Politica

Robert SIGHIARTAU : AFACERILE familiei SIGHIARTAU au CRESCUT si ROBERT nu stie, dar vrea DEMISIA lui ORBAN !

 

Transportatorul Tabita Tour din Bistrita, controlat de familia deputatului PNL Robert Sighiartau, a ajuns la afaceri de 77,9 mil. lei in 2019, plus 7,5%. Compania opereaza o retea de 33 de agentii pe piata locala, dar si alte 20 de agentii in Spania si Italia

 

Transportatorul Tabita Tour, parte a grupului Filadelfia, din Bistrita, detinut de familia Sighiartau, a raportat pentru 2019 o cifra de afaceri de peste 77,9 mil. lei (16,4 mil. euro), in crestere cu 7,5% fata de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finantelor.

 

 

 

Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 3,7 mil. lei (794.000 de euro), mai mult cu 42% fata de anul precedent, cand trasportatorul bistritean a obtinut un castig net de aproximativ 2,6 mil. lei (558.000 de euro), conform datelor publice. Tabita Tour a ajuns anul trecut la un numar mediu de 256 de angajati.

 

 

 

 Piața locală a vânzărilor de autoturisme noi, în valoare de peste 100 milioane lei/anual, se împarte între cinci mari grupuri de interese. Două familii înrudite între ele, Sighiartău și Sigartău, controlează mai mult de jumătate din piață. Al treilea competitor, tot bistrițean, e familia Bogdan. Pe 4 vin băimărenii Cirț și pe 5 clujenii Nicoară și Roșu. Ce branduri auto vând ei și cât au realizat în 2016?

Familia deputatului Robert Sighiartău și alți câțiva asociați dețin, prin patru companii, locul întâi în județ la comerțul cu autoturisme noi. Comautosport e dealer Mitsubishi, Mondial Motors e dealer Toyota, Central Motors e dealer Ford și Hyundai, iar Automobile Service e dealer Dacia și Renault.

 

 

 

Cumulat, aceste companii grupate în jurul familiei Sighiartău au rulat  afaceri de peste 43 milioane lei (cca. 10 mil. euro). Cea mai mare creștere în ultimul an a înregistrat-o dealerul Toyota, care aproape și-a dublat cifra de afaceri. O parte din venituri au fost și din activitatea de service.