Anchete DNA

Puscarie/TARICEANU, CURVA noastra din POLITICA, asteapta un Mare DOSAR-Hidroelectrica/De Frica acestui JAF si-a Ascutit LIMBA in Dosul PSD!

 

FB_IMG_1518013142405

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. El este deja trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în favoarea făptuitorului, însă nu acesta este motivul pentru care atacă obsedant DNA. Lui îi este teamă că procurorii îl vor înhăța într-un dosar privind poate cea mai mare hoție de după 1989: afacerile cu energie de la Hidroelectrica.

Numele lui Tăriceanu apare constant alături de cele ale afaceriștilor, cunoscuți ca „băieți deștepți”, care au avut contracte extrem de profitabile cu Hidroelectrica, prin care statul român a pierdut miliarde de dolari.

O anchetă realizată de PRO TV privind jaful de la Hidroelectrica, numită „Jaf. Și de la capăt”, pomenește deseori de numele lui Tăriceanu. Bogdan Nicolae Buzăianu, supranumit “cel mai deștept băiat din energie” este personajul principal, cel care a beneficiciat de marile hoții de la Hidroelectrica. Acesta a fost intermediarul afacerii din ’97 alături de Radu Boroianu, fostul ambasador al României în Elveția la acea dată. Radu Boroianu l-a nășit și pe Călin Popescu Tăriceanu în cea de-a 4 a căsnicie.

“Băieții au apărut din Elveția, pe ruta Buzăianu, Nicolae Bogdan Buzăianu și ambasadorul României în Elveția, Radu Boroianu”, a relatat liderul sindicaliștilor de la „Porțile de Fier”, Cristi Popescu.

Numele lui Tăriceanu apare și în afacerile cu retehnologizarea hidrocentralelor. „Ciorbea pleacă din țară și ministrul industriilor de la acea dată, Tăriceanu îl convinge pe Ulm Spineanu, care semnează ca primarul și se parafează contractul de retehnologizare cu Porțile de Fier 1”, a dezvăluit Cristi Popescu.

Deși în piața românească există expertiza în domeniu, s-a preferat o companie elvețiană, Sulzer Hydro. Aceasta își va schimba în curând numele în Va Tech Hydro și va fi preluată de grupul austriac, Andritz.

Dat afară din ALDE de Tăriceanu, Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidrolectrica, confirmă implicarea lui Tăriceanu și în această afacere: „Ăsta este motivul pentru care s-a dat cu încredințare directă de către ministrul Industriilor Tăriceanu contractul la VA Tech, credit furnizor, vin ei cu banii pentru retehnologizare. În realitate Hidroelectrica a plătit de la primul până la ultimul șfanț și l-a platit și de 2 ori mai mult, și a obținut o lucrare discutabilă”.

Tăriceanu a ținut morțiș să aibă sub control Ministerul Energiei și în guvernele Grindeanu și Tudose. Ministrul Toma Petcu provine din ALDE, iar majoritatea membrilor Consiliului de Administrație de la Hidroelectrica au fost puși numiți de ALDE.

Cu siguranță că jaful uriaș realizat la Hidroelectrica este subiectul unui/unor dosare ale procurorilor DNA, iar Tăriceanu nu are cum să nu fie în atenție, scrie aktual24.ro. Poate că acum înțelegeți de ce Tăriceanu este unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși