Politica

PSD/LAUFER, licen╚Ťiat in SPORT a ajuns MINISTRU in Afaceri­čĹ»

Ilan-Laufer-si-sotia-Alina-Laufer

Ilan Laufer, ├«n v├órst─â de 33 de ani, desemnat ministru pentru Mediul de Afaceri, este absolvent al Academiei Na┼úionale de Educa┼úie Fizic─â ┼či Sport (ANEFS) din Bucure┼čti (2006) ┼či a fost cunoscut ├«n trecut mai mult ca personaj monden. Declara┼úia sa de avere arat─â c─â Laufer va fi unul dintre cei mai boga┼úi mini┼čtri ai noului cabinet.

Laufer a fost numit secretar de stat ├«n Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comer┼ú ┼či Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Direc┼úiei pentru Antreprenoriat ┼či Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul ÔÇ×Start-up Nation RomaniaÔÇŁ, o ini┼úiativ─â ambi┼úioas─â care urm─âre┼čte ├«nfiin┼úarea a circa 10.000 noi companii ┼či crearea a 20.000 noi locuri de munc─â.

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group ┼či cel care a intermediat intrarea retailerului de ├«mbr─âc─âminte H&M ├«n Rom├ónia, potrivit CV-ului transmis de minister, la solicitarea News.ro.

El a mai lucrat pentru Guvern ├«n calitate de consilier la Departamentul pentru ├Äntreprinderi Mici ┼či Mijlocii, Mediu de Afaceri ┼či Turism ├«n perioada 2013-2014, inclusiv ├«n mandatul de ministru delegat ├«n Cabinetul Ponta al fostului s─âu ┼čef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care ┼či-a dat demisia de onoare din cauza aprob─ârii OUG 13 de modificare a codurilor penale.

├Än Republica Moldova a fost cunoscut drept partener oficial al omului de afaceri Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, pre┼čedinte al holdingului “Elita-5”, care activeaz─â ├«n v├ónz─âri auto, imobiliare ┼či comer┼ú.

Oficialul este cunoscut ├«ns─â ┼či pentru apari┼úiile la evenimentele mondene ┼či ├«n presa tabloid─â.

Din declaraţia de avere reiese că Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV.

Laufer i-a acordat, totodată, lui Alexandru Pincevschii un împrumut în nume personal în valoare de 61.000 euro.

Oficialul de┼úine ├«n proprietate o cas─â ├«n Corbeanca, cu o suprafa┼ú─â de 803 metri p─âtra┼úi, dou─â terenuri intravilane ├«n aceea┼či localitate, ├«n suprafa┼ú─â total─â de 1.840 mp.

Laufer mai are ┼čapte apartamente ├«n Bucure┼čti, cu suprafe┼úe ├«ntre 77 ┼či respectiv 105 metri p─âtra┼úi. Din ├«nchirierea a trei dintre ele, Laufer a ├«ncasat anul trecut peste 58.000 lei.

Anul trecut, el a vândut un apartament, pentru care a încasat 113.000 euro de la cumpărătorul Silvia Iancovici.

Laufer de┼úine un autoturism Mercedez Benz Clasa S ┼či o motociclet─â Yamaha, precum ┼či trei ceasuri de lux, m─ârcile Hublot (valoare declarat─â de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) ┼či Breitling (4.000 euro).

El are un cont bancar deschis la BRD, cu sold de 31.100 lei. De la aceea┼či banc─â a contractat ├«n anul 2008 un credit pe 20 de ani, din care mai are de restituit 250.000 euro.

Laufer a acordat dou─â ├«mprumuturi ├«n nume personal c─âtre persoane fizice, cel deja men┼úionat c─âtre Alexandru Pincevschii ┼či unul de 12.000 euro lui Cristian Mure┼čan. ├Än 2012, Ilan Laufer a fost numit vicepre┼čedinte al holdingului Elita-5.

El a ├«ncasat anul trecut dividende de 15.000 lei de la Retail Group Advisors, plus venituri din salarii de la aceea┼či firm─â, de 12.168 lei, la fel ┼či so┼úia sa.

Alina Laufer mai figureaz─â ├«n declara┼úia de avere a so┼úului s─âu cu pensia alimentar─â ├«n sum─â total─â de 18.000 lei ├«ncasat─â anul trecut de la fostul s─âu so┼ú, vedeta TV Gheorghe Papagheorghe, supranumit Jorge, precum ┼či cu aloca┼úia de la stat pentru copil, de 1.008 lei.

De altfel, presa tabloidă a scris în urmă cu câţiva ani că Laufer s-a căsătorit cu cea pe care Jorge a părăsit-o pentru o femeie de afaceri