Fara Categorie

PSDragnea:Carmen FILIMON, consilier local, are contracte de medicina muncii cu serviciile publice din cadrul primariei Calarasi/Captura dintr-un sms arata cum o invata sa “vorbeasca” dl ZIARIZD Radu Emanuel, Deh

info-sud-est-filimon-calarasiAverile şi interesele necunoscute ale consilierilor municipali din Călăraşi

FB_IMG_1534080939497

Medicul-consilier Carmen Filimon are un “credit” de 8.750 de euro la Primăria Călăraşi!

 

Dacă edițiile anterioare am făcut o scurtă trecere în revistă a ave-rilor și intereselor consilierilor municipali din județele dobrogene Constanța și Tulcea, numărul acesta am încercat să creionăm, pe scurt, situația financiară, bunurile deținute și interesele pe care le au consilierii din Primăria Călărași. O concluzie ar fi aceea că, indiferent de culoarea politică a consilierilor, cu cât municipiile sunt mai mari și mai dezvoltate din punct de vedere economic, cu atât aleșii locali sunt mai bogați și au declarațiile de interese mai stufoase.

Aceste trei articole, ce au avut ca temă principală declarațiile de avere și de interese ale consilierilor locali din municipiile Constanța, Tulcea și Călărași, sunt articole strict informative, bazate pe declarațiile de avere și de interese publicate pe site-urile oficiale ale celor trei primării, și au avut ca scop mărirea transparenței, ținând cont că, în general, consilierii locali au o contribuție foarte importantă la luarea deciziilor în cadrul administrațiilor locale, acest lucru oglindindu-se în demararea, sau, în egală măsură, blocarea anumitor proiecte. Această precizare este făcută după ce mai mulți consilieri locali au adus acuze și au catalogat articolele de față ca fiind un mijloc de presiune asupra lor.

  CARMEN FILIMON (UNPR): „NU MĂ MAI HĂRȚUIȚI ATÂTA. CE, CREDEȚI CĂ SUNTEM ATÂT DE BOGAȚI?“

Declarația de avere a consilierului Carmen Filimon nu iese în evidență prin conturi grase, proprietăți imense sau colecții de artă impresionante, ci printr-un „credit“ în valoare de 8.750 EURO, acordat de Primăria Călărași în anul 2012 și scadent în anul 2019, conform declarației acesteia de avere. Contactată telefonic pentru precizări, consilierul UNPR a avut o reacție extrem de virulentă: „Nu mă mai hărțuiți atâta. Ce, credeți că suntem atât de bogați? Întrebați la primărie dacă vreți lămuriri“, a replicat Carmen Filimon. După aproximativ 3 minute, aceeași Carmen Filimon, cu un ton potrivit unei discuții civilizate de această dată, a revenit cu un telefon pentru a face următoarele precizări: „Nu este vorba de un credit. Eu plătesc rate la primărie, nu primăria mi-a dat bani. Este vorba despre un cabinet medical pe care eu, împreună cu doi colegi, l-am cumpărat de la primărie, în rate. La început ne-au stabilit un preț enorm de 5 miliarde (lei vechi, n.red.), dar după ce ne-am judecat au refăcut prețul, că eu nu aveam de unde să am atâția bani. Acum avem o rată lunară de 750 RON. Eu, personal, nu l-aș fi cumpărat, dar mă dădeau colegele afară din cabinet dacă nu luam o treime ce îmi revenea mie. Primăria nici măcar gaze nu ne-a băgat la cabinet. Din păcate, în consiliul local eu sunt doar doctor“, a încheiat Carmen Filimon.
Pe lângă această nelămurire creată din cauza completării eronate a declarației de avere, și lămurite ulterior de Carmen Filimon, aceasta mai deține un apartament de 74 mp în Călărași, un apartament de 102 mp în București și un cabinet medical de 670 mp. Carmen Filimon mai are două autoturisme (Nissan și WV Tiguan) și un credit în valoare de 44.116 RON. La capitolul venituri, consilierul UNPR a câștigat în 2012 suma de 50.000 RON ca medic de familie și 3.888 RON din indemnizația de consilier local. Carmen Filimon este administrator al firmei SC EXPERTMED 2003 SRL și asociat în firma SC CONFORT EUROCONSULTING SRL.
Precizăm faptul că uneperista Filimon a fost implicată, în anul 2009, într-un scandal, conform publicației www.obiectiv-online.ro: „Consilierul local Florea Olaru a prezentat recent presei o serie de do-cumente din care reiese faptul că unul din actualii „lupi moraliști“ din CL, în speță pesedista Carmen Filimon, a profitat din plin de poziția pe care a ocupat-o, făcând afaceri cu Primăria, deși este ilegal“, au precizat jurnaliștii de la „Obiectiv