Politica

PSD/CIORDACHE a facut TARNAFES, Vrea Aviz Comisie de la VENETIA🤣

 

  1. received_168821623760060
  2. Intrebat joi de presă dacă va ţine cont de opinia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care, prezent la lucrările faimoasei comisii speciale pentru legile Justiţiei, a recomandat consultarea comisiei de la Veneţia, social-democratul Florin Iordache a răspuns:

“Am şi ţinut cont de opiniile Comisiei de la Veneţia şi acum şi în viitor. S-a spus chiar foarte clar că expertiza Comisiei de la Veneţia este necesară. Dacă vă uitaţi şi în motivările CCR se precizează unde nu este necesar, dar fără îndoială şi până acum şi în perioada următoare vom ţine cont”, a declarat Iordache.

Când presa i-a reamintit că Parlamentul nu a cerut avizul Comisiei de la Veneţia pe legile Justiţiei (deşi atât magistraţii cât şi societatea civilă şi foruri UE au cerut aceasta), Iordache a precizat că se va discuta în comisie dacă avizul Comisiei este necesar.

“Nu am făcut acest lucru (solicitarea unui aviz Comisiei de la Veneţia), vom discuta în comisie dacă este necesar. Dacă vom considera că e necesar să solicităm punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, fără îndoială îl vom solicita.

De asemenea, Iordache a apreciat întâlnirea cu Timmemans drept bună şi a susţinut că “prin acest dialog toate acele disfuncţionalităţi care apăruseră în spaţiul public au fost lămurite. Nu s-a intrat în detaliu, am discutat chestiunile generale şi cred că prin acest dialog continuu care trebuie să existe între Comisie şi Parlamentul României toate aceste nelămuriri vor fi lămurite.”

“Eu cred că a fost o întâlnire bună în care prin luările de cuvânt am făcut o serie de precizări. Din punctul nostru de vedere, am precizat următoarle lucruri: deciziile CCR sunt general obligatorii şi în ceea ce privesc (sic!) Legile Justiţiei le vom pune în concordanţă cele 3 legi cu deciziile Curţii, iar în ceea ce primeşte MCV, vom depune toate eforturile, toţi cei ce suntem implicaţi, de la Parlamentul, Guvern etc. astfel încât acele observaţii cuprinse în ultimul raport să poată fi finalizate în acest an şi să închidem Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, a declarat Iordache