Anchete DNA

Romania protesteaza, cooperativa „Busoi si finul” marcheaza

MY NAME IS BOND. MILITARU BOND !

In timp ce ochii românilor sunt îndreptaţi spre marile proteste, fostul şef al PNL Timiş, Cristian Buşoi, şi unul din finii săi îşi continuă nestingheriţi afacerile. Finul europarlamentarului a fost numit şef al Spitalului Judeţean Călăraşi. Este vorba de acelaşi Marius Militaru, care s-a ocupat de spaţiile verzi din Timişoara, contract despre care Curtea de Conturi susține că a produs un prejudiciu de 8,1 milioane de lei.

Marius Bogdan Militaru, finul europarlmentarului PNL Cristian Buşoi, a fost numit peste noapte director al Spitalui Judeţean Călăraşi, arată portalul ancheteonline.ro. Instituţia se află în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, controlat de PNL. Acelaşi fin a fost adus de Buşoi să facă afaceri şi în Timişoara. Firma Tradecomia, care are ca obiect de activitate deratizarea şi dezinsecţia, a primit, în 2013, de la Primăria Timişoara condusă de liberalul Nicolae Robu un contract privind îngrijirea spaţiilor verzi. Pentru că lupta cu şobolanii nu prea are legătură cu… coafarea arborilor, o parte din lucrări au fost subcontractate de firma Wegabau Co SRL. Reprezentanţii acesteia s-au plâns ulterior că au luat ţeapă de la Tradecomia de 176.000 de lei.

Contractul dintre primărie şi firma care îl are în spate pe Buşoi a fost luat la purecat şi de inspectorii Curţii de Conturi. „Există indicii cu privire la săvârşirea unor fapte prin încălcarea legilor penale sau chiar a unor posibile fapte de corupţie”, susţineau inspectorii Curţii de Conturi, citaţi de hotnews.ro. Curtea de Conturi a mai arătat că firma cu sediul în Bucureşti nu deţinea niciun utilaj sau mijloc de transport. Prejudiciul adus prin acest contract Primăriei Timişoara a fost estimat de inspectorii Curţii la 8,1 milioane de lei, potrivit aceleiaşi surse. Mai trebuie spus că tot Buşoi i-a mai dat lui Militaru şi un contract cu Spitalul Judeţean Timişoara când acesta era condus de liberali, fiind descoperit şi aici un prejudiciu.

Cea mai mare lovitură a lui Militaru are legătură tot cu Timişoara. Împreună cu Daniel Groza, un alt fin al lui Buşoi, Militaru a primit de la ANRP o despăgubire de 77,5 de milioane de euro, în perioada în care instituţia era condusă de liberala Ingrid Zaarour. Ei au cumpărat de la timişoareanca Valeria Preda drepturile litigioase asupra unui teren aflat acum în paragină. Pentru terenul pe care au primit cele aproape 80 de milioane de euro cei doi au dat – ţineţi-vă bine! – 290.000 de lei. Cu acest tun, finii lui Buşoi au intrat în topul naţional al restituirilor. DNA a deschis anul trecut un dosar în acest caz, despre care nu s-a mai vorbit însă. Aici mai trebuie adăugat că, deşi a a avut doar funcţii şi demnităţi la stat, Buşoi se numără printre cei bogaţi politicieni români. Doar acţiunile sale la Fondul Proprietatea au valoare de 11,8 milioane de lei, potrivit hotnews.ro. Oare pentru astfel de indivizi a ieşit lumea în stradă în ultima perioadă cu sloganul „Corupţia ucide”?

Citeste mai mult pe: Romania protesteaza, cooperativa „Busoi si finul” marcheaza | deBanat.ro – spune realitatea! http://debanat.ro/2017/02/romania-protesteaza-cooperativa-busoi-si-finul-marcheaza_184917.html#ixzz4Ysboga86

Fnul lui Bușoi, numit la conducerea Spitalului Județean Călărași. Cum a delapidat Spitalul Județean Timiș

Fnul lui Cristian Bușoi a fost numit zilele trecute la conducerea Spitalului Județean Călărași. Această știre a trecut total neobservată de presa românească, toți fiind preocupați de mintigurile anti-PSD. Sub acoperirea acestor evenimente fierbinți, PNL Călărași, care conduce acest județ, l-a plasat pe Marius Bogdan Militaru, în funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, deși este cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților și a delapidat bugetul Spitalului Județean Timiș. Prezentăm mai multe fragmente publicate de ziarul nostru și preluări ale investigațiilor noastre de Hotnews.ro, în mai multe articole care au apărut în 2014, în preajma alegerilor locale.

Cum se castiga banii in famiglia lui Cristian Busoi. Afacerile prospere ale finilor cu Primaria Timisoarei

”Curtea de Conturi a dezvaluit intr-un raport pe anul trecut ca firma lui Militaru, SC Tradecomia SRL a pagubit primaria Timisoarei, condusa de liberalul Nicolae Robu, cu suma de 8,1 milioane de lei. “Exista indicii cu privire la savarsirea unor fapte prin incalcarea legilor penale sau chiar a unor posbile fapte de coruptie”, sustin inspectorii Curtii de Conturi. Firma lui Militaru a obtinut un contract pentru servicii de intretinere a spatiilor verzi, “taieri de corectie si taieri de arbori”, desi exista deja o societate detinuta de consiliul local, Horticultura SA care oferea servicii de intretinere a spatiilor verzi din oras la preturi mult mai mici.

Curtea de Conturi sustine ca “SC Tradecomia SRL, cu sediul in Bucuresti, nu detinea niciun utilaj, niciun mijloc de transport, insa a participat la licitatie cu astfel de contracte cu terti si castiga licitatia, fapt care explica si preturile lucrarilor care sunt de 10-11 ori mai mari decat preturile pietei”.

Tot auditorii fiscali precizeaza ca “in timp ce Horticultura SA incasa 5 lei pe ora pentru transport, Tradecomia SRL a primit cate 60 de lei pe ora. Horticultura e platita pentru functionarea tocatorului de crengi – 59,72 lei/ora, in timp ce Tradecomia SRL a fost platita cu 154,2 lei. Daca la folosirea autoutilitarei PRB ( lucru las inaltime), Horticultura primea 77,75 lei, Tradecomia SRL a incasat 250 lei/ora”. In acelasi timp, inspectorii au descoperit ca firma partenera la acest contract al lui Bogdan Militaru, SC Rogera SRL , a folosit in 7 luni de derulare a contractului, pe hartie, potrivit facturilor, 1830 de salariati, pe un volum de munca ce nu putea fi efectuat decat de 440 000 de persoane.

Precizam ca Bogdan Militaru, patronul firmei SC Tradecomia este un apropiat al lui Cristian Busoi, cei doi fiind chiar si inruditi: Busoi i-a nasit copilul lui Militaru. In acelasi timp trebuie precizat ca acelasi Busoi este un bun prieten al primarului Timisoarei, Nicolae Robu. Iata cum se fac afacerile prospere!

Dupa tunurile pe care le-a tras la Timisoara, Bogdan Militaru s-a retras la locurile sale de bastina la Fundulea (judetul Calarasi), unde ocupa acum functia de presedinte al organizatiei PNL si va candida pentru fotoliul de primar al acestei localitati.

Fratia finilor lui Busoi

Un alt fin al lui Busoi, o alt caz de capusare a bugetului public, la Timisoara. Este vorba despre Vlad Iman, un prosper om de afaceri cu statul, in speta cu spitalul judetean. Vlad Iman a fost cununat la prima casatorie de Cristian Busoi. De asemenea, acesta l-a avut ca asociat pe liberalul Ciprian Bogdan, fost director al spitalului Judetean Timisoara, care a ocupat si functia de vicepresedinte al CNAS. Amintim ca si Cristian Busoi a fost presedinte al CNAS, in perioada guvernarii USL.

Intr-un raport al Curtii de Conturi de prin 2009, inspectorii fiscali sesizau mari nereguli in contractele incheiate de firmele lui Vlad Iman, dar si ale lui Bogdan Militaru, cu spitalul judetean Timisoara, in perioada cand la guvernare se aflau tot liberalii. In acest context, trebuie precizat ca cei doi fini ai lui Busoi, Iman si Militaru au colaborat fructuos la prejudicierea bugetului judetului Timis.

Curtea de Conturi a sesizat mari nereguli la contractul nr. 2345/16.10.2007 referitor la dezinsectia si deratizarea la Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara, incheiat de firma SC VM Desider SRL. “Prin actele aditionale incheiate in exercitiul bugetar al anului 2008 si pentru acest exercitiu si prin insumarea carora rezulta o valoare exprimata in euro de 14.436 euro, s-a procedat la fractionarea achizitiei publice ceea ce a creat conditiile practicarii achizionarii directe si nu a aplicarii corecte a procedurii legale ce se impunea in acest tip de achizitie, avand in vedere pragul legal de 10.000 euro pana la care, achizitia serviciilor se poate realiza in acest mod”, se spune in raport.

Auditorii publici externi mai arata ca decontarea lucrarilor efectuate în perioada ianuarie – iulie 2008 (perioada ce se afla peste cea stabilita prin actele adiţionale încheiate) s-a realizat la tarifele de 0,07 m2 – dezinsecţia şi 0,04 lei/m2 – deratizarea, tarife utilizate în cadrul procedurii de achiziţie publică din 18.06.2007 şi în care SC VM DESIDER SRL a ofertat preţurile cele mai mari.

Curtea de Conturi constata mari diferente de pret intre cele ofertate de SC VM DESIDER SRL si ceilalţi doi competitori (SC DERATON SRL şi SC EDMAR SRL), rezultand o diferenta de 8.191,00 lei ce se constituie paguba adusa bugetului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, sens in care auditorii publici externi au estimat un prejudiciu de 9.969,24 lei.

Din documentele aflate la dosarul achizitiei publice rezulta faptul ca SC VM DESIDER SRL a câștigat ”incredintarea directa” pentru deratizare/deinsecție SCJUT, surclasand SC TRADECOMIA SRL. Este o gluma proasta pentru ca cele doua firme fac parte din aceeasi famiglie, mai exact din clanul Busoi: in SC VM DESIDER SRL, Militaru Marius Bogdan i-a cesionat acțiunile lui Vlad Francisc Iman, iar SC TRADECOMIA SRL îl are ca asociat pe același Militaru Marius Bogdan!!!

Inspectorii Curții de Conturi au mai descoperit ca in cazul firmelor controlate de Vlad Francisc Iman, la nicio licitație sau încredințare directă, care a avut ca beneficiar Spitalul Judetean Timisoara , societatile lui Iman nu au depus la dosarele de licitație vreun certificat de atestare fiscala, din care sa rezulte indeplinirea obligatiilor societatii in raport cu bugetul de stat.

Banii murdari ai soacrei

Aceesi reteta a aplicat firma lui Vlad Iman si pentru contractele de deratizare si dezinsectie a Spitalui Judetean din Timisoara si intre 2009-2013. Tot prin incredintare directa si tot prin prejudicii mari aduse bugetului local. Curtea de Conturi a stabilit prejudicii aduse de societatea lui Iman la cateva milioane de euro.

Un caz aparte il reprezinta si soacra lui Cristian Busoi, Marta Ilinca, care a fost condamnata in prima instanta la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani. Procesul se judeca in prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ultima infatisare a avut loc pe 26 noiembrie, urmatorul termen fiind 28 ianuarie 2016, potrivitul portalului Inaltei Curti”.

Hotnews continua seria dezvaluirilor noastre: De unde are Cristian Busoi milioane de euro la Fondul Proprietatea?
”Hotnews.ro continua investigatiile incepute de Ancheteonline in cazul afacerilor din jurul finilor lui Cristian Busoi, candidatul liberalilor la Primaria Bucuresti. Busoi raporteaza in declaratiile de avere milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, ajungand in prezent sa detina peste 14 milioane. A inceput sa faca achizitii in 2011, dupa cum reiese din declaratiile de avere. De notat ca la sfarsitul lui 2008, finii lui, Daniel Groza si Marius Militaru, intra in in topul celor mai mari despagubiri primite de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Contactat de HotNews.ro, Busoi a refuzat sa raspunda, in ciuda insistenelor, la o intrebar simpla: a cumparat actiuni de la finii lui? Candidatul PNL s-a limitat sa spuna ca “totul este achitionat legal si corect” si ca “se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie”.

Dosarul de la ANRP al finilor lui Busoi care au primit despagubiri in valoare de 77.535.100 lei a intrat inclusiv in atentia DNA, insa din februarie 2015 cand procurorii au facut primele verificari si pana azi nu s-a mai intamplat nimic.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (paisprezecemilioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de euro.

Busoi raporteaza primul milion de actiuni la Fondul Proprietatea in declaratia de avere din iunie 2012, care este aferenta operatiunilor facute cu un an in urma. De atunci, in declaratiile de avere numarul actiunilor a crescut constant.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) primesc despagubiri generoase de la ANRP la sfarsitul lui 2008 (decembrie), cand s-a dat decizia in dosarul 41988/ CC. Daniel Groza si Bogdan Militaru incaseaza despagubiri in valoare de 77.535.100. Acestea s-au platit ulterior prin actiuni la Fondul Proprietatea.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) figureaza in topul celor mai mari beneficiari de despagubiri de la ANRP. Intr-un top dat publicitatii in 2014, finii lui Busoi ocupa locul 18 din 30. Numele lui Daniel Groza apare si intr-un raport al Curtii de Conturi, mentionat ca fiind un “cumparator constant” de drepturi litigioase.

Contactat de HotNews.ro, Cristian Busoi a evitat sa raspunda clar la intrebarea: “Ati cumparat actiunile de la finii dvs?”, in ciuda insistenelor. Busoi a s-a limitat sa raspunda ca “se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie” si ca “totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori”.

“Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa”, amai spus candidatul PNL. Avertizat ca aceste raspunsuri vagi nu ajuta la clarificarea situatiei, si ca intrebarea este daca a cumparat sau nu de la finii lui actiuni la FP, Busoi a inchis discutia, afirmand ca nu mai doreste sa raspunda la nici o intrebare pe aceasta tema.

Potrivit unor documente consultate de Hotnews.ro, procurorul sef sectie, Gheorghe Popovici a cerut in cadrul anchetei mari de la ANRP (in care sunt vizati mai multi oficiali si oameni de afaceri) o serie de alte dosare de retrocedare, suspecte ca fiind supraevaluate.

Printre aceste dosare, se numara si Dosarul nr. 41988/ CC.

In data de 13.02.2015, procurorul Gheorghe Popovici ii solicita printr-o adresa presedintelui ANRP, Ion Baiesu, sa-i puna la dispozitie, in original, o serie de dosare: 38386/CC, 13653/FFCC/24.04.2008, 39009/CC, 19685/CC, 266600/CC, 32332/CC, 39495/CC, 31209/CC, 29079/CC, 32819/CC, 32819/CC, 21297/CC, 17462/CC, 3585/CC, 41988/CC si 8745/CC.

“Totodata, va solicitam sa ne inaintati, in original, rapoartele de reevaluare efectuate de catre Mondo Plus, dispuse in urma controlului de catre Curtea de Conturi a Romaniei”.

Printr-o alta adresa, din 17.02.2015 procurorul revine la ANRP, solicitand contractele si anexele, in baza carora s-a facut evaluarea pentru dosrele de mai sus. In fine, printr-o noua adresa din 19.02.2015, procurorul Popoviciu solicita ANRP “toate anexele la contractul de prestari servicii nr 660/22.02.2013 incheiat intre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si SC Mondopuls SRL”.

ANRP a raspuns la toate aceste solicitari, trimitand documentele solicitate de procurorul DNA. Nu este clar ce s-a intamplat cu aceste solicitari, in sensul ca a fost deschis un dosar penal sau nu. Cert este ca nu exista informatii in acest moment legate de o posibila anchetare a finilor lui Busoi.

Cum au actionat finii lui Busoi
Hotnews.ro citeaza din investigatia facute de ziarul nostru: “Intr-o investigatie publicata in 14 decembrie 2015, ancheteonline.ro scrie ca finii lui Cristian Busoi, Bogdan Militaru si Daniel Groza, fac parte din gasca baierilor destepti care au cumparat drepturile litigioase de la fostii proprietari. Acestia au investit 290.000 (cat au platit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timisoara, numite Preda Valeria) si au castigat 77.535.100 lei.

Potrivit ancheteonline.ro, totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid (PNL) ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale.

Potrivit unui raport intocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul Romaniei “privind verificarile efectuate la ANRP a atributiilor in precesul de aplicare a Legii 10/2005”, se arata ca restituirile catre finii lui Cristian Busoi ( Bogdan Militaru si Daniel Groza), se plaseaza in topul restrocedarilor, pe locul 5, in ceea ce priveste valoarea sumelor incasate.

Este vorba despre suma de 77.535.100 lei, “care face obiectul dosarului nr.8745/CC, solutionat prin decizia nr. 3659/04.12.2008, in favoarea titularului Preda Valeria si a cesionarilor Groza Daniel (42%) si Militaru Bogdan (52%), mai arata site-ul ancheteonline.ro

Potrivit ancheteonline.ro, prin aceasta afacere, proprietarul de drept ( Preda Valeria) a incasat 290.000, in timp ce finii lui Busoi si-au impartit partea leului: Groza a obtinut 33 milioane de lei, iar Militaru -44 milioane de lei. Site-ul citat se intreba: “oare cat a primit de la finii sai, Cristian Busoi, colegul de partid al sefilor ANRP, cei care se aflau, la acea vreme la butoane?”

In raportul de control se arata ca restiturile catre finii lui Busoi au reprezentat “cazuri exceptionale”, motiv pentru care ei au primit “peste rand” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumparat drepturile litigioase.”

MY NAME IS BOND. DIDILESCU BOND

Cotidianul:

Banii handicapatilor, cheltuiti pe tranzactii imobiliare
Anual, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) primeste de la bugetul de stat fonduri nerambursabile pe care conducerea institutiei le distribuie, in urma analizarii unor proiecte, unor ONG-uri care au ca obiect de activitate ajutorarea persoanelor cu handicap, banii urmand a fi cheltuiti pe diverse programe care sa ajute aceasta categorie defavorizata.
Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit, in urma unui control, ca secretarul de stat Silviu Didilescu, presedintele ANPH, a aprobat in 2006 finantarea proiectelor a sapte ONG-uri cu 292.000 de euro, bani care au fost cheltuiti, printre altele, si pe achizitia de terenuri. Inspectorii sustin ca aprobarea finantarii celor sapte proiecte este ilegala, deoarece cele sapte ONG-uri nu intruneau conditiile minime de eligibilitate, iar, conform statutelor lor, nu desfasurau activitati in domeniul protectiei persoanelor cu handicap, asa cum o cere legea.
Organizatiile neguvernamentale care au primit finantari nerambursabile sunt: Asociatia Kelsen Baia Mare, Asociatia pentru Infrastructura Regionala si Dezvoltare Durabila Somes Dej, Societatea Nationala de Crucea Rosie Focsani, Fundatia Pro Armonia Focsani, Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale „TREBUIE“ Fetesti, Societatea Doamnelor Bucovinene Suceava, Asociatia Internationala de Ortopedie si Recuperare prin Ortopedie Bucuresti.
Seful ANPH – acuzat de hartuire sexuala
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap, Siviu George Didilescu, este acuzat de subordonatele sale de hartuire sexuala.
Meda Mihaela Filon, inspector-sef la Inspectia Regionala pentru Persoane cu Handicap Moldova, sustine ca Siviu George Didilescu nu se ocupa deloc de problemele din domeniul protectiei speciale a persoanelor cu handicap si spune chiar ca in repetate randuri el le-ar fi facut avansuri unor angajate ale Autoritatii.
Angajatii din sistem se plang de faptul ca Didilescu ii trateaza permanent cu superioritate si ii umileste sistematic. Ei il mai acuza si ca a stabilit un mod de lucru bazat pe presiune, teroare si pe dictonul „Legea sunt eu”.
Meda Filon spune ca de aproximativ noua luni, de cand Silviu George Didilescu a fost numit in functia de presedinte al ANPH, nu exista, practic, comunicare. Didilescu a refuzat o intalnire cu inspectorii din teritoriu, care ar fi trebuit sa-i aduca la cunostinta problemele specifice ale fiecarui judet, pentru a fi pusa la punct o strategie in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati.
„In America, democratia s-a facut cu pistolul!”
La cererea inspectorilor din teritoriu ca o astfel de intrevedere sa aiba loc, presedintele a trimis un raspuns sec, prin care sugereaza ca astfel de intruniri pot avea loc numai la initiativa lui.
„Dorim sa precizam faptul ca intre presedintele ANPH si inspectorii regionali exista numai raporturi de subordonare, pe care va rog sa le respectati”, se arata in raspunsul oficial dat de presedintele Didilescu.
De multe ori ar fi spus ca va lua drept model, in modul sau de lucru, America anilor ´50, deoarece in America democratia s-a facut cu pistolul. Didilescu a ajuns sa le impuna subordonatilor sa i se adreseze cu „domnul ministru”.
A uitat insa de statutul sau si a participat, in calitate de presedinte al comisiei, la evaluarea unor functionari publici, lucru interzis de lege. De asemenea, face presiuni pentru ca unii oameni sa-si dea demisia, pentru a-si impune in anumite functii oameni pe care el ii agreeaza.
Angajatii ANPH, „sobolani truditori”
„In urma controalelor pe care le efectueaza in teritoriu nu lasa rapoarte, vine de obicei neinsotit de sofer, cu diverse persoane agreate din anturajul sau, nu ne considera colegii sai, ba chiar ne-a numit sobolani truditori.
Nu este un bun cunoscator al legii, dar nici nu accepta propuneri de colaborare, dovada stand faptul ca foarte multi oameni din sistem au preferat sa paraseasca posturile pe care au lucrat pana la venirea lui Didilescu la conducerea ANPH”, declara Meda Mihaela Filon.
Aceasta spune ca Didilescu i-ar fi facut avansuri atat ei, cat si altor femei pe care le are in subordine. „Ca specialist, pot spune ca are o componenta devianta, are tulburari de comportament. Nu mi-a facut avansuri doar mie. Nu i-am permis un astfel de comportament si l-am tinut la distanta, pentru ca noi trebuie sa avem doar raporturi profesionale.
Eu chiar nu gust glumele domniei sale”, mai spune Meda Filon.
Nici cu oficialii europeni nu se comporta mai frumos
Se pare ca atitudinea sa a fost remarcata si de unii oficiali europeni care au vizitat tara noastra. La asemenea intalniri a intarziat sau a refuzat chiar sa participe, dupa ce initial isi confirmase prezenta.
Acest lucru a starnit iritarea fostului ministru al muncii din Germania, care a spus ca ii va aduce la cunostinta premierului Calin Popescu Tariceanu comportamentul nepotrivit al lui Silviu Didilescu. La toate aceste acuze, Silviu Didilescu nu a avut un raspuns.
Considerand, probabil, ca este demnitar doar de luni pana vineri, acesta ne-a spus ca vrea sa fie lasat in pace „fiindca este duminica”…
Restructurare pentru recentralizare?
Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap isi va reduce schema cu 40 de posturi, potrivit unei ordonante adoptate in ultima sedinta de guvern.
Prin actul normativ se desfiinteaza inspectiile regionale, atributiile acestora fiind preluate de inspectorii judeteni si de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti. Inspectorii sunt functionari publici, angajati in structura proprie a ANPH. Ordonanta mai prevede reorganizarea Comisiei superioare si a comisiilor judetene de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti.
Acestea se reorganizeaza in comisii de evaluare a persoanelor cu handicap.
Guvernul considera ca, in acest fel, se va asigura coordonarea unitara, la nivel national, a activitatilor in domeniul protectiei persoanelor cu handicap.
Personalul disponibilizat prin restructurarea activitatii la nivelul inspectiilor regionale poate fi preluat, conform legii, de catre directiile generale de asistenta sociala si protectie

REVENIM CU DECLARATII ALE FOSTILOR SEFI/CICA NU SE POATE TRAGE DECAT 300.000 LUNAR si ORAL!