Condamnari

A sarit un FLOC din LEANA si BASE l-a PRINS in Masele­čśÄ

FB_IMG_1502346891704

ÔÇŁDin politicianul care a c├ó╚Ötigat mandatele cu lozici anticorup╚Ťie dure de tipul ÔÇŁLa ╚Ťepe ├«n Pia╚Ťa VictorieiÔÇŁ sau ÔÇŁArde-i pe corup╚ŤiÔÇŁ n-a mai ramas nici praful. Azi, B─âsescu ╚Öterge pe jos cu procurorii ╚Öi judec─âtorii, cu serviciile, cu americanii ╚Öi cu oricine mai b─ânuie╚Öte c─â ar fi de vin─â pentru anchetarea doamnei aflat─â ├«ntr-un sejur prelungit ├«n Costa Rica.

Dar cea mai ur├ót─â metamorfoz─â nu este dintr-un feroce politician anticorup╚Ťie ├«ntr-un neobosit avocat al inculpa╚Ťilor. Am mai v─âzut politicieni transforma╚Ťi peste noapte. Altceva s-a schimbat fundamental ├«n Traian B─âsescu: dintr-un mare om de stat a ajuns un pericol la adresa statului rom├ón ╚Öi a institu╚Ťiilor sale.ÔÇŁ

A╚Ťi mai v─âzut vreun fost pre╚Öedinte care s─â dezv─âluie secrete de stat, documente ╚Ötampilate strict secret sau alte informa╚Ťii clasificate la care a avut acces prin natura func╚Ťiei?

Mai cunoa╚Öte╚Ťi pe cineva care s─â d─âr├óme cu at├óta r├óvn─â institu╚Ťii ├«ntregi pe care tot el s-a luptat s─â le construiasc─â ani de zile cu eforturi uria╚Öe? Fostul pre╚Öedinte arunc─â totul ├«n aer pentru a sc─âpa un singur om de pu╚Öc─ârie, nu de dragul justi╚Ťiei ╚Öi nici ├«n numele drept─â╚Ťii sau spre binele ╚Ť─ârii pe care a condus-o timp de zece ani din cea mai ├«nalt─â func╚Ťie. Nici pentru fratele, pentru fiica sau pentru ginerele lui nu s-a zb─âtut at├ót.

Mai lipse╚Öte ca Traian B─âsescu s─â pun─â, la o adic─â, ├«n pericol ╚Öi parteneriatul strategic cu Statele Unite dac─â va considera c─â ajut─â ├«n r─âzboiul total cu justi╚Ťia. La cum se r─âfuie╚Öte ├«n ultimul timp cu americanii ╚Öi c├ót de disperat se comport─â, n-ar fi exclus s─â joace orice carte, s─â treac─â ultimele linii ro╚Öii. Prea mult timp nu mai are la dispozi╚Ťie. ├Änalta Curte ar urma s─â pronun╚Ťe pe data de 5 iunie sentin╚Ťa definitiv─â ├«n dosarul Gala Bute. ├Än acest dosar, Elena Udrea a fost deja condamnat─â ├«n prim─â instan╚Ť─â la ╚Öase ani de ├«nchisoare.

Cu anun╚Ťul ie╚Öirii sale din politic─â, Traian B─âsescu a dat stingerea ├«n PMP, partid intrat deja ├«n descompunere accelerat─â. Prin denun╚Ťarea fuziunii cu UNPR, fostul pre╚Öedinte i-a f─âcut un cadou fostului premier, Victor Ponta, care dore╚Öte s─â preia infrastructura politic─â a lui Gabriel Oprea ├«n perspectiva alegerilor de anul viitor. ├Än fond, nimic nu se pierde, totul r─âm├óne ├«n grupul vechi de prieteni care au format ├«ntr-o vreme cercul zero de putere al Rom├óniei.

Dintre ei, B─âsescu este primul care a ├«n╚Ťeles c─â s-a terminat ╚Öi tot ce mai ├«ncerc─â acum este s─â-╚Öi salveze cu orice pre╚Ť femeia care l-a distrus ca politician.