Politica

Romania Curata/Magistratii care fac POLITICA pe sub masa DNA/Daddy va avea presedinte la CSM cu legaturi prin Tilorman­čśÄ

Analiz─â Rom├ónia Curat─â. Magistra┼úi controversa┼úi sau critici la adresa DNA ┼či a colegilor reformi┼čti candideaz─â la CSM

 

29 de judec─âtori s-au ├«nscris ├«n cursa pentru ocuparea celor 9 locuri din CSM rezervate instan┼úelor: 2 posturi pentru ICCJ, 3 pentru cur┼úile de apel, 2 pentru tribunale ┼či 2 pentru judec─âtorii. De asemenea, 15 procurori se bat pe cele 5 locuri destinate lor ├«n CSM.

Printre candida┼úi se num─âr─â magistra┼úi controversa┼úi precum so┼úia colegului de cabinet al senatorului┬áC─ât─âlin Voicu,┬ácondamnat pentru corup┼úie, sora poli┼úistului arestat ├«n cazul Duicu, magistra┼úi extrem de critici la adresa DNA ┼či a colegilor lor reformi┼čti sau a celor care au pronun┼úat sentin┼úe grele ├«n cazuri importante. Chiar ┼či un magistrat fost ofi┼úer SRI candideaz─â pentru CSM.

┼×i la procurori lupta e str├óns─â. Concureaz─â anchetatorul lui Fenechiu ┼či Niculae, procurorul din cazul Elodia, procuroarea clanului Cl─âmparu, fostul ┼čef al DIIICOT, o apropiat─â a fostului ministru┬áal Justi┼úiei Mona Pivniceru ┼či omul Oanei Schmidt H─âineal─â, fosta ┼čef─â a CSM.┬áVezi mai jos despre cine e vorba.

De la ├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie s-au ├«nscris ├«n curs─â judec─âtorii┬áMarian Buda┬á(sec┼úia civil─â),┬áMariana Ghena┬á(sec┼úia penal─â),┬áSimona Camelia Marcu┬á┼či┬áViorica Trestianu┬á(sec┼úia de contencios). Judec─âtoarea Viorica Trestianu a f─âcut parte din completul care i-a dat c├ó┼čtig de cauza pre┼čedintelui Klaus Iohannis ├«n procesul cu ANI.

9 judecatori de la curţile de apel se luptă pentru cele 3 locuri rezervate lor în CSM.

Soţia colegului lui Cătălin Voicu

Pre┼čedintele Cur┼úii de apel Bucure┼či,┬áLia Savonea, este considerat─â favorit─â. Este so┼úia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu fostul senator PSD C─ât─âlin Voicu (condamnat la 7 ani de ├«nchisoare pentru corup┼úie) ┼či cu Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie, fostul primar de la Sectorul 5. Acest ÔÇŁdetaliuÔÇŁ din CV a ├«mpiedicat-o pe Lia Savonea, de altfel o judec─âtoare bine preg─âtit─â, s─â avanseze ├«n carier─â ┼či s─â ajung─â la ICCJ. Iat─â c─â acum ┼úinte┼čte un loc ├«n CSM. Judec─âtoarea a pronun┼úat ┼či una dintre deciziile de admitere a excep┼úiilor de neconstitu┼úionalitate ├«n cazul Tender pe vremea c├ónd acest lucru suspenda judecata, ceea ce a tergiversat procesul omului de afaceri. A fost ├«n zadar. Anul trecut, cu o zi ├«nainte s─â se prescrie cazul, Tender a fost condamnat la 12 ani de deten┼úie ├«n cazul Rafo-Carom.

Sora poliţistului arestat în cazul Duicu

O alt─â judec─âtoare controversat─â este┬áAdina Ponea. Este sora lui ┼×tefan Ponea, fostul ┼čef al IPJ Mehedin┼úi, arestat ├«n dosarul de corup┼úie al lui Adrian Duicu, fostul baron local PSD. Judec─âtoarea Ponea a fost pre┼čedinte al Sec┼úiei de contencios administrativ ┼či fiscal a Cur┼úii de Apel Craiova, adic─â locul unde Duicu a c├ó┼čtigat procesul de incompatibilitate cu ANI. Fratele judec─âtoarei, poli┼úistul ┼×tefan Ponea, este acuzat tocmai c─â l-ar fi ajutat pe Duicu s─â scape de procesul cu ANI ┼či ├«n schimb ar fi primit o avansare ├«n func┼úie la Bucure┼čti.

ÔÇťNu cred ├«n mi┼čc─ârile de strad─â generate de tragedia din ColectivÔÇŁ

O alt─â candidatur─â controversat─â este cea a judec─âtoarei┬áAdina Daria Lupea┬áde la Curtea de Apel Cluj. Este o voce critic─â ├«n sistem la adresa DNA. Vezi aici cum i-a luat ap─ârarea fostului procuror general Tiberiu Ni┼úu, acuzat ├«n dosarul coloanelor oficiale. ÔÇťNu cred ├«n mi┼čc─ârile de strad─â generate de tragedia din ColectivÔÇŁ, ├«┼či exprima ├«ndoielile judec─âtoarea Lupea.

Ea a f─âcut parte din completul care l-a achitat pe fostul ┼čef al CFR, Alexandru Noapte┼č. Acesta a fost acuzat de DNA pentru achizi┼úia presupus supraevaluat─â a ┼čase locomotive second-hand. Prejudiciul estimat se ridica la 700 de mii de euro. ├Än 2011, comisia de verificare a averilor de pe l├óng─â Curtea de Apel Bucure┼čti a cerut confiscarea a 1,5 milioane de euro din averea lui Alexandru Noapte┼č. Fiica lui s-a c─âs─âtorit cu Andrei Hrebenciuc, fiul fostului sforar PSD, Viorel Hrebenciuc.

Succesorul Monei Pivniceru la AMR

Candideaz─â ┼či Dan Sp├ónu de la Curtea de Apel Craiova. Acesta a fost pre┼čedinte al Asocia┼úiei Magistra┼úilor (AMR) dup─â ce Mona Pivniceru a fost numit─â ministru al Justi┼úiei ├«n Guvernul Ponta. Sp├ónu a fost implicat ├«n tentativa de debarcare a judec─âtorilor Cristi Danile┼ú ┼či Alina Ghica din CSM.

Fosta so┼úie a celebrului procuror DNA Doru ┼óulu┼č

Printre candida┼úi se num─âr─â ┼či┬áAdrea Chi┼č┬áde la Curtea de Apel Cluj. Ea a fost so┼úia celebrului Doru ┼óulu┼č, procuror DNA cu multe ÔÇťscalpuri la cing─âtoareÔÇŁ. Judec─âtorul┬áDrago┼č C─âlin┬áde la Asocia┼úa Forumul Judec─âtorilor vizeaz─â ┼či el un loc ├«n CSM.

Magistraţi critici la adresa DNA candidează de la Tribunale

Este cazul┬áGabrielei Baltag, actuala ┼čef─â a Asocia┼úiei Magistra┼úilor, o voce extrem de critic─â la adresa luptei anticorup┼úie. ├Än februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a constatat c─â judec─âtoarea Baltag a ├«nc─âlcat normele de conduit─â reglementate de Codul deontologic al judec─âtorilor ┼či procurorilor, dup─â ce aceasta a cerut demisia fostei ┼čefe a ICCJ, Livia Doina Stanciu, ├«n contextul achit─ârii Marianei Rarinca. Vezi aici.

Ulterior, decizia de achitare a fost casată, iar femeia care a hărţuit-o pe Livia Doina Stanciu a fost condamnată definitiv.

Critic─â la adresa lui Kovesi ┼či a Cameliei Bogdan

┬áJudec─âtoarea┬áL─âcr─âmioara Axinte┬áde la Tribunalul Boto┼čani vrea ┼či ea ├«n CSM. Ea a criticat numirea ┼čefei DNA, Laura Codru┼úa Kovesi. A criticat DNA ┼či CSM pentru c─â nu au anchetat-o pe judec─âtoarea Camelia Bogdan ÔÇô cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de ├«nchisoare ÔÇô dup─â dezv─âluirile lui Mugur Ciuvic─â privind cursurile sus┼úinute la APIA ┼či banii ├«ncasa┼úi pentru acest lucru. Vezi aici blogul judec─âtoarei Axinte.

Vrea s─â elimine pre┼čedintele ┼či ministrul Justi┼úiei din numirile la instan┼úe ┼či parchete

O alt─â candidat─â, judec─âtoarea┬áM─âd─âlina Crevon-Vladu┬áde la Tribunalul Gorj, vrea s─â ├«i exclud─â pe pre┼čedintele Rom├óniei ┼či pe ministrul Justi┼úiei din procedura de numire a ┼čefilor marilor instan┼úe ┼či parchete. Adic─â exact ce vrea ┼či pre┼čedintele Senatului, C─âlin Popescu T─âriceanu, judecat ├«ntr-un dosar DNA pentru m─ârturie mincinoas─â. T─âriceanu a depus chiar un proiect de lege ├«n acest sens. Judec─âtoarea Crevon-Vladu vrea ┼či ca ministrul Justi┼úiei s─â nu aib─â drept de vot ├«n CSM. Vezi proiectul ei de candidatur─â aici.┬á

Contestatorul lui Norel, sf─âtuitorul lui Duicu

Pentru un loc ├«n CSM candideaz─â ┼či judec─âtorul Drago┼č Popoiag, pre┼čedintele Tribunalului D├ómbovi┼úa, cel care a contestat alegerea ├«n CSM a judec─âtorului Norel Popescu, magistratul care ├«i acorda consulta┼úii juridice lui Adrian Duicu, baronul penal al PSD de Mehedin┼úi.

Vârf de lance împotriva lui Danileţ

De la judec─âtorii candideaz─â la CSM judec─âtorul┬áBogdan Mateescu, pre┼čedintele Judec─âtoriei R├ómnicu V├ólcea. Mateescu a fost v├órf de lance ├«n 2012 ├«mpotriva judec─âtorului CSM Cristi Danile┼ú, revocat din Consiliu. D─ânile┼ú a c├ó┼čtigat ├«ns─â la CCR.

Fost ofiţer SRI

Candideaz─â ┼či judec─âtoarea┬áLavinia Co┼úofan─â┬áde la Judecatoria Arad. ├Änainte de a deveni magistrat, ea a fost ofi┼úer SRI.

B─âtaie mare ┼či la procurori. Anchetatorul lui Fenechiu, procurorul din cazul Elodia, procuroarea clanului Cl─âmparu ┼či fostul ┼čef al DIIICOT se bat pentru un loc ├«n CSM

Dup─â e┼čecul privind ┼čefia Parchetului General, c├ónd a candidat ┼či a pierdut ├«n fa┼úa actualului procuror general Augustin Laz─âr, fostul ┼čef al DIICOT Codru┼ú Olaru ├«┼či ├«ncearc─â ┼čansa la CSM. El se lupt─â cu al┼úi 3 procurori de la DNA, DIICOT ┼či PG pentru un loc ├«n CSM.

Codru┼ú Olaru┬áa fost pentru dou─â mandate procuror ┼čef al DIICOT, pozi┼úie din care s-a remarcat mai ales ├«n fa┼úa partenerilor americani. A fost numit ├«n 2007 la propunerea ministrului Justi┼úiei de la acea vreme, Monica Macovei. S-a remarcat prin c├óteva dosare de mare impact cum ar fi dosarul Hidroelectrica ├«n care acuza┼úiile erau de complot ┼či subminarea economiei na┼úionale ┼či dosarul privatiz─ârilor strategice, ambele finalizate cu condamn─âri. Apoi a fost adjunct al procurorului general Tiberiu Ni┼úu (2013-2016). Acum este procuror militar la Sec┼úiei parchetelor militare din Parchetul General. Are gradul de general de brigad─â cu o stea. El a ob┼úinut dou─â grade militare, ├«n rezerv─â fiind, ├«n c├óteva luni, ├«n 2011, la propunerea┬á fostului ministru al Ap─âr─ârii, Gabriel Oprea, unul retras c├óteva luni mai t├órziu, ├«n 2012, de Corneliu Dobri┼úoiu, ┼či redat, ├«n 2013, de Mircea Du┼ča.

Din partea Parchetului General candideaz─â ┼či procurorul ┼čef al Biroului de Criminalistic─â,┬áRomulus Varga. El instrumenteaz─â dosarul Hexi Pharma. A f─âcut ancheta ┼či ├«n cazul privind decesul lui Ionu┼ú Anghel, copilul care a murit dup─â ce a fost mu┼čcat de c├óini. Varga este cel care l-a trimis ├«n judecat─â pe poli┼úistul Cristian Cioac─â ├«n cazul Elodia ┼či a reu┼čit s─â ob┼úin─â o condamnare de 15 ani ┼či opt luni, de┼či cadavrul nu a fost g─âsit.

De la DNA candideaz─â┬áPaul Dumitriu, procuror ┼čef adjunct al Sec┼úiei a II-a. El a instrumentat dosarul ÔÇťTransformatorulÔÇŁ ├«n care fostul ministru PNL al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de deten┼úie. L-a trimis ├«n judecat─â ┼či pe unul dintre cei mai boga┼úi rom├óni, Ioan Niculae, ├«n dosarul Mit─â la PSD ┼či a ob┼úinut condamnarea lui la 2 ani ┼či jum─âtate de ├«nchisoare cu executare.

Din partea DIICOT candideaz─â┬áAlina Albu, procuror ┼čef al Biroului de combatere a infrac┼úiunilor de violen┼ú─â din cadrul Serviciului de prevenire ┼či combatere a criminalit─â┼úii organizate al DIICOT. Ea a instrumentat dosarul clanului ÔÇťCl─âmparuÔÇŁ.

Apropiata Monei Pivniceru

Ca reprezentan┼úi ai parchetelor de pe l├óng─â Cur┼úile de Apel, printre cei care s-au ├«nscris ├«n curs─â sunt┬áElena Hach, ├«n prezent membru ├«n cadrul Plenului Oficiului Na┼úional de Prevenire ┼či Combatere a Sp─âl─ârii Banilor ┼či┬áCristian Ban, procurorul ┼čef al Parchetului Cur┼úii de Apel Bucure┼čti. Hach a┬ácandidat la conducerea Pachetului General ├«n 2012 ┼či era considerat─â o apropiat─â a fostului ministru al Justi┼úiei, Mona Pivniceru.

Omul lui H─âineal─â

├Än ceea ce prive┼čte reprezentan┼úii parchetelor de pe l├óng─â tribunale, printre cei care vor un loc ├«n CSM sunt┬áFelix Banil─â┬áde la Parchetul Tribunalului Bac─âu, considerat ÔÇťomulÔÇŁ fostei ┼čefe a CSM, Oana Schmidt H─âineal─â ┼či┬áNicolae Solomon┬ádin Capital─â.

De la parchetele de pe l├óng─â judec─âtorii candideaz─â┬áAlexandra L─âncr─ânjan, formator INM ┼či pre┼čedinte al Asocia┼úiei Liderjust.

├Än urma alegerilor vor fi desemna┼úi doi procurori din partea parchetelor de pe l├óng─â tribunale, unul de la cele de pe l├óng─â cur┼úile de apel, unul de la parchetele de judec─âtorii ┼či un altul din cadrul Parchetului General

Candidata penalilor la ╚Öefia CSM are cas─â la Alexandria! Este judec─âtoarea care a cerut anchetarea procurorului general!┬áPentru func┼úia de pre┼čedinte al Consiliului Superior al Magistraturii candideaz─â judec─âtoarea Simona Camelia Marcu, membru al CSM din partea instan┼úei supreme, iar pentru postul de vicepre┼čedinte ┼či-au depus candidaturile procurorii Codru┼ú Olaru ┼či Nicolae Solomon, informeaz─â news.ro.┬áJudec─âtoarea Simona Marcu a cerut ├«n februarie 2017 sesizarea Inspec┼úiei Judiciare pentru a verifica felul ├«n care DNA ┼či-a arogat competen┼úa de a verifica legalitatea ┼či oportunitatea emiterii unui act normativ, dar ┼či modul ├«n care procurorul general Augustin Laz─âr a gestionat comunicarea dup─â emiterea OUG 13! Simona Marcu a fost, de asemenea, una dintre cele patru cu ro╚Öu-n g├ót care au blocat citirea raportului care ar fi dus la demiterea conducerii Inspec╚Ťiei Judiciare…

├Än ┼čedin┼úa de vineri, CSM va alege pre┼čedintele ┼či vicepre┼čedintele pentru anul 2018, mandatele acestora fiind de un an.

├Än 2017, pre┼čedintele CSM a fost judec─âtoarea Mariana Ghena, iar postul de vicepre┼čedinte a fost ocupat de procurorul Cristian Ban. Din Consiliu mai fac parte judec─âtorii Mihai Andrei Balan, Gabriela Baltag, Andrea Annamaria Chi┼č, Simona Camelia Marcu, Mihai Bogdan Mateescu, Evelina Mirela Oprina, Lia Savonea, Nicoleta Margareta ┼ó├«n┼ú ┼či procurorii Florin Deac, Codru┼ú Olaru, Nicolae Andrei Solomon, Tatiana Toader. De asemenea, pre┼čedintele ICCJ, Iulia Tarcea, procurorul general Augustin Laz─âr ┼či ministrul Justi┼úiei, Tudorel Toader sunt membri de drept ai CSM. Din CSM fac parte ┼či Victor Alistar ┼či Romeu Chelariu, ca reprezentan┼úi ai societ─â┼úii civile.

Pentru func┼úia de pre┼čedinte al CSM candideaz─â judec─âtoarea Simona Marcu, iar pentru func┼úia de vicepre┼čedinte ┼či-au depus candidaturile procurorii Codru┼ú Olaru ┼či Nicolae Solomon.

Simona Camelia Marcu, ├«n v├órst─â de 51 de ani, este membru al CSM din partea ├Änaltei Cur┼úi de casa┼úie ┼či Justi┼úie.

Potrivit CV-ului s─âu, Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universit─â┼úii Bucure┼čti ├«n 1988 ┼či a fost jurisconsult, judec─âtor la Judec─âtoria Sector 1 ┼či la Tribunalul Bucure┼čti, pre┼čedinte de sec┼úie, vicepre┼čedinte al Tribunalului Bucure┼čti, judec─âtor la Curtea de Apel Bucure┼čti ┼či judec─âtor la ├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie – Sec┼úia de Contencios Administrativ ┼či Fiscal.

Conform ultimei sale declara┼úii de avere din iunie 2017, judec─âtoarea are┬áun apartament┬áde 143 de metri p─âtra┼úi ┼či┬áo cas─â de 285 de metri p─âtra┼úi ├«n Bucure┼čti.┬á ├Än declara┼úia sa de avere sunt men┼úionate ┼či propriet─â┼úi ale so┼úului s─âu, avocatul Vasile Gil –┬áo cas─â ├«n Alexandria┬á┼či┬áterenuri ├«n Bucure┼čti, Mogo┼čoaia ┼či Alexandria. Simona Marcu de┼úine ┼či dou─â autoturisme Alfa Romeo ┼či Peugeot, precum ┼či bijuterii ├«n valoare de 6.000 de euro. Ea are ┼či credite la b─ânci ├«n valoare total─â de peste 183.000 euro. La capitolul venituri, judec─âtoarea a men┼úionat suma de 227.861 de lei ├«ncasat─â ca judec─âtor la ICCJ, 24.747 de lei ob┼úinu┼úi ca membru ├«n comisii de concurs la CSM, 14.612 de lei ca ÔÇ×formatorÔÇŁ la Institutul Na┼úional al Magistraturii ┼či 17.550 de lei din ├«nchirierea apartamentului din Bucure┼čti. Ea a men┼úionat ┼či┬áveniturile Cabinetului de avocatur─â Vasile Gil, ├«n sum─â de 437.978 de lei.

├Än februarie 2017, Simona Camelia Marcu a cerut ├«n ┼čedin┼úa CSM sesizarea Inspec┼úiei Judiciare pentru a verifica modul ├«n care procurorul general Augustin Laz─âr,┬á├«n calitate de reprezentant al Ministerului Public, “a gestionat comunicarea public─â ├«n perioada ulterioar─â trimiterii OUG 13, din perspectiva respect─ârii obliga┼úiei de rezerv─â pe care o are orice magistrat. Ea a cerut suplimentarea ordinii de zi a CSM cu acest punct, dar solicitarea a fost respins─â.

Numele Simonei Marcu a aparut intr-un articol din 2006 scris de (ce ironie, nu?) Razvan Savaliuc privind ÔÇ×Clanurile din JustitieÔÇ×. In dreptul Simonei Marcu apareau nu mai putin de patru nume:┬á┬á

SIMONA CAMELIA MARCU, judecator
– sotul Gil Vasile, avocat;
– afin gradul II Marius Nicu Vasile, procuror la Parchetul Sectorului 4;
– afin gradul IV Adi Liliana Grigore, grefier la Judecatoria Buftea;
– afin gradul IV Silvia Ileana Raportaru, grefier la Inalta Curte de Casatie.

Judec─âtoarea Simona Marcu a cerut ├«n februarie 2017 sesizarea Inspec┼úiei Judiciare pentru a verifica felul ├«n care DNA ┼či-a arogat competen┼úa de a verifica legalitatea ┼či oportunitatea emiterii unui act normativ, dar ┼či modul ├«n care procurorul general Augustin Laz─âr a gestionat comunicarea dup─â emiterea OUG 13, transmite Agerpres.

“V─â propun s─â supliment─âm ordinea de zi cu dou─â puncte. Primul punct care s─â vizeze sesizarea Inspec┼úiei Judiciare cu privire la contextul ├«n care DNA ┼či-a arogat competen┼úa de a verifica legalitatea ┼či oportunitatea emiterii unui act normativ, ├«n sensul celor re┼úinute ├«n decizia CCR, precum ┼či sub alte aspecte, (…) ├«n special cu privire la situa┼úia de la DNA Ploie┼čti, respectiv dac─â s-au cunoscut disfunc┼úionalit─â┼úile de la aceast─â unitate de Parchet ┼či care au fost m─âsurile, dac─â s-au luat m─âsuri, care au fost acestea, pentru a pre├«nt├ómpina evolu┼úia acestui caz”, a propus Simona Marcu.

A doua propunere a vizat sesizarea IJ cu privire la modalitatea prin care Augustin Laz─âr a gestionat comunicarea public─â dup─â trimiterea OUG 13.

“Al doilea punct vizeaz─â sesizarea Inspec┼úiei Judiciare pentru a verifica modul ├«n care procurorul general, ├«n calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea public─â ├«n perioada ulterioar─â trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respect─ârii obliga┼úiei de rezerv─â pe care o are orice magistrat”, a mai propus Simona Marcu, potrivit Agerpres

Impartialitatea si independenta atribuite lucratorilor dinsistemul judiciar sunt puse la indoiala de catre justitiabili atunci cand pe traseul unui dosar cel care imparte dreptatea se dovedeste a fi neam cu una din persoanele cu interese in acelasi dosar. Este un fapt de notorietate ca sute, daca nu chiar mii de magistrati din intreaga Romanie sunt inruditi intre ei sau cu persoane care activeaza in sfera Dreptului. Desi normale oriunde in lume, relatiile de rudenie din sistemul judecatoresc romanesc au constituit mereu un motiv de suspiciune. Daca legaturile de sange dintre magistrati sunt cunoscute opiniei publice probabilitatea ca cei care nu inteleg sa se abtina acolo unde legea ii obliga, pentru ca la mijloc primeaza un interes, devine, evident, mai mica. Fara a face un proces de intentie cuiva, ci doar pentru o ampla si corecta informare a publicului, in scop de preventie,

Desi normale oriunde in lume, relatiile de rudenie din sistemul judecatoresc romanesc au constituit mereu un motiv de suspiciune. Daca legaturile de sange dintre magistrati sunt cunoscute opiniei publice probabilitatea ca cei care nu inteleg sa se abtina acolo unde legea ii obliga, pentru ca la mijloc primeaza un interes, devine, evident, mai mica. Fara a face un proces de intentie cuiva, ci doar pentru o ampla si corecta informare a publicului, in scop de preventie,

Lumeajustitiei.ro scoate la lumina lanturile de rudeniedintre judecatori, procurori, politisti, notari, consilieri juridicisi alti slujitori ai Dreptului. Cu mentiunea ca informatiile sunt oficiale pentru cei care stiu unde sa le caute, ele fiind date chiar de magistratii in cauza, prin declaratii completate pe propria raspundere. Azi prezentam lanturile de rudenie de la instanta suprema.

 

Lista rubedenii judecatori

Vasile Alixandri, judecator

– nepoata Oana Dascalu, notar la un birou notarial din Roman;

Mircea Aron, judecator

– sotia, Florentina Aron, este notar public;

– fiul, Aron Mihai este jurist la cabinetul de notar public al sotiei;

Dragos Barcanescu, judecator

sotia, Camelia Barcanescu, este avocat in Baroul Bucuresti;

Gabriela Barsan, judecator

sotul, Corneliu Barsan este judecatorul Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg;

– sora, Tatiana Dragomir, este consilier juridic la Ministerul Justitiei;

Lidia Barbulescu, judecator (membru CSM)

– sotul, Constantin Barbulescu este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt;

– fiica, Alina Barbulescu lucreaza ca si consilier la Consiliul Superior al Magistraturii;

– fratele, Gheorghe Constantinescu este procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt;

– verisorul, Stefanel Negulici este avocat in Baroul Olt;

Elena Bogasiu, judecator

sotul, Mihai Bogasiu este avocat in Baroul Bucuresti;

– afin de gradul II, Claudia Bogasiu, avocat in Baroul Bucuresti;

– afin de gradul II, Mihai Mircea Claudiu, avocat in Baroul Bucuresti;

Adrian Bordea, judecator

ruda de gradul III, Ioana Dumitrescu, consilier juridic la Banca Romaneasca;

Constantin Branzan, judecator

– fiica, Cristina Branzan, judecator la Judecatoria Slobozia;

Paulina Lucia Brehar, judecator

ruda gradul IV, Lucian Handra, avocat Baroul Maramures;

– ruda gradul IV Ovidiu Handra, avocat Baroul Cluj;

– ruda gradul IV Bogdan Handra, agent de Politie IPJ Cluj;

Gheorghe Buta, judecator (pensionat recent)

– sotia, Mariana Buta este notar;

– nepoata de frate, Daniela Iorga, este notar;

– sora Elena Carlig este avocat in Baroul Brasov;

– fiul, Paul George Buta – avocat stagiar in Baroul Bucuresti;

– nora, Anca Buta este avocat in Baroul Bucuresti;

Elena Carcei, judecator

– nepotul, Viorel Pana, grefier la Tribunalul Buzau;

– nepoata Geta Tohaneanu, grefier sef la Parchetul Tribunalului Buzau;

Iulia Carnu, judecator

– sotul, Dragos Carnu, este avocat in Baroul Bucuresti;

Mariana Carstocea, judecator

ruda gradul IV Daniela Onea, consilier juridic la SC Termocentrale Turceni SA;

afin gradul IV, Badita Onea, grefier la Judecatoria Craiova;

afin gradul IV, Simona Ilie, grefier la Curtea de Apel Craiova;

Ciuca Gilica, judecator

– Irina Zamfirescu, ruda de gradul IV, este avocat in Baroul Bucuresti;

– Claudiu Zamfirescu, ruda de gradul IV, este consilier juridic la Societatea Comerciala Curtea de Arges;

Viorica Cosma, judecator

– fratele Constantin Clenciu este avocat in Baroul Dolj;

Rodica Cosma, judecator

sotul, Marius Daniel Cosma, este judecator la Curtea de Apel Brasov;