Politica

PSDragnea/Legea privind Cresterea PORCILOR din”TELEORMAN” a fost atacata de IOHANNIS la CCR­čĄú

 

received_170385490438699

Pre┼čedintele Klaus Iohannis a atacat luni la Curtea Constitu┼úional─â┬áo lege prin care coali┼úia PSD-ALDE vrea s─â sus┼úin─â cresc─âtorii de porci din Rom├ónia. Legea a fost ini┼úiat─â de PSD la pu┼úin timp dup─â ce a ap─ârut public informa┼úia c─â fiul lui Liviu Dragnea cump─ârase ├«n 2014, cu doar 500 de lei, o mare ferm─â de porci. Ferma controlat─â de Valentin Dragnea ar putea fi unul dintre beneficiarii schemei de ajutor, dac─â legea intr─â ├«n vigoare, relateaz─â┬áG4Media.ro.

Iohannis oprise legea de la promulgare ┼či ├«n ianuarie, c├ónd a trimis-o Parlamentului pentru reexaminare. Acum, ├«n sesizarea de neconstitu┼úionalitate, pre┼čedintele arat─â c─â legea ÔÇť├«ncalc─â prevederile art. 1 alin. (5), ale art. 135, precum ╚Öi pe cele ale art. 148 alin. (2) ┼či (4) din Constitu┼úieÔÇŁ. Iohannis arat─â c─â ├«n timp ce Tratatul UE ÔÇťprecizeaz─â expres c─â ├«nainte de pronun┼úarea unei decizii finale de c─âtre Comisie, statul membru ce ar dori s─â instituie un ajutor de stat nu poate pune ├«n aplicare m─âsurile preconizate. Or, simpla notificare a Comisiei Europene cu o schem─â de ajutor de stat, a╚Öa cum se prevede la art. 21 alin. (1) din legea criticat─â nu echivaleaz─â cu ├«ncuviin┼úarea ei de c─âtre ComisieÔÇŁ.

Reamintim c─â o┬áinvestiga┼úie HotNews.ro din martie 2017┬áarat─â cum o ferm─â de porci din Teleorman a ajuns ├«n aprilie 2014 de la Tel Drum SA ÔÇô companie cu care pre┼čedintele PSD a negat mereu c─â ar avea vreo leg─âtur─â ÔÇô ├«n proprietatea fiului lui Liviu Dragnea. Valentin Dragnea a ob┼úinut cu 500 de lei Romcip SA, o companie zootehnic─â integrat─â cu o cifr─â de afaceri de 30 de milioane de lei la momentul achizitiei