperând că Paula Herlo va renunța. Ceea ce nu s-a întâmplat, bineînțeles.

La un moment dat, parlamentarul a rămas aproape singur în sală. Timpul trece … și apare după mai bine de 30 de minute:

”Nu am făcut afaceri în Călărași, sunt legende și povești, multe. N-am făcut afaceri decât până în 2008, nu am avut treabă cu statul și vă mulțumesc și vă urez o zi bună.” – spune Iulian Dumitrescu în timp ce încerca să scape de jurnalista Pro TV îndreptându-se spre liftul Parlamentului.

Însă senatorul PNL Iulian Dumitrescu a făcut afaceri în Călărași din 2007 până în 2009, alături de asociatul său, semnând contracte în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

În 2008, Dumitrescu și-a cesionat acțiunile către asociatul său, dar a continuat să semneze contracte cu Consiliul Județean în calitate de director, inclusiv în 2009. Din 2010 nu mai semnează contracte, iar explicația vine puțin mai târziu, pentru că se hotărăște să intre în politică.

În 2012 a apărut pe afișe electorale și a cerut să fie votat senator de Călărași. Susținătorul candidaturii a fost chiar semnatarul contractelor de asfaltări, Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean.

După retragerea lui, în afaceri a intrat tatăl său, alături de fostul asociat, care a încheiat contracte la Călărași.

Acuzat că ar fi în spatele unui grup de interese, Paula Herlo i-a cerut senatorului un punct de vedere.

Semnăturile lui apar pe contracte inclusiv în 2009. Ca o coincidență, după ce Dumitrescu ajunge senator, fostul asociat câștigă lucrare după lucrare în Călărași. În programul PNDL, județului Călărași i-au fost alocate aproximativ 90 de milioane de euro: Peste 50 de milioane au ajuns la firmele deținute de fostul său asociat.

”A fost halucinant. Aveam așa un teanc de contracte, toate semnate de Iulian Dumitrescu. Iar el îmi spunea, uitându-se în ochii mei, că n-a făcut afaceri cu statul și că a avut afaceri până în 2008. Ori eu aveam contracte inclusiv din 2009. Deci, iată, 2 minciuni în același timp: 1, n-a făcut afaceri cu statul, 2 n-am semnat după 2008. (…)

Întrebarea mea a fost: de ce ai alege să minți într-o situație de genul ăsta? De ce să te ascunzi, de ce să nu spui adevărul? Că da, până în 2009 am semnat sau până în 2010, după care am intrat în politică și a rămas asociatul meu și nu mă mai interesează. Nu era nicio problemă să fi făcut afaceri. Noi încercam doar să ne lămurim până când a făcut afaceri, ce s-a întâmplat cu acele afaceri.” – a spus Paula Herlo în podcastul ”România, știi bine!”, episodul 30.

Podcast ”România, știi bine”, episodul 30. Paula Herlo a prezentat în campania ”Județe la stăpân”, difuzată la Pro TV, situația din Călărași, care este un județ sărac, deși are toate calitățile pentru a fi prosper.

A rămas ceva nespus despre Călărași? Sau despre stăpânii săi? Da, destule.

Avem nevoie de explicații despre mecanismele subdezvoltării. Și despre schema furturilor perpetue. Motivele pentru care în Nana, celebra localitate agricolă, nu s-a investit nici un euro din fonduri europene, “bani de afară”, cum le zice primarul.

Călărași este un județ în care modelul de cheltuire iresponsabilă a banilor este mai puțin ascuns decât în alte părți ale țării.

”Ce mi s-a părut mie revoltător în povestea asta este că domnul Drăgulin a ales să asfalteze drumurile din municipiu – și le asfaltează cu firma fostului asociat al lui Dumitrescu, care o fi câștigat legal, nu știu, nu am avut acces la documente, posibil că a câștigat legal licitația, nu mă bag în discuția asta – dar asfaltează aceste drumuri cu bani împrumutați.

44 de milioane de lei a luat domnul Drăgulin, a împrumutat cetățeanul călărășan, în loc să ia fonduri europene. Și eu când am întrebat de ce nu ați luat fonduri europene a spus că nu se poate peste noapte. Dar 8 ani nu sunt peste noapte. Da, dar eu n-am avut niciun proiect preluat. (…) Tu te îndatorezi în loc să accesezi linii de finanțare nerambursabile. Asta este revoltător.”

Aici aveti detalii care va pot convinge de ce Dumitrescu nu e bun “la casa omului”: https://protvplus.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/episodul/21206-romania-te-iubesc-8-martie-2020