Condamnari

PSD/Doi MAHARI așteaptă CONDAMNARI la ani GREI de BULAU: HREBE si ADAM, dar și un penelist JURIST, Chiuariu, fost MINISTRU/Sa le URAM multa Vaselina cu Corditor/43.000ha Padure-300 mil Euro!

 

 

646x404-1

FB_IMG_1518013142405

Deputatul Viorel Hrebenciuc îşi va afla sentinţa într-una din cel mai scadaloase fraude privind retrocedările ilegale de păduri, un dosar cu un prejudiciu de circa 304 mil. euro, o sumă cât bugetul oraşului Timişoara în 2018.

Dimensiunea acestui dosar nu este redată doar de suprafaţa imensă retroce­dată ilegal, 43.227 de hectare de pădure din judeţul Bacău, ci şi de persoanele acuzate, nume sonore din politică, precum senatorul Ilie Sârbu, deputaţii Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc, fostul ministru al justitiei  Tudor Chiuariu, fostul director general al Romsilva – Adam Crăciunescu, judecătorul Ordog Lorand Andras şi alţii.

Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanţă în ianuarie 2015, procesul având peste 60 de termene de judecată. În octombrie 2015, Viorel şi Andrei Hreben­ciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia.

Cum s-a ajuns să fie fraudată retrocedarea a 43.000 hectare de pădure?

Contra unor sume de bani şi folosindu-se de relaţiile pe care le aveau, cei implicaţi în dosar au căutat oameni politici dispuşi să facă abuz de influenţa lor, dar şi funcţionari publici care să-i ajute să intre în posesia pădurilor, acuză DNA.

Deputatul Viorel Hrebenciuc, pe atunci preşedintele Camerei Deputaţilor, ar fi acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău, pentru ca Paltin Gheorghe Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure.

În schimbul intervenţiei, Hrebenciuc ar fi urmat să primească 12.000 de hectare.

Judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna a luat decizia de retrocedare în schimbul unei mite de 20.000 de euro primite de la Ioan Adam, acuză DNA.

Cele 43.000 de hectare pot genera venituri anuale de minimum 15 mil. euro

Cele 43.227 de hecatre de pădure din judeţul Bacău, care au fost retrocedate ilegal familiei Sturdza în dosarul Hreben­ciuc, ar fi putut genera companiei de stat Romsilva venituri anuale de 15 mil.