Condamnari

SECUNDA-CCR:PENALII se APARA si vor alte COMPLETE!GREBLA vrea sa ia o MUIE de la STRUT/Revenim cu Decizia CCR!

Penalii, între ei: Toni Greblă pledează în fața CCR pentru ca Dragnea să aibă alt complet de judecată la ÎCCJ

Achitat în primă instanță într-un dosar de corupție, Toni Greblă așteaptă și el sentința definitivă de la un complet de 5 judecători al ÎCCJ – astfel că este deopotrivă interesat direct de această decizie a CCR!

Schimbare de macaz pe ultima sută de metri, în cazul susținerii la CCR a schimbării Completului de 5 judecători de la ÎCCJ care va da sentința definitivă în dosarul lui Liviu Dragnea: ministrul Justiției, Tudorel Toader, îl trimite pe penalul Toni Greblă să pledeze în favoarea șefului său de partid.

Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ, își susține punctul de vedere în fața CCR. Toni Greblă așteaptă să-i vină rândul

Ședința va începe la ora 10.00 la Curtea Constituțională a României.

Sesizarea a fost depusă în 2 octombrie la CCR, de către premierul Viorica Dăncilă, pe un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă.

Documentul a fost întocmit chiar de Tudorel Toader, care i-a dat în mod public această soluție condamnatului penal Liviu Dragnea, care s-a plâns de Completul de 5 judecători la care a ajuns dosarul său.
Tot Tudorel Toader a pledat în fața CCR pentru anularea dosarului penal deschis de DNA pe modul de adoptare a OUG 13 – de data aceea Tăriceanu fiind cel care a depus sesizarea, invocând “oportunitatea” Guvernului Grindeanu!
Tudorel s-a sucit și n-a mai vrut să meargă la CCR, după ce a scăpat “porumbelul”
Marți după-amiază, ministrul Justiției s-a dus la Liviu Dragnea la Parlament, să stabilească ultimele detalii.
Asaltat de jurnaliști cu întrebări, Toader a declarat, la ieșirea din biroul lui Dragnea de la Camera Deputaților: „Am avut o scurtă întrevedere, mâine se va judeca la CCR acel conflict de natură constituțional. Asta a fost principala temă a discuției. (…) Azi vorbim despre procedură, cine va merge din partea guvernului la CCR să susțină sesizarea și eventual dacă sunt elemente noi față de cele conținute în sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi ca toate celelalte obligatorie de la momentul publicării în Monitorul Oficial”. 
Întrebat dacă i se pare normal, ca ministru al Justiției, să procedeze în acest fel pentru un om direct interesat în acest caz – Dragnea fiind condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica”, Toader a replicat:
”Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu al treilea om în statul român!”.
sursă foto: ampress.ro
Greblă, acuzat de trafic de influență, grup infracțional organizat, fals în declarații
După această declarație scandaloasă, Toader a decis că este mai bine să facă un pas în spate, astfel că l-a trimis să pledeze la CCR în locul lui pe Toni Greblă, fost judecător constituțional, însă pentru doar câteva luni, deoarece a fost silit să demisioneze după punerea sub acuzare, de către procurorii DNA, într-un dosar de corupție.
Greblă este acuzat de procurorii DNA de comiterea a:
  • 3 infracțiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată
  • efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia (ferma de struți etc.)
  • constituirea unui grup infracţional organizat
  • fals în declaraţii, în formă continuată (13 acte materiale).
Achitat în primă instanță – Completul de 3 judecători – în luna mai anula cesta, Toni Greblă așteaptă și el sentința definitivă de la un complet de 5 judecători al ÎCCJ. Astfel, el este deopotrivă interesat de această decizie a CCR!
Pe 24 septembrie, deși nu are o sentință definitivă, Greblă a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția secretar general al Guvernului, într-o evidentă mișcare de intimidare a judecătorilor.
Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului, deși n-are o sentință definitivă în dosarul de corupție

Motivarea sentinței nu a fost însă redactată nici până în prezent de Completul de 3 judecători de la ÎCCJ, la fel ca în cazul dosarelor lui Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu – achitați și ei tot în luna mai, la prima instanță – și a lui Darius Vâlcov – condamnat la 8 ani de închisoare în luna februarie, deci de 9 luni, în condițiile în care legea prevede clar termenul de 30 de zile pentru motivare.

Judecătorii invocă volumul mare de dosare, iar Inspecția Judiciară închide ochii. În schimb, Inspecția Judiciară s-a autosesizat după ce președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat în iulie, într-un interviu, că le-a cerut judecătorilor să redacteze în perioada vacanței de vară toate motivările restante, pentru a ajunge la zi cu acestea.

Iată însă că nu s-a întâmplat așa – spre deoasebire de dosarul lui Liviu Dragnea, a cărei motivare a fost publicată în 14 septembrie, el fiind condamnat în 21 iunie