Condamnari

PNL Dambovita: Virgil GURAN deschide lista PNL /Cine este acest RETINUT, Condamnat si Nebun cu acte /Vezi Documente_Video!

Presa locala

Virgil Guran (PNL) candidat pozi╚Ťia 2 Senat ÔÇô Prahova (2016)

guran_virgilTraseism

A fost la PNL, PLR, PRU ┼či a revenit la PNL.

http://www.observatorulph.ro/politic/54935-doi-deputati-prahoveni-s-au-intors-in-pnl-au-schimbat-trei-partide-intr-un-an

Avere

Candidatul PNL are datorii la OTP Bank ┼či la compania unde de┼úine ac┼úiuni, Vitalcoeuro IFN SA Campina, ├«n valoare total─â de 878.000 de lei.

Caut─â ÔÇťGuranÔÇŁ & ÔÇ×PrahovaÔÇŁ aici:

http://alegeriparlamentare.integritate.eu/

Probleme cu Justi╚Ťia

Virgil Guran a fost retinut de procurori in 2000 intr-un dosar de evaziune fiscala. Judecatoria Turda l-a condamnat in acest dosar in 2005 la o pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual si trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Procesul a continuat pana la prescrierea faptelor

În Legea 290/2004 se precizează foarte clar: în cazierul judiciar se scot din evidenţă persoanele al căror proces penal a încetat. În cazul lui Virgil Guran, procesul penal a încetat prin prescripţia specială (scurgerea timpului). 
Tribunalul re┼úine vinov─â┼úia lui Virgil Guran pentru fals ├«n ├«nscrisuri sub semn─âtur─â privat─â, fals intelectual ┼či EVAZIUNE FISCAL─é, dar constat─â c─â a intervenit prescrip┼úia special─â, fapt determinat chiar de Guran
prin amânarea repetată a procesului.

Chiar dac─â procesul penal a ├«ncetat, intervenind prescrip┼úia r─âspunderii penale, condamnarea civil─â nu s-a prescris. Instan┼úa l-a g─âsit vinovat ┼či l-a obligat pe Virgil Guran la plata prejudiciului adus STATULUI ROM├éN prin EVAZIUNE FISCAL─é.

Disperat c─â a┼úi aflat adev─ârul despre ho┼úiile sale, VIRGIL GURAN NE MINTE ┼×I NE JIGNE┼×TE INTELIGEN┼óA CU UN BIET CAZIER!
├Än ultimele s─âpt─âm├óni, noi v-am prezentat adev─ârata fa┼ú─â a lui Virgil Guran. Condamnat la pu┼čc─ârie pentru evaziune fiscal─â ├«n afaceri ilegale cu alcool, posesor al unui certificat de nebun pentru a sc─âpa de zeghe, beneficiar al tergivers─ârilor de dosare ├«n instan┼ú─â p├ón─â la prescriere, Virgil Guran ├«ncearc─â acum s─â ne prosteasc─â.
Guran ne minte în continuare prezentându-ne un cazier care nu-i anulează nici condamnarea civilă, nici mandatul de arestare preventivă, nici certificatul de nebun

Adresa tata Guran.

Dup─â cum reiese din propria declara┼úie de avere, depus─â la Consiliul Jude┼úean Prahova, dup─â alegerile din var─â, dar ┼či la Agen┼úia Na┼úional─â de Integritate, ├«n calitate de candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie, ├«n ultimul an fiscal Virgil Guran a avut un venit de doar 6.360 lei. Asta ├«nseamn─â c─â salariul s─âu lunar, de director general la o firm─â privat─â, este de 530 lei.┬á
Conform declaraţiei de avere, soţia lui Virgil Guran nu are venituri, iar singurii bani care mai intră în casă provin din alocaţiile copiilor (1.008 lei anual).
Dac─â am fi ni┼čte naivi, l-am putea considera pe Guran un adev─ârat caz social ┼či chiar i-am pl├ónge de mil─â! Dar noi nu putem crede o asemenea minciun─â, a┼ča cum, ├«n mod sigur, nu o crede┼úi nici dumneavoastr─â!

Candidatul USL la alegerile parlamentare, Virgil Guran este om de afaceri. Este asociat la opt firme active, printre care se num─âr─â ┼či Ap─â Talea ┼či la alte dou─â… ├«n curs de dispari┼úie (una ├«n lichidare ┼či alta ├«n insolven┼ú─â). C├ómpinenii ├«l cunosc, ├«l v─âd ├«mbr─âcat elegant, ├«i v─âd ma┼činile, ├«i v─âd casa. Este clar c─â omul tr─âie┼čte bine, chiar mult peste medie ┼či asta cu doar 530 lei pe lun─â. Singurul s─âu venit, dup─â cum scrie cu m├óna lui ├«n declara┼úia de avere. Acum, ori Virgil Guran de┼úine un secret de se poate descurca at├ót de bine cu bani pu┼úini ┼či insist─âm s─â ni-l ├«mp─ârt─â┼čeasc─â ┼či nou─â, ori minte de ├«nghea┼ú─â apele ┼či tr─âie┼čte din bani negri! Cel mai probabil, a doua variant─â este cea corect─â.

├Äntrebare de bun sim┼ú: Cum ├«┼či pl─âte┼čte Guran creditele bancare din 530 lei pe lun─â?

Nu ├«ntreb─âm cum a ob┼úinut Virgil Guran aceste dou─â credite, de┼či ar fi ┼či asta o problem─â interesant─â, ci doar cum reu┼če┼čte s─â-┼či achite ratele lunare?! Pentru c─â, ┼či le achit─â, altfel ar fi fost executat silit p├ón─â acum. ├Än mod cert, numai ratele la credite dep─â┼česc venitul s─âu lunar de 530 lei. ┼×i atunci, cum s─â nu te g├ónde┼čti c─â acest om tr─âie┼čte din bani negri?!

1. Virgil Guran a reclamat la CEDO c─â i s-au ├«nc─âlcat drepturile ┼či libert─â┼úile

Ani de zile, Virgil Guran s-a pl├óns pe unde a putut de ÔÇťabuzurile statului rom├ónÔÇŁ asupra sa, invoc├ónd, printre altele, ÔÇťarestarea abuziv─âÔÇŁ. Iat─â ce declara public Virgil Guran la ├«nceputul lunii noiembrie a anului trecut:
ÔÇťVreau s─â se ┼čtie c─â nu am f─âcut nici m─âcar o zi de pu┼čc─ârie. Eram mai mul┼úi oameni de afaceri care ne strigam nedrept─â┼úile ce ni se f─âceau ┼či am fost chema┼úi de procurori s─â d─âm explica┼úii pentru ni┼čte lucruri ├«nchipuite. A fost un abuz al statului ├«mpotriva noastr─â! Dup─â ├«ntreaga t─âr─â┼čenie, am ac┼úionat statul rom├ón ├«n judecat─â, iar CEDO mi-a dat c├ó┼čtig de cauz─âÔÇŁ.
├Än nebunia lui, Guran a ├«nceput chiar ┼či el s─â cread─â ├«n aceast─â minciun─â, pentru c─â este o mare minciun─â!

ÔÇťTribunalul consider─â c─â nu exist─â niciun aspect privind ├«nc─âlcarea drepturilor ┼či libert─â┼úilor stabilite ├«n aceste prevederi. Urmeaz─â ca aceast─â parte a aplica┼úiilor (solicit─ârilor, pl├óngerilor) s─â fie respinse ca fiind gre┼čit fondate ├«n mod expres…ÔÇŁ
2. Virgil Guran a reclamat la CEDO ┼či faptul c─â procesul a durat prea mult
DUP─é CE ┼×I-A AM├éNAT DELIBERAT PROCESUL, GURAN CERE DESP─éGUBIRI STATULUI ROM├éN
V-am demonstrat c─â Virgil Guran a fost arestat preventiv ┼či condamnat pentru fals intelectual, fals ├«n ├«nscrisuri sub semn─âtur─â privat─â ┼či EVAZIUNE FISCAL─é. V-am ar─âtat cum a furat banii statului rom├ón, prejudiciul fiind de peste 5 miliarde de lei vechi.

Procesul a durat opt ani ┼či trei luni, iar Virgil Guran a sc─âpat de executarea pedepsei cu ├«nchisoarea doar pentru c─â a avut abilitatea ┼či rela┼úiile necesare s─â-┼či prelungeasc─â acest proces astfel ├«nc├ót s─â se ajung─â la prescrierea faptei penale. Iar dup─â ace┼čti opt ani, a avut neobr─âzarea ca,

Ca r─âspuns la documentele publicate ├«n ziarul “Calea Dreapt─â” ┼či pe acest blog, Virgil Guran reac┼úioneaz─â ├«ntr-un mod josnic.
├Än loc s─â renun┼úe la candidatur─â, a┼ča cum ar face un om de onoare; ├«n loc s─â vin─â ┼či s─â v─â cear─â iertare c─â v-a min┼úit ┼či v-a furat, Guran continu─â s─â mint─â cu neru┼činare! Oamenii lui v─â bat la u┼č─â ┼či v─â solicit─â semn─âtura pentru a-l da ├«n judecat─â pe candidatul ARD Alexandru Anghel. Motivul ar fi presupuse nereguli la lucrarea de modernizare a C─âii Dacia.
NU VĂ LĂSAŢI PĂCĂLIŢI!
GURAN MINTE ÎN CONTINUARE!
Noi v-am prezentat documente reale, v-am prezentat adev─ârul despre acest om, el vine numai cu minciuni!
A mai str├óns ┼či alt─âdat─â semn─âturi. Mai ┼úine┼úi minte c├ónd candida la alegerile locale ┼či v-a cerut s─â semna┼úi pentru reducerea taxelor ┼či impozitelor locale? S-a ├«nt├ómplat ceva? A redus vreo tax─â, vreun impozit? N-a f─âcut nimic, de┼či USL de┼úine majoritatea ├«n Consiliul Local C├ómpina. ┼×i-a b─âtut joc de voi! Asta face ┼či acum…

Candidatul USL ├«n Colegiul 2 Deputa┼úi, Virgil Guran, nu recunoa┼čte c─â a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila. Noi v-am demonstrat cu documente reale c─â, pentru a se sustrage cercet─ârilor penale, Guran s-a internat la Voila, de unde, de altfel, a ┼či fost arestat de poli┼úi┼čti. ├Än sus┼úinerea celor scrise de noi mai aducem o dovad─â, pe l├óng─â certificatul medical prezentat anterior:┬áo adres─â pe care tat─âl lui Virgil Guran a trimis-o Poli┼úiei Cluj
Date biografice
 • 12.05.1965, Mun.T├órnaveni, Jud.Mure┼č
 • c─âs─âtorit, 3 copii
Studii ┼či specializ─âri
 • 1983 – Liceul Militar-Alba Iulia
 • 1986 – ┼×coala Militar─â de Ofi┼úeri Sibiu
 • 1998 – Academia de studii economice – Bucure┼čti
 • 2000 – Cursuri postuniversitare – Management
 • 2005 – Master -Dreptul afacerilor
Activitate profesional─â
 • 1986 – 1991 – Ofi┼úer activ-Liceul Militar-Breaza
 • 1991 – 2012 – Manager societate particular─â proprie
Funcţii, activităţi într-un partid politic
 • 2008 – 2012 – Pre┼čedinte PNL C├ómpina
  Vicepre┼čedinte PNL Prahova
  Membru Delegaţie Permanentă PNL
Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.
 • 1998 – 2012 – Pre┼čedinte Patronatul Na┼úional Vital
Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală
 • iun. 2012 – dec. 2012 – Consilier jude┼úean Prahova
Activitate civic─â
 • Pre┼čedinte ONG Posodena ┼či CSM C├ómpina, organiza┼úii care se ocup─â de sprijinirea persoanelor cu probleme sociale ┼či promovarea tineretului ├«n activita┼úi sportive

 

PNL Prahova a anun╚Ťat ieri organizarea unei conferin╚Ťe de pres─â sus╚Ťinute de Virgil Guran, fost deputat, actualmente vicepre╚Öedinte PNL. Conferin╚Ťa s-a dovedit a fi un fiasco total, ├«ntruc├ót se pare c─â Virgil Guran nu prezint─â interes pentru jurnali╚Ötii locali. La ora anun╚Ťat─â ├«n sediul partidului s-a prezentat un singur jurnalist, iar la vederea acestuia Virgil Guran a renun╚Ťat s─â mai ╚Ťin─â conferin╚Ťa ╚Öi a plecat.

Posibil ca unul din motivele pentru care jurnali╚Ötii nu s-au ar─âtat interesa╚Ťi de conferin╚Ť─â s─â fie acela c─â ├«n invita╚Ťia la eveniment nu era prezentat ╚Öi subiectul conferin╚Ťei. Potrivit unor surse din partid, Guran ar fi dorit s─â vorbeasc─â despre problema transportului din ╚Ťar─â, dar oficial nu a fost anun╚Ťat nimic.

Pentru cei care nu ╚Ötiu, Virgil Guran este fost deputat ├«n mandatul 2012-2016, c├ónd a candidat din partea USL. Cu toate acestea, el a intrat ├«n aten╚Ťia opiniei publice cu mult ├«nainte, c├ónd a fost condamnat la patru ani de ├«nchisoare pentru evaziune fiscal─â ├«n afaceri ilegale cu alcool.

Potrivit adevaruldesprevirgilguran.blogspot.ro, Guran a prezentat la momentul respectiv un certificat prin care ar─âta c─â are probleme psihice pentru a sc─âpa de ├«nchisoare, iar dosarele sale s-au tergiversat ├«n instan╚Ť─â p├ón─â c├ónd faptele s-au prescris.

La momentul respectiv, potrivit aceluia╚Öi site amintit mai sus, Guran a fost acuzat c─â a prejudiciat statul rom├ón cu suma de 500.000 lei. Cu toate acestea, declara un venit de 500 lei lunar, care ├«l ajuta s─â nu restituie banii ob╚Ťinu╚Ťi din activit─â╚Ťile ilicite.

Acuzat de fraudă, evaziune fiscală și delapidare, Guran s-a dus pe data de 6 iulie 2000 la spitalul Voila din Câmpina, la acel moment fiind deja emis un mandat de arestare pe numele său. Medicii de la Voila i-au eliberat un certificat prin care atestau că fostul deputat suferă de tulburare schizoformă.

Definiţie DEX (dexonline.ro/definiţie/schizofrenie):
SCHIZOFRENIE, schizofrenii, s.f. ÔÇô boal─â mintal─â cronic─â, caracterizat─â prin sl─âbirea ┼či destr─âmarea progresiv─â a func┼úiilor psihice ┼či prin pierderea contactului cu realitatea.
SCHIZOFRENIE (Med.) ÔÇô demen┼ú─â precoce

Virgil Guran a fost arestat preventiv ╚Öi condamnat pentru fals intelectual, fals ├«n ├«nscrisuri sub semn─âtur─â privat─â ╚Öi evaziune fiscal─â. Procesul s─âu a durat opt ani ╚Öi trei luni, dar fostul deputat nu a mai executat pedeapsa pentru c─â ├«ntre timp faptele s-au prescris. Cu toate acestea, Guran a fost obligat de instan╚Ť─â la plata integral─â a prejudiciului adus Statului Rom├ón, adic─â 500.000 lei, cum aminteam ╚Öi mai sus.

ÔÇťTribunalul consider─â c─â nu exist─â niciun aspect privind ├«nc─âlcarea drepturilor ┼či libert─â┼úilor stabilite ├«n aceste prevederi. Urmeaz─â ca aceast─â parte a aplica┼úiilor (solicit─ârilor, pl├óngerilor) s─â fie respinse ca fiind gre┼čit fondate ├«n mod expresÔÇŽÔÇŁ, se arat─â ├«n pronun╚Ťarea CEDO asupra cazului lui Virgil Guran.

Ulterior, s-a pus desigur problema dac─â nu cumva fostul deputat ╚Öi-a trecut toat─â averea pe numele so╚Ťiei pentru a nu restitui banii care i-au fost imputa╚Ťi.

Conform propriei declara┼úii de avere, Virgil Guran nu are nimic pe numele s─âu. Nu are cont bancar, nu are cas─â, nu are terenuri, nu are ma┼čini. Iar la capitolul venituri din ultimul an fiscal (n.r. anul 2011, potrivit informa╚Ťiilor prezentate pe site-ul citat mai sus) apare ridicola sum─â de 6.360 lei, salariul s─âu de director general la firma Aravi Prod SRL. Cu alte cuvinte, Guran sus┼úine c─â tr─âie┼čte din 530 lei pe lun─â ┼či din aloca┼úiile copiilor