Condamnari

PSDragnea: Vreti sa Fiu PRESEDINTELE Vostru /Tudorel Toader a terminat de scris ordonanța-cadou pentru Liviu Dragnea !

Tudorel Toader a terminat de scris ordonanța-cadou pentru Liviu Dragnea

 

FB_IMG_1529781186831

 

Ministerul Justiției a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Proiectul de ordonanță de urgență reduce masiv termenele de prescripție, venind în ajutorul persoanelor urmărite penal sau judecate.

 

FB_IMG_1551284875562

Ordonanța conține cel puțin o prevedere care l-ar ajuta pe Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecție a copilului Teleorman, au explicat pentruG4Media.ro surse judiciare. Prevederea respectivă e legată de modificarea articolului 155 din Codul Penal, alineatul 3, privind întreruperea cursului prescripției penale. Proiectul de ordonanță arată că ”Prescripția înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripție prevăzut în art. 154 este depășit cu încă jumătate”.

 

FB_IMG_1540718586962

Codul Penal în vigoare arată că răspunderea penală e înlăturată dacă termenul de prescripție e depășit cu încă o dată. De asemenea, Ministerul Justiţiei are în lucru un proiect de OUG care introduce posibilitate ca cei condamnaţi de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte înainte de noiembrie 2018, declarate nelegale de CCR, să poată face contestaţie în anulare – chiar dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestaţiei, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

 

FB_IMG_1538401873100

 

Proiectul arată că un condamnat poate depune contestaţie în anulare împotriva sentinţei definitive şi în procesele în care termenul de introducere a contestaţiei în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018, dacă ”instanţa de apel nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate”, relatează G4Media, care afirmă că acesta este exact cazul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv în 2016 în dosarul Referendumul. Îți recomandăm

 

FB_IMG_1538052177456

 

Cum poate beneficia Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum de OUG-ul lui Tudorel Toader

 

Proiectul de OUG pentru modificarea codurilor penale, obținut de G4Media.ro, abrogă practic abuzul în serviciu cu consecințe deosebit de grave, pedepsit cu închisoare de peste 10 ani. Pe de o parte, au explicat pentru G4media surse judiciare, abrogă articolul 13 indice 2 din Legea 78/2000 privind prevenirea și sancționarea faptelor de corupție care prevedea această infracțiune. Pe de altă parte, elimină articolul 297 privind abuzul în serviciu din articolul 309 din Codul penal privind agravanta. Aceasta înseamnă că abuzul în serviciu cu consecințe deosebit de grave este abrogat și din Cod, și din legea specială. Practic, dacă proiectul de OUG va fi adoptat, va mai exista doar abuz în serviciu simplu, pedepsit cu închisoare de la 2 la 7 ani. Consecința în dosarul tel Drum, aflat acum în lucru la DNA. În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, pedepsite cu închisoare peste 10 ani. Dacă OUG-ul lui Tudorel intră în vigoare, Liviu Dragnea va putea fi acuzat doar de abuz în serviciu simplu (de la 2 la 7 ani). Pedepsele mai mici au însă și termene de prescripție mai reduse. Prin urmare, dacă Liviu Dragnea va fi trimis în judecată în dosarul Tel Drum pentru abuz în serviciu simplu pedepsit cu închisoare de până la 7 ani, aceasta înseamnă că termenul de prescripție va fi de 6 ani + 3 = 9 ani. Potrivit unor surse judiciare, acest termen de prescripție de 9 ani s-ar putea împlini în 2021. Dacă dosarul Tel Drum pleacă la instanță în acest an, aceasta înseamnă că termenul de prescripție din 2021 îl va prinde în instanță, poate chiar în cameră preliminară, nici măcar cu procesul pe fond început