Politica

Realitatea Calarasi: Finul lui BUSOI, MILITARU Marius, presedinte PNL Fundulea, a fost “TRAS” director la Drumuri si Poduri S.A.

 

FB_IMG_1518013142405Finul lui Bușoi, noul șef de la Drumuri și Poduri S.A.

Mă întreb, de ceva timp, cine este, de fapt, Vasile Iliuţă ăsta? După o analiză atentă, am ajuns la concluzia că este modelul de urmat al omului care aduce fericirea celor din jurul său. Deşi l-am criticat în repetate rânduri, trebuie să recunosc că Vasile Iliuţă a avut dreptate când afirma, în ziua în care a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi: „Dumnezeu m-a trimis să salvez judeţul!”

Pentru a vă convinge şi pe dumneavoastră de adevărata valoare a actualului preşedinte al CJ Călăraşi, voi enumera câteva dintre marile realizări ale acestuia, la aproape 2 ani de la preluarea mandatului:

– Prin firmele deţinute de acesta, a reuşit să ofere locuri de muncă locuitorilor comunei Vălcelele (nu contează faptul că majoritatea primesc salariul minim pe economie);

– A reuşit să dubleze populaţia comunei Vâlcelele, la fiecare scrutin electoral;

– A reuşit să instaleze în fotoliul de primar, omul cu cele mai multe dosare penale din Vâlcelele;

– A dublat aparatul administrativ al C.J. prin angajări masive (a angajat inclusiv infractori de drept comun sau pensionari) şi a acordat cele mai nesimţite salarii din administraţie;

– A făcut fericiţi mulţi agenţi de la rutieră;

– A reuşit marea performanţă de a scârbi în aşa hal primarii PNL din judeţ, încât mulţi se gândesc să candideze sub sigla PSD sau ALDE.

 

– A reuşit să ofere posibilitatea unor pensionari de a-şi completa veniturile cu un salariu de la C.J., în vreme ce rata șomajului, în rândul tinerilor absolvenți de studii superioare, este uriașă;

– A oferit posibilitatea unor firme de apartament, cu zero angajaţi, să câştige licitaţii în urma cărora să încaseze mulţi bani publici, fapt care a ajuns și la urechile D.N.A.;

– A reinventat ideea jurnalistică a social media, făcându-și propagandă prin intermediul unor smuciți, și ei pensionați, sau prin lansarea de acuzații, în spațiul public, prin intermediul conturilor-fantomă.

 Ultima ispravă a actualului preș. al C.J. Călărași, Vasile Iliuță, confirmă încă o dată, grija pe care acesta o manifestă față de apropiații săi. Săptămâna trecută, Marius Bogdan  Militaru a fost numit pentru o perioadă de 6 luni, director interimar al Drumurilor Județene. busoi

Marius Bogdan  Militaru, finul Bușoi  a fost cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților și a delapidat bugetul Spitalului Județean Timiș.

”Curtea de Conturi a dezvaluit într-un raport pe anul trecut ca firma lui Militaru, SC Tradecomia SRL a pagubit primaria Timisoarei, condusa de liberalul Nicolae Robu, cu suma de 8,1 milioane de lei. “Exista indicii cu privire la savarsirea unor fapte prin incalcarea legilor penale sau chiar a unor posbile fapte de coruptie”, sustin inspectorii Curtii de Conturi. Firma lui Militaru a obtinut un contract pentru servicii de intretinere a spatiilor verzi, “taieri de corectie si taieri de arbori”, desi exista deja o societate detinuta de consiliul local, Horticultura SA care oferea servicii de intretinere a spatiilor verzi din oras la preturi mult mai mici.

Curtea de Conturi sustine ca “SC Tradecomia SRL, cu sediul in Bucuresti, nu detinea niciun utilaj, niciun mijloc de transport, insa a participat la licitatie cu astfel de contracte cu terti si castiga licitatia, fapt care explica si preturile lucrarilor care sunt de 10-11 ori mai mari decat preturile pietei”.

În data de 09.02. 2017, Marius Bogdan Militaru, a fost numit printr-o decizie a preș. C.J. Călărași, Vasile Iliuță, în funcția de președinte al consiliului de administrație al S.J.U. Călărași. La numai o lună distanță, în data de 03.03.2017, Marius Bogdan Militaru și-a dat demisia, aparent fără să ofere nici un fel de explicație. Adevăratul motiv,  se pare că, a fost scandalul provocat de acesta, împreună cu un alt  apropiat  al lui Vasile Iliuță,  Silviu George Didilescu  într-un bar din Călărași.

Vasile Iliuță spunea la acea vreme, că cei doi au fost destituiți pentru că le-a fost cerută o strategie de reorganizare a Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Păi , dacă nu a fost bun la spital, de ce îl pui acum șef la drumuri județene?

 

Nota Redactiei: ILIUTA are un post de director si pentru un fost șef de poliție din Fundulea🤣