Condamnari

PSDragnea/CIORDACHE: IOHANNIS nu are DREPT de VETO in GUVERN si noi Facem ce VREM, dar la PUSCARIE nu vrei tu sa Mergi?!

 

dragnea_valcov_statul_paralel

 

Florin Iordache: Ce dacă Iohannis participă la ședințele de guvern că doar nu are drept de veto

 

Vicepreședintele Camerei Deputaților, social democratul Florin Iordache, a susținut că participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de guvern nu împiedică Executivul să adopte ce acte dorește.

 

”Și ce dacă participă (Klaus Iohannis n.r.)? Poate opri cumva Guvernul să adopte acte normative? Participă, își ia notiție și cu asta basta” a spus Iordache, adăugând că președintelenu are drept de veto asupra actelor normative pe care le adoptă Executivului.

 

Florin Iordache, artizanul celebrei Ordonanțe de Urgență 13 care a scos în stradă sute de mii de români în februarie 2017, a spus că președintele nu are drept să decidă „în introducerea sau neintroducerea” unor proiecte pe ordinea de zi a guvernului și „nu poate în niciun fel să blocheze activitatea guvernului”.

 

„Dacă între vizitele externe se află în țară poate participa” la ședințele de guvern, a continuat Iordache, într-un interviu pentru Digi 24,întrebându-se dacă Iohannis „înainte de a bloca poate să facă ceva constructiv”.

 

În opinia sa, Klaus Iohannis „poate să participe (la ședințele de guvern), poate să-și ia și un carnețel și un pix și să ia notițe”. Despre amnistie și grațiere Iordache nu vede nicio problemă în adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, în condițiile în care ultimul act de acest gen a dat dat acum 15 ani. Întrebat dacă acum este momentul potrivit pentru adoptarea unei astfel de ordonanțe, Florin Iordache a replicat:

 

„Dar când e momentul potrivit?”. „E dreptul Guvernului, al Parlamentului să adopte un astfel de act normativ. De ce să spunem că un astfel de act de clemență, care va grația sau amnistia anumite fapte … cred că nu e nimic rău”, a încercat el să argumenteze