Politica

SCULA/Coldea, pensie de NABAB/Cat e Iohannis-n Floare, nici-n SCULA nu ma Doare !

Bătrânețe de LUX pentru Coldea: Fostul număr 2 din SRI va încasa o PENSIE DE NABAB

Florian Coldea va primi o pensie consistentă. Fostul număr 2 din SRI va încasa 5.500 de euro pe luna dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul de trecere in rezervă a generalului SRI.

“Am semnat cele doua decrete care il privesc pe generalul Coldea de la SRI. Este vorba despre eliberarea din functie si trecerea in rezerva”, a declarat președintele, potrivit B1 TV.
Bătrânețe de LUX pentru Coldea: Fostul număr 2 din SRI va încasa o PENSIE DE NABAB

Florian Coldea va avea parte de o bătrânețe de lux. După trecerea în rezervă, fostul numar 2 va încasa lunar 220 milioane lei vechi, echivalentul a 55 de pensii normale.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, este cel care a cerut trecerea în rezervă a lui Florian Coldea. Asta deși, potrivit raportului oficial, Coldea nu a încălcat legea.

“Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.”, se arată într-un comunicat SRI.
Potrivit unor surse Florian Coldea prezentat documnete potrivit cărora acesta şi-ar fi plătit singur vacanţele. Mai mult, Coldea a sustinut ca nu a mers niciodata DOAR cu Sebastian Ghita in concedii. Fostul nr 2 din SRI a recunoscut si ca a fost la vila lui Ghita din Cheia, acolo unde fostul deputat ar fi oferit o masa festiva cu ocazia plecării lui George Maior de la șefia SRI