Politica

PSD/Ioana CAZACU, divortata, frumoasa si buna de LUAT la “alergari” prin casa/Femeia asta, fina lui Ponta, ia 30.000 mii lei pe luna­čĆç

 

Anca-Gherle-7Asta ia 300 de milioane pe lun─â! A fost avansat─â de fostul Olgu╚Ťei Vasilescu, la r├óndul s─âu un sinecurist politic. Ioana Cazacu, fost secretar de stat ╚Öi fost director al Departamentului pentru Egalitate de ╚śanse ├«ntre Femei ╚Öi B─ârba╚Ťi, va conduce una dintre cele mai importante Direc╚Ťii din cadrul Autorit─â╚Ťii de Supraveghere Financiar─â, spun sursele┬áProfit.ro.

 

Anca-Gherle-4Fina lui Victor Ponta, care va ├«ncasa ├«n jur de 30.000 de lei pe lun─â din noua pozi╚Ťie, este doar cap de list─â ├«ntr-o mi╚Öcare mai ampl─â de ├«mprosp─âtare a personalului ASF, sus╚Ťinut─â de prim-vicepre╚Öedintele Ovidiu Wlassopol, fostul so╚Ť al Liei Olgu╚Ťa Vasilescu, ministrul Muncii, ╚Öi necontestat─â de ceilal╚Ťi membri ai consiliului.

Numit─â la propunerea lui Wlassopol, Cazacu vine din PSD Maramure╚Ö, acolo unde vicepre╚Öedintele ASF, Mircea Ursache, are o influen╚Ť─â semnificativ─â. Ea a fost delegat─â temporar pe postul de director de Direc╚Ťie, urm├ónd ca ├«n termen de aproximativ o lun─â s─â se organizeze concurs pentru post. Delegarea lui Cazacu a fost justificat─â, ├«n discu╚Ťiile din cadrul ASF, de obliga╚Ťia insitu╚Ťiei de a r─âspunde ├«n termen de 30 de zile la peti╚Ťiile trimise de consumatori ╚Öi ├«n condi╚Ťiile ├«n care Direc╚Ťia Protec╚Ťiei Consumatorilor a r─âmas f─âr─â ╚Öef dup─â plecarea lui C─âlin Rangu.

Anca-Gherle-2

Printre consilierii prim-vicepre╚Öedintelui ASF Ovidiu Wlassopol se num─âr─â ╚Öi Monica Mi╚Öa, so╚Ťia ministrului Finan╚Ťelor, Ionu╚Ť Mi╚Öa, care ╚Öi-a p─âstrat pozi╚Ťia ╚Öi dup─â ce fostul prim-vicepre╚Öedinte, Cornel Coca-Constantinescu, care a adus-o la ASF, a trecut pe pozi╚Ťia de vicepre╚Öedinte pentru asigur─âri. Tot ├«n ASF lucreaz─â ╚Öi so╚Ťia lui Wlassopol, potrivit declara╚Ťiei de avere postate pe site-ul institu╚Ťiei. So╚Ťia prim vicepre╚Öedintelui lucra deja ├«n ASF ├«nainte de venirea lui Wlassopol ╚Öi ├«n prezent se afl─â ├«n concediu pentru cre╚Öterea copilului.

De asemenea, ├«mpreun─â cu Ioana Cazacu, care p├ón─â la numirea ├«n fruntea direc╚Ťiei pentru protec╚Ťia consumatorului era specialist ├«n protec╚Ťia datelor personale ├«n cabinetul primvicepre╚Ödintelui, a ajuns la ASF ╚Öi un fost ofi╚Ťer al Direc╚Ťiei de Informa╚Ťii ╚Öi Protec╚Ťie Intern─â (DIPI), Daniel Gabi As─ânic─â, f─âr─â experien╚Ť─â ├«n mediul privat sau ├«n zona financiar─â, dar specializat ├«n combaterea sp─âl─ârii banilor.

De altfel, nici Ioana Cazacu, care din pozi╚Ťia de director al Direc╚Ťiei Rela╚Ťii cu Publicul, Peti╚Ťii ╚Öi Educa╚Ťie Financiar─â, va reprezenta Rom├ónia inclusiv ├«n cadrul unor structuri Europene extrem de specializate, nu are experien╚Ť─â ├«n asigur─âri, pensii sau pia╚Ťa de capital ╚Öi nici m─âcar ├«n zona privat─â. Absolvent─â de drept, Cazacu a lucrat aproape tot timpul ├«n posturi politice. Vine din PSD Maramure╚Ö ╚Öi a fost, printre altele, consiliera lui Mircea Geoan─â ╚Öi a fostului ministru al ap─âr─ârii na╚Ťionale, Mircea Du╚Öa. Cazacu de╚Ťine ╚Öi un titlu de doctor ├«n etic─â ob╚Ťinut la Univeristatea din Baia Mare.

├Än actuala pozi╚Ťie, ea a fost numit─â la propunerea lui Ovidiu Wlassopol, el ├«nsu╚Öi sus╚Ťinut politic pentru postul de prim vicepre╚Öedinte al Autorit─â╚Ťii. Wlassopol este fostul so╚Ť al ministrului Muncii, Lia Olgu╚Ťa Vasilescu