Politica

Secretarul de Stat din MADR, Sorin MOISE: Starea generala a culturilor agricole este buna !

Starea generală a culturilor agricole este una bună, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Sorin Moise. Invitat în cadrul emisiunii AGROSTRATEGIA de la TVR 1, Moise a precizat că la nivel național s-au semănat circa 2 milioane de hectare de grâu.

”Este foarte greu să comparăm acest an cu anul trecut care a fost un an minunat din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere al precipitațiilor, dar pot să vă spun că la această dată avem însămânțat din toamnă 2 milioane de grâu care se prezintă în condiții bune, 500.000 de hectare de rapiță – care la fel se prezintă în condiții bune.

 

 

 

 

 

În această primăvară fermierii au însămânțat circa 1,2 milioane de floarea-soarelui – deci iată că suntem la fel ca anul trecut cu suprafața însămânțată – să vedem dacă vom avea aceeași producție de anul trecut când am avut o producție record de 3 milioane de tone.

 

 

 

Suprafața de porumb însămânțată este de 2,4 milioane de hectare, iar până acum, porumbul și floarea-soarelui se prezintă foarte bine. Grâul este un pic avansat, adică trecerea asta de la o perioadă foarte friguroasă la o perioadă călduroasă cu temperaturi destul de ridicate, i-a accentuat un pic starea de vegetație. Și vedem deja lanuri întregi care deja sunt în spic”, a declarat Sorin Moise, invitat în cadrul ediției de marți, 24 mai, a emisiunii AGROSTRATEGIA.