Condamnari

PSDragnea: CONDAMNATUL si-a tras MAFIA in GUVERN­čśÄ

 

FB_IMG_1533458600834

Liviu Dragnea a numit ├«n func┼úii de control ale institu┼úiilor statului rom├ón persoane cunoscute care provin din Teleorman, jude╚Ť pe care l-a condus ├«ntre 2000 ╚Öi 2012. A┼ča a ajuns pre┼čedintele Camerei Deputa┼úilor s─â controleze o mare parte din statul rom├ón, av├ónd oameni de ├«ncrede ├«n institu┼úii de for┼ú─â, autorit─â┼úi de control sau chiar agen┼úii ┼či ministere. Fo┼čtii premeieri Mihai Tudose ┼či Sorin Grindeanu, ambii din PSD, au acuzat c─â Liviu Dragnea ar fi numit ├«ntre 30 ┼či 70 de mini┼čtri ┼či secretari de stat, dezv─âluie Marian Buhociu pe┬áG4Media.ro.

ÔÇ×Rom├ónia se conduce ca la Teleorman. Uita┼úi-v─â la calitatea celor promova┼úi! C├ó┼úi din Guvern ┼čtiu englez─â? Aici singurul criteriu e s─â vrea Dragnea s─â te pun─â ministru. Nu func┼úioneaz─â mereu hai s─â mai d─âm o func┼úie c─â ├«l ┼čtie pe DragneaÔÇŁ, a fost una dintre acuza┼úiile lui Victor Ponta, fostul ┼čef al PSD.

Guvernul Rom├óniei. Viorica D─âncil─â, premier.┬áÔÇ×D─âncil─â a fost numit─â dup─â demisia brusc─â a lui Mihai Tudose. D─âncil─â, membru al Parlamentului European, este v─âzut─â ca aliat al liderului PSD, Liviu DragneaÔÇŁ, a notat postul britanic BBC dup─â ce a fost numit─â ├«n func┼úie. Lipsa de personalitate, orgoliu ┼či de ini┼úiativ─â propriu face din D─âncil─â executantul perfect, e ca ┼či cum Liviu Dragnea ar fi premier, doar c─â nu pierde timpul cu ┼čedin┼úe de guvern ┼či alte ├«nt├ólniri. El decide ┼či Viorica D─âncil─â se ocup─â s─â respecte ordinele. Nu cred c─â ├«n a avut vreo ini┼úiativ─â de c├ónd a fost numit─âÔÇŁ, ne-a explicat chiar un lider important al PSD. Actualul premier ┼či fost europarlamentar a promovat ├«n politic─â dup─â ce a fost pre┼čedinta organiza┼úiei de femei din Teleorman ├«n perioada 2004-2009.

Secretariatul General al Guvernului. Adrian Ml─âdinoiu, secretar de stat.┬áInstitu┼úia care controleaz─â partea administrativ─â a guvernului este condus─â de Adrian Ml─âdinoiu. Acesta este un apropiat al lui Liviu Dragnea pentru care a fost un fel de agent de paz─â ┼či ┼čofer al ┼čefului PSD pe care ├«l ├«nso╚Ťea ├«n urm─â cu doi-trei ani la termenele proceselor de la Curtea Suprem─â. De altfel, Ml─âdinoiu este un fost ofi╚Ťer al Serviciului de Paza ╚Öi Protec╚Ťie, a╚Öa cum reiese din CV-ul s─âu. Mai mult, Ml─âdinoiu a fost ┼či partener de afaceri cu fiul lui Dragnea, ┼×tefan Valentin. Cei doi au fost asocia╚Ťi ├«n firma Pantofi Lux ╚śtefan, unde printre ac┼úionari erau at├ót actualul sceretar de stat, c├ót ┼či Ferma Salcia, ferma de porci de┼úinut─â p─ân─â ├«n acest an de fiul liderului PSD.

Compania Na┼úional─â de Administrare a Infrastructurii Rutiere.┬áMl─âdinoiu nu transmite ordinele lui Dragnea doar ├«n Secretariatul General al Guvernului, ci ┼či la compania na┼úional─â de administrare a infrastructurii. Ml─âdinoiu este numit ├«n consiliul de administra┼úie al companiei care acord─â zeci de milioane de euro pentru drumurile na┼úionale, bani de care beneficiaz─â ┼či Tel Drum.

Ministerul Afacerilor Interne. Carmen Dan, ministru.┬áFosta membr─â a PSD Teleorman a ajuns ├«n fruntea ministerului de for┼ú─â pentru a-i permite lui Dragnea s─â controleze institu┼úii ca Poli┼úia Rom├ónia, Departamentul de Informa┼úii ┼či Protec┼úie Intern─â, Poli┼úia de
Frontier─â, Rezervele de Stat ┼či Jandarmeria, institu┼úii care sunt ├«n subordinea lui Carmen Dan. Este ministerul la care a r├óvnit mereu Dragnea ├«nc─â de c├ónd era pre┼čedinte al CJ. Conform propiului CV, Carmen Dan a lucrat dup─â Revolu╚Ťie ╚Öi p─ân─â ├«n 1996 ca secratar─â la ╚ścoala din Videle, jude╚Ťul Teleorman. ├Äntre 1996 ╚Öi 2002 trece ├«n domeniul privat, la Banca Agricol─â redenumit─â apoi Raiffeisen, unde este mai ├«nt├ói referent ╚Öi apoi teller front office la agen╚Ťia din Videle. ├Än 2002, Dragnea o recruteaz─â ╚Öi o angajeaz─â pe pozi╚Ťia de consilier ├«n cadrul Consiliului Jude╚Ťean Teleorman, unde a activat la serviile juridice ╚Öi de eviden╚Ťa popula╚Ťiei. ├Än 2012 sare pe pozi╚Ťia de subprefect, iar peste doi ani este chiar prefect de Teleorman. ├Än 2016, ajunge senator de Teleorman, iar apoi la ministru MAI. Direc┼úia General─â de Politie a Municipiului Bucure┼čti

Marius Mihai Voicu, director general Poli┼úia Bucure┼čti.┬áChestorul este n─âscut ├«n comuna Poeni, jude┼úul Teleorman, a╚Öa cum a relatat presa central─â imediat dup─â scandalul poli╚Ťstului pedofil de la Brigada Rutier─â. Dup─â acest moment, Voicu a fost mutat pentru o perioad─â ┼či ca adjunct al IGPR. Acum, el nu mai are trecut locul de na╚Ötere ├«n CV.

Rezervele de Stat. Dorin-Sandu Voicu, pre┼čedinte.┬áP─ân─â s─â fie promovat ├«n fruntea Administra┼úiei Na┼úional─â a Rezervelor de Stat ┼či Probleme Speciale, Voicu a lucrat la compartimentul din Teleorman al Institu┼úiei, a╚Öa cum este precizat ├«n propiul CV. Este un cunoscut al lui Dragnea.

Ministerul de Finan┼úe ┼či ANAF. Andrei Nistor ┼×erban, vicepre┼čedinte.┬áAcesta a fost promovat ├«n fruntea Fiscului din pozi┼úia de ┼čef al Direc┼úiei de Finan┼úe Teleorman, a╚Öa cum reiese din CV-ul s─âu. Reamintim c─â institu┼úia este foarte important─â pentru interesele financiare are lui Liviu Dragnea. Firmele pe care acesta ┼či familia sa le-au controlat, ├«n acte sau prin intermediari ÔÇô conform anchetelor DNA, este vorba de Hotel Turris SA ┼či Tel Drum SA ar avea datorii de aproape 10 milioane de lei la ANAF. ├Än plus, ANAF-ul are acces la toate datele financiare ale companiilor ┼či persoanelor fizice din Rom├ónia.

Alexandru Dr─âghici, vicepre┼čedinte ANAF.┬áConform declara┼úiei de avere, de┼či este mutat ├«n Bucure┼čti, acesta de┼úine terenuri ├«n comunele din Teleorman, Plopii S─âvine┼čti ┼či Slobozia M├«ndra. ├Äntre 1999 ┼či 2004 a lucrat la Administra┼úia Financiar─â din Ro┼čiorii de Vede, a╚Öa cum reiese din CV-ul s─âu.

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale. Adrian Ionu┼ú G─âdea, secretar de stat.┬áGadea este omul ales de Dragnea s─â candideze ├«n 2012 pentru func┼úia de pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Teleorman dup─â ce ┼čeful PSD a ales s─â se mute politic ├«n Bucure┼čti. G─âdea, din func┼úia de secretar de stat la Ministerul Dezvolt─ârii, decide al─âturi de ministrul Paul St─ânescu ce primari primesc bani de la minister pentru proiectele de dezvoltare local─â. Mai mult, G─âdea este trimis ├«n judecat─â ├«n Dosarul ÔÇ×BelinaÔÇŁ, ancheta care a constatat c─â o insul─â format─â de Dun─âre ├«n Teleorman a ajuns ├«n folosin┼úa lui Dragnea, via Tel Drum.

Iuliana-Camelia Coporan, secretarul general adjunct.┬áDragnea nu s-a mul┼úumit doar cu G─âdea la un minister a┼ča de important ┼či a mai pus ├«n func┼úie pe cineva din jude┼úul s─âu. Este vorba de Iuliana-Camelia Coporan care ocup─â pozi┼úia de secretar general adjunct. Aceasta locuie╚Öte tot ├«n jude┼úul Teleorman, ├«n Alexandria mai exact, a╚Öa cum reiese din declara╚Ťiile sale de avere.

  • Ministerul S─ân─ât─â┼úii. Dan Dumitrescu, secretar de stat.┬áAceste este fiul administratorului public al Consiliului Judetean Teleorman, este vorba de Mircea Dumitrescu. Acesta din urm─â este ┼či el acuzat ├«n Dosarul ÔÇ×BelinaÔÇŁ. A╚Öa cum reiese din declara╚Ťia de avere din 2011 a lui Mircea Dumitresu, acesa i-a dat un apartament ca dona╚Ťie fiului care este acum secretar de stat. De altfel, Mircea Dumitrescu are mai multe terenuri cump─ârate, inclusiv la v├órste fragede de 23 ╚Öi 26 de ani, ├«ntre 2003 ╚Öi 2006. Conform propriul CV, Dan Dumitrescu a avut primul loc de munc─â la 25 de ani, c├ónd ├«n 2005 s-a angajat ca un simplu inginer IT la Volionet SRL.

Ministerul Afacerilor Externe. Ioana Gheorghia┼č, consilier de secretar de stat ╚Öi consul la Torino.┬áIoana Gheorghia┼č este fiica lui Sorin Gheorghia┼č, fost ac┼úionar al Tel Drum, companie care a primit contracte de sute de milioane de lei chiar de la Dragnea, c├ónd acesta era ┼čeful CJ Teleorman. De┼či tat─âl s─âu ar trebui s─â fie un om ├«nst─ârit, dup─â ce a ├«nstr─âinat ac┼úiunile Tel Drum, t├ón─âra a r├óvnit la un post de consilier al unui secretar de stat ├«n Ministerul Afacerilor Externe. Aceasta a fost numit─â consilier ├«n func┼úie de Viorica D─âncil─â. Tot D─âncil─â, ├«n iunie, a numit─â pe Ioana Gheoghia╚Ö ├«n pozi╚Ťia de consul al Rom├óniei la Torino, Italia.

Curtea de Conturi.┬á┬áDe┼či nu este n─âscut ├«n Teleorman, Busuioc este un ÔÇťteleormneanÔÇŁ de adop┼úie pentru Dragnea. Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltarii ├«n perioada ├«n care institu┼úia era condus─â de Liviu Dragnea. Acesta a fost numit secretar general al Guvernului ├«n timpul mandatului lui Sorin Grindeanu.

Florin Tunaru, vicepre┼čedinte.┬áInstitu┼úia care controleaz─â banii administra┼úiilor publice are ┼či un vicepre┼čedinte din Teleorman, nu doar un pre┼čedinte adoptat de Dragnea. Florin Tunaru este un fost consilier al lui Dragnea la Consiliul Jude╚Ťean pe vremea mandatelor ╚Öefului PSD ├«n fruntea institu╚Ťiei, a╚Öa cum reiese din propriul CV. Func╚Ťiile ├«n cadrul CJ le-a alternat p├ón─â ├«n 2012 cu cele de la Direc╚Ťia de Finan╚Ťe. Dup─â ce Dragnea s-a mutat politic ├«n Bucure╚Öti, ╚Öi Tunaru a avansat profesional, chiar din 2012, tocmai pe pozi╚Ťia de vicepre╚Öedinte al ANAF, a╚Öa cum reiese tot din CV-ul vicepre╚Öedintelui Cur╚Ťii de Conturi.

Agen┼úia Na┼úional─â pentru Ocuparea For┼úei de Munc─â. Cristina Barbu, pre┼čedinte.┬áAcesta este mama C─ât─âlinei ┼×tef─ânescu, fostul deputat de Teleorman care era considerat─â o apropiat─â a lui Dragnea. Din declara╚Ťii de avere depuse pentru anul 2009, atunci c├ónd Cristiana Barbu era consilier la AJOFM V├ólcea, reiese c─â fata sa, C─ât─âlina ╚śtef─ânescu a primit, ├«n 2009, pensie alimentar─â, 840 de lei, de la tat─âl natural, Mircea ╚śtef─ânescu. Doamna Barbu a divor┼úat de primul so┼ú ╚Öi s-a c─âs─âtorit cu Ion Barbu.

Institul Cultural Roman. Liliana ╚Üuroiu, pre┼čedinte.┬áNu doar institu┼úii de for┼ú─â sau de control financiar sunt controlate de teleorm─âneni, dar jude┼úul din sudul ┼ú─ârii are conduc─âtori ┼či ├«n autorit─â┼úile culturale. Liliana Turoiu este un artist plastic destul de pu╚Ťin cunoscut. Conform site-ului wikipedia ╚Öi a altor publica╚Ťii, ╚Üuroiu este n─âscut─â ├«n Videle, or─â┼čelul care le-a propulsat pe D─âncil─â ┼či Carmen Dan.

Consiliul Na╚Ťional pentru Combaterea Descriminarii. Vicepre┼čedintele Tatiana Sandu.┬áAceasta este pre┼čedintele organiza┼úiei de femei PSD Teleorman, a╚Öa cum reiese din declara╚Ťia de interese completat─â anul trecut. Ea este ╚Öi membru ├«n colegiul director al institu╚Ťiei.

Profilul jude╚Ťului care a dat un premier, mini╚Ötri ╚Öi a populat statul la v├órf

20.000 de ┼čomeri cu acte la o popula┼úie ├«n scripte a jude┼úului de 360.000, cea mai mare rat─â de ┼čomaj

11.175 de teleormăneni sunt asistaţi social, cel mai mare număr din ţară

22% din populaţie a plecat din Teleorman în ultimii 20 de ani, record în România

minus 10% este natalitatea din judeţ, cea mai mică din România la o mie de locuitori

136 de automobile la 1000 de locuitori, rata cea mai mică din ţară

doar 54.000 de salariaţi are judeţul

41,53% rata de promovabilitate la Bacalaureat 2018, cea mai mică din ţară. Nu s-a obţinut niciun 10.