Politica

REMEMBER/Cum a ajuns SEFA politistilor Ministareasa/Motivul pentru care PENALU Dracnea si-a BATUT joc de MAI !

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, consideră că acțiunile premierului Sorin Grindeanu pot fi considerate “o veritabilă încercare de lovitură de stat”.

“Eu în acest moment cred că ne confruntăm cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. (Grindeanu — n.r.) este premier în funcție, până la moțiune, dar este singur, nu mai are Cabinet. Cred că aceste două componente nu pot fi separate. Un premier nu poate să-și facă treaba de premier fără Cabinet. Încercarea disperată de a constitui un cabinet, punând presiune continuă și negociind (…), înseamnă că ți-ai propus să creezi o structură care nu este constituțională. Eu așa văd, o încercare disperată de a impune un guvern, eludând Constituția”, a declarat Carmen Dan vineri la Antena 3.

Ea a arătat că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va semna decretul de schimbare a ei din funcție și decretul de desemnare ca interimar a lui Sorin Grindeanu, îi va ceda acestuia funcția de ministru de Interne.

“Dacă domnul președinte Iohannis semnează decretele și decretele se publică în Monitorul Oficial, eu sunt un om care respectă legea și am să-i cedez domnului Grindeanu locul de ministru de Interne și presupun că va face tot ce spune secretarul general”, a spus Carmen Dan.

În opinia sa, Victor Ponta și-a dorit foarte mult să fie iarăși premier și “își imaginează că a și reușit”.

“Ceea ce e de reținut aici este că a existat o grabă extraordinară în a rezolva această problemă, sens în care s-a și pus pe secretarul general al Guvernului o presiune extraordinară. Din câte știu eu, secretarul general al Guvernului nu și-a delegat atribuțiile. Din câte știu eu, secretarul general al Guvernului, în momentul în care s-a luat această interesantă decizie, lipsea de o jumătate de oră pentru că avea un puseu de tensiune. Ar trebuie să constați lipsa de la serviciu a unui înalt funcționar public prin alte metode, nu prin lipsa pentru o jumătate de oră”, a apreciat Carmen Dan.

Ea consideră că actele prin care s-a dispus înlocuirea secretarului general al Guvernului sunt nelegale și, “în mod normal, aceste acte trebuie desființate”.

În ceea ce privește un posibil “război al informațiilor” în centrul căruia s-ar afla Direcția Generală de Protecție Internă, ministrul demisionar a precizat că aceasta a devenit operațională deja.

“N-aș spune că de acum încolo putem vorbi de incertitudine în ceea ce privește Direcția Generală de Protecție Internă, pentru că tocmai spuneam că ea a devenit operațională 100% și de acum înainte, conform atribuțiilor și competențelor pe care le au, cei de la DGPI vor asigura serviciul necesar de protecție și informație pentru Ministerul de Interne”, a afirmat Carmen Dan

Dezvăluiri picante despre afacerile imobiliare ale lui Liviu Dragnea cu actualul prefect de Teleorman: Blonda lui Dragnea, INCOMPATIBILĂ/ Cum a spart șeful PSD zidurile unor apartamente de protocol din Alexandria/ Șeful Poliției din Alexandria, asociat cu actualul prefect

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a pus mâna pe vremea când obținea primul mandat de președinte al CJ Teleorman pe un apartament de serviciu în Alexandria. Conform dezvăluirilor din Liber în Teleormanbaronul PSD a pus mâna și pe apartamentul învecinat luat pe nunele actualului prefect de Teleorman, Dan Carmen Daniela, atunci o funcționară obscură și a spart zidurile despărțitoare. Povestea conține numeroase detalii picante, printre care și apariția lui Mihai Tatulici în Teleorman.

FLUX 24  a aflat noi detalii explozive despre baronatul roșu din Teleorman condus de Liviu Dragnea.

carmen2Actualul prefect al județului Teleorman, Dan Carmen Daniela, omul de casă al liderului PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat în incompatibilitate, indică informații și documente obținute de FLUX 24.

POVESTEA APARTAMENTELOR LUI LIVIU DRAGNEA CU DETALII EXPLOZIVE:

Pe vremea când devenea, pentru prima dată, președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea obținea un apartament de serviciu la etajul I al unui bloc situat pe strada Ion Creangă din Alexandria. Evident că pentru un ditamai baronul în devenire, lui Dragnea nu i-a fost suficient un singur apartament, așa că a făcut tot ce era necesar pentru ca apartamentul de lângă al său să fie folosit tot de familia sa. Însă, nu mai putea beneficia, potrivit legii, de încă o locuință de serviciu și atunci, Baronul a operat o șmecherie în acte. Practic, potrivit gurilor rele, dar informate, în apartamentul învecinat locuia, doar în hârtii, o anonimă angajată a consiliului județean, pe numele ei… Carmen Daniela Dan! Pe vremea aceea, actualul prefect de Teleorman era un biet consilier juridic, care făcea tot posibilul să-i intre în grații celui mai râvnit dintre puternicii județului. Ciudat, însă, că într-o discuție despre trecutul ei dificil, Carmen Daniela Dan îi mărturisea subsemnatei cât de greu îi era la momentul acela să facă naveta la Videle, fără ca subsemnata să știe că în acte prefecta, atunci consilier juridic, era beneficiara unei locuințe de serviciu din blocul F Modern. Se pare că atunci ocuparea a două apartamente unite de către Liviu Dragnea a atras atenția presei centrale, Mihai Tatulici venind în Teleorman pentru a constata abuzul baronului în devenire. Înștiințat cu o zi înainte de sosirea echipei de jurnaliști de la București, Dragnea a zidit într-o singură noapte la loc peretele dintre cele două apartamente, pentru a demonstra tuturor că povestea nu e valabilă. Desigur, echipa de jurnaliști a sesizat inadvertența și a constatat că pe avizierul de la scara blocului era trecut la apartamentul 2 numele Danielei Carmen Dan, despre care nimeni nu putea presupune că va deveni prefect al județului Teleorman și nici eventual viitor parlamentar. Vreme de aproape de 10 ani, Liviu Dragnea a locuit în cele două apartamente unite, sacrificiul Danielei Carmen Dan fiind recompensat la mulți ani mai târziu, când toată lumea uitase povestea, printr-o funcție de conducere în județ. De la surse din Consiliul Județean Teleorman am aflat că Dragnea avea la momentul acela centrală termică pe curent, plătită de autoritatea județeană și că cele două apartamente au fost amenajate tot din bani publici, inclusiv tacâmurile și vesela fiind furnizate de Consiliul Județean Teleorman.

Actualul prefect al județului Teleorman, Dan Carmen Daniela, omul de casă al liderului PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat în incompatibilitate, indică informații și documente obținute de FLUX 24.

cramenPrin hotărârea Consiliului Județean Teleorman nr.137 din 15 decembrie 2010, Dan Carmen Daniela a fost numită director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor pe perioadă nedeterminată.

img_1579Din extrasul rezoluției nr.593 1/30.11.2011 referitor la SC Way Storage SRL publicată în Monitorul Oficial nr.368 din 2012/2/1 reiese că Carmen Daniela Dan a fost numită administrator al SC Way Storage SRL începând cu 28.11.2011, durata mandatului fiind nelimitată.

Conform legilor în vigoare actualul prefect s-a aflat în incompatibilitate în perioada 28.11.2011-13.06.2012.

Asociatul în firmă al actualului prefect este Tudorel Pieleanu, șeful Poliției Municipale

VIDELE, PE URMELE ”BLONDEI LUI DRAGNEA”. Drumul unei secretare de școală generală de provincie spre fotoliul de Ministru de Interne

O experiență nouă pentru România: primul Ministru de Interne femeie din istoria țării
De la vecinii de bloc ai actualei ministru al Internelor, Carmen Gabriela Dan, am aflat că a fost „o fată bună, care a intrat la un serviciu bun la Alexandria, după ce a terminat facultatea”. De fapt, una neacreditată de Ministerul Educației la acel moment, iar liderul CPUN din anii 90 ne-a spus că doamna Carmen a devenit secretară la doar 20 de ani, probabil, pentru „merite” în Revoluția din 1989, de la Videle

Proaspăta șefă de la Interne, Carmen Dan, este teleor măneancă din Videle și locuiește la parterul unui bloc obișnuit, fiind vecină cu un alt lider PSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă. Potrivit CV-ului, a terminat Liceul de filologie-istorie – Zoia Kosmode mianskaia în 1989 și facultatea -12 ani mai târziu. Între timp a fost secretară la o școală din Videle. Asccensiunea profesională a apărut în 2001, atunci când a început să lucreze în subordinea lui Liviu Dragnea, protectorul ei politic. Imediat după terminarea Facultății a devenit consilier juridic al Consiliului Județean Teleorman, în cadrul Serviciului Juridic şi Contencios, iar apoi a fost numită directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor – judeţului Teleorman. Din vara anului 2012, Carmen Gabriela Dan a fost subprefectul județului Teleorman până în 2014, când a devenit prefect. La alegerile de luna trecută a devenit senator PSD .


FOTO; Un bloc tipic de provincie. La parter, locuința ministrului Carmen Dan


Are o mai veche legătură cu Internele: locuiește lângă Poliția Videle

Deși demnitar de aproape șapte ani, fiind subprefect și prefect în Teleorman, Carmen Dan locuiește încă într-un apartament dintr-un bloc ponosit din Videle. Hainele puse la uscat în fața blocului și zecile de antene tip lighean agățate la geamuri sunt indiciile că în cartier stau, de fapt, oameni simpli, nicidecum lideri politici. Cu toate acestea, la parterul unuia dintre blocuri stă actualul ministru de Interne, iar la etajul trei un alt lider PSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Unii vecinii ne-au spus că sunt niște oameni normali, iar alții că nu prea îi cunosc pe liderii PSD. O bătrână s-a oferit să ne deschidă scara blocului, mândră de noua poziție a ex-prefectului: „A fost o fată bună. O cunosc de mică, mama ei stă în blocul de lângă. Prima dată a fost aici la școală, învățătoare sau ceva, și după ce a terminat facultatea a intrat la un serviciu bun, la Alexandria. Nu prea am mai văzut- o, pentru că făcea naveta la Alexandria, cu mașina asta (și ne indică un Duster care aparține unei companii)”. Tot de la vecini am aflat că este căsătorită cu un inginer care lucrează la Petrom și că au împreună un copil, care este student în București. Este posibil ca pasiunea lui Carmen Dan pentru Ministerul de Interne să vină și din faptul că blocul unde locuiește se învecinează cu secția de Poliție din Videle.

Carmen Dan, audiată în Parlament cu ușile închise

Prima femeie ministru de Interne a fost audiată în Parlament cu ușile închise. Jurnaliştii nu au avut acces, motivul invocat de membrii Comisiilor fiind acela că vor fi luate în discuţie subiecte ce ţin de siguranţa naţională. „Din punctul meu de vedere a fost o audiere aşa cum ar trebui să se desfăşoare. Nu am venit pregătită cu întrebări, am venit cu programul de guvernare. Voi analiza foarte bine ce se întâmplă la Ministerul de Interne şi care sunt vulnerabilităţile”, a declarat Carmen Dan, la încheierea audierii. Întrebată de jurnalişti dacă va demisiona în cazul în care va fi pusă sub acuzare într-un dosar penal, Carmen Dan a spus: „Aşa cum mă cunosc, nu am de ce să fiu acuzată într-un dosar, pentru că rolul meu la nivelul ministerului va fi să muncesc”.

A debutat în politică la 20 de ani, în CPUN

Potrivit CV-ului ei, prima femeie ministru de Interne a debutat în politică la numai 20 de ani, fiind numită secretară a CPUN în anul 1990. Timotei Stuparu, lider PSD și președintele CPUN Teleorman în anii ’90, a declarat pentru Evenimetul zilei că nu o cunoștea personal atunci, dar crede în valoarea ei. „Probabil că, atunci, a fost secretară la Videle, pentru că erau mai multe structuri la nivel județean și local din care am făcut parte cei care ne-am evidențiat în mișcările din decembrie 1989”, a spus liderul PSD.

Tot în aceeași perioadă, Carmen Dan s-a angajat și secretară la Școala numărul 3 din Videle, aflată la doar câteva sute de metri de locuința ei. În anul 2000 a reușit să termine Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică, instituție de învățământ neacreditată de Ministerul Educației la acel moment. Imediat după absolvire a fost angajată la Consiliul Județean Teleorman, unde a devenit consilier juridic la Serviciul Juridic și Contencios

Privatizarea Teldrum din 2001, consiliată juridic de Carmen Dan

În perioada în care actualul ministru de Interne era consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, ne-au povestit personaje din anturajul acesteia, a avut loc celebra privatizare a firmei TelDrum, care a trecut din proprietatea Consiliului Județean la un fost coleg de liceu de-al lui Liviu Dragnea, Marian Fișcuci. Acesta a cumpărat acțiunile Tel Drum la privatizarea din 2001. Cei doi erau amici vechi. Absolviseră împreună, în 1980, Colegiul Unirea din Turnu Măgurele. Fişcuci a cumpărat firma cu 4 miliarde de lei vechi, deşi activul net contabil era de 20 de miliarde de lei vechi. Raportul de evaluare întocmit la vânzarea Tel Drum a avut ca bază de referinţă balanţa contabilă la 30.11.2000, şi nu balanţa sau bilanţul de la 31.12.2000.

După ce a cumpărat Tel Drum, noul proprietar s-a ales și cu un utilaj scump, numit tren reciclator, cumpărat cu credit de CJ Teleorman. În octombrie 2001, Dragnea iniţiază un proiect prin care utilajul intră în administrarea societăţii Tel Drum, cu o redevenţă de 1,2 miliarde de lei/ an. Din momentul privatizării societăţii, toate lucrările de reparaţii pe drumurile din Teleorman au fost efectuate de Tel Drum. Caietele de sarcini pentru licitaţii, întocmite de Direcţia Generală de Servicii a Consiliului Judeţean Teleorman condus de Liviu Dragnea, impuneau participanţilor deţinerea unui anume utilaj: trenul reciclator. Singura firmă care avea un astfel de utilaj era, logic, Teldrum. Cu timpul, firma Teldrum a devenit unul dintre cei mai mari constructori de drumuri din România și este abonată la bani publici în mai toate județele conduse de PSD.

Următorul pas în carieră, director la Evidența Populației

Din anul 2002, Carmen Dan a fost promovată în funcția de director la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Teleorman. Deși pare neînsemnată, funcția contează foarte mult în ceea ce privește relocarea populației în preajma alegerilor.

Fascinată de personajul politic Dragnea, se consideră o femeie fără „sânge în instalație”

Într-un interviu acordat acum trei ani presei locale din Teleorman, Carmen Dan recunoștea că este fascinată de personajul politic Dragnea: „Îl apreciez pe Liviu Dragnea pentru că el e un om născut să facă administraţie şi politică. Are această capacitate extraordinară. Însă avea un mod practic şi foarte logic de a gândi. E un om născut să facă politică asta şi de asta a şi reuşit să urce atât de sus”. În ceea ce privește rolul femeii în politică, ea crede că sunt apreciate femeile puternice, deși nu se numără printre ele. „O femeie ar trebui să-şi arate puterea mult mai discret, probabil, dar bărbaţii caută întotdeauna să vadă la o femeie – o să folosesc o expresie mai puţin ortodoxă – să vadă că are sânge în instalaţie. O femeie care vorbeşte frumos, pe un ton suav, nu e la fel de apreciată ca una care e mai dintr-o bucată. Eu nu sunt stilul acela, dintr-o bucată

Surse:liberteleorman/evz