Condamnari

A sarit un FLOC din LEANA si BASE l-a PRINS in Masele😎

FB_IMG_1502346891704

”Din politicianul care a câștigat mandatele cu lozici anticorupție dure de tipul ”La țepe în Piața Victoriei” sau ”Arde-i pe corupți” n-a mai ramas nici praful. Azi, Băsescu șterge pe jos cu procurorii și judecătorii, cu serviciile, cu americanii și cu oricine mai bănuiește că ar fi de vină pentru anchetarea doamnei aflată într-un sejur prelungit în Costa Rica.

Dar cea mai urâtă metamorfoză nu este dintr-un feroce politician anticorupție într-un neobosit avocat al inculpaților. Am mai văzut politicieni transformați peste noapte. Altceva s-a schimbat fundamental în Traian Băsescu: dintr-un mare om de stat a ajuns un pericol la adresa statului român și a instituțiilor sale.”

Ați mai văzut vreun fost președinte care să dezvăluie secrete de stat, documente ștampilate strict secret sau alte informații clasificate la care a avut acces prin natura funcției?

Mai cunoașteți pe cineva care să dărâme cu atâta râvnă instituții întregi pe care tot el s-a luptat să le construiască ani de zile cu eforturi uriașe? Fostul președinte aruncă totul în aer pentru a scăpa un singur om de pușcărie, nu de dragul justiției și nici în numele dreptății sau spre binele țării pe care a condus-o timp de zece ani din cea mai înaltă funcție. Nici pentru fratele, pentru fiica sau pentru ginerele lui nu s-a zbătut atât.

Mai lipsește ca Traian Băsescu să pună, la o adică, în pericol și parteneriatul strategic cu Statele Unite dacă va considera că ajută în războiul total cu justiția. La cum se răfuiește în ultimul timp cu americanii și cât de disperat se comportă, n-ar fi exclus să joace orice carte, să treacă ultimele linii roșii. Prea mult timp nu mai are la dispoziție. Înalta Curte ar urma să pronunțe pe data de 5 iunie sentința definitivă în dosarul Gala Bute. În acest dosar, Elena Udrea a fost deja condamnată în primă instanță la șase ani de închisoare.

Cu anunțul ieșirii sale din politică, Traian Băsescu a dat stingerea în PMP, partid intrat deja în descompunere accelerată. Prin denunțarea fuziunii cu UNPR, fostul președinte i-a făcut un cadou fostului premier, Victor Ponta, care dorește să preia infrastructura politică a lui Gabriel Oprea în perspectiva alegerilor de anul viitor. În fond, nimic nu se pierde, totul rămâne în grupul vechi de prieteni care au format într-o vreme cercul zero de putere al României.

Dintre ei, Băsescu este primul care a înțeles că s-a terminat și tot ce mai încercă acum este să-și salveze cu orice preț femeia care l-a distrus ca politician.