Anchete DNA

PSD/Baronul FICATEL va fi chemat la DNA sa-i dea o PIPOTA/Revenim­čśÄ

COMUNICAT

├Än completarea comunicatelor din 28 octombrie 2013, privind cercet─ârile efectuate ├«n cauza complex─â ce vizeaz─â activitatea infrac╚Ťional─â a peste 100 societ─â╚Ťi comerciale rom├óne╚Öti ╚Öi str─âine, Biroul de Informare ┼či Rela┼úii Publice este abilitat s─â comunice urm─âtoarele:

Procurorii au dispus ├«nceperea urm─ârii penale fa┼ú─â de B─éD─éL─éU NICOLAE, ├«n sarcina c─âruia s-a re┼úinut infrac┼úiunea de trafic de influen┼ú─â, raportat la faptul c─â ar fi ap─ârat interesele unei societ─â┼úi comerciale implicate ├«n circuitul financiar fraudulos prin demersuri f─âcute at├ót la nivelul conducerii Agen┼úia Na┼úional─â pentru Administrare Fiscal─â (ANAF), c├ót ┼či pe l├óng─â persoane cu func╚Ťii ├«n institu╚Ťiile de stat din jude╚Ťul Giurgiu (prefectur─â, conducerea Agen╚Ťia de Pl─â╚Ťi ╚Öi Interven╚Ťii ├«n Agricultur─â (APIA).
Din rezolu╚Ťia de ├«ncepere a urm─âririi penale a rezultat faptul c─â exist─â date ┼či indicii temeinice potrivit c─ârora societatea comercial─â prezent─â ├«n circuitul evazionist, ├«n favoarea c─âreia a intervenit ├«nvinuitul B─âd─âl─âu Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosit─â de societatea implicat─â ├«n circuitul evazionist ┼či nu ├«n scopul pentru care banii fuseser─â aloca┼úi.
De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său.
├Än aceea┼či perioad─â, ├«nvinuitul B─âd─âl─âu Niculae a f─âcut demersuri pentru angajarea fictiv─â a unei angajate de la cabinetul s─âu senatorial la una din societ─â┼úile comerciale implicate ├«n circuitul evazionist. Astfel, de┼či aceasta nu a desf─â╚Öurat nicio activitate ├«n cadrul societ─â┼úii comerciale implicate ├«n circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajat─â ┼či a ├«ncasat sume de bani pentru o activitate neefectuat─â.

├Än cauz─â se efectueaz─â cercet─âri penale ╚Öi fa╚Ť─â de alte persoane, ├«n leg─âtur─â cu fapte similare, dar ╚Öi cu alte fapte.

├Änvinuitului B─âd─âl─âu Nicolae i s-au adus la cuno┼čtin┼ú─â acuza┼úiile, ├«n conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedur─â penal─â.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

foto: giurgiuveanul.ro

Senatorul Niculae B─âd─âl─âu a fost ales cu unanimitate de voturi, ├«n cadrul CEx al PSD, ├«n func╚Ťia de pre╚Öedinte executiv al partidului,┬áde╚Öi este urm─ârit penal pentru trafic de influen╚Ť─â pentru c─â ar fi oferit bani unei procuroare s─â ├«i ├«nchid─â un dosar de sp─âlare de bani.

├Än doar o lun─â, Nicolae B─âd─âl─âu bifeaz─â cele mai importante momente din cariera politic─â: coordonatorul campaniei electorale PSD, vicepre┼čedinte al senatului Rom├óniei ┼či pre┼čedinte executiv al celui mai important partid din Rom├ónia.

”Este o func╚Ťie care impune o seriozitate maxim─â, o mare responsabilitate pentru proiectele pe care partidul le-a propus, pentru programul de guvernare, pentru rom├óni. Am fost ales cu unanimitate de voturi ├«n func╚Ťia de pre╚Öedinte executiv al PSD ├«n cadrul Comitetului Executiv de ast─âzi, la propunerea lui Liviu Dragnea”, a declarat pentru AGERPRES senatorul Niculae B─âd─âl─âu, pre╚Öedinte PSD Giurgiu.

Senatorul Niculae B─âd─âl─âu este┬á╚Öeful baronilor PSD din sud-estul ╚Ť─ârii, poreclit baronul-Fic─â╚Ťel din cauza dosarului penal ├«n care este acuzat c─â a luat ╚Öpag─â carne de pui pentru a o da mit─â ├«n alegeri, sus┼úine B1TV. El este┬áacuzat, pe l├óng─â trafic de influen╚Ť─â, de faptul c─â ar fi protejat interesele unei firme implicat─â ├«n evaziune fiscal─â prin demersuri f─âcute la nivelul conducerii ANAF. A fost pus sub acuzare ├«n 2013, iar ancheta nu a fost ├«nc─â finalizat─â.


MAFIA CĂRNII: Cine sunt protejaţii senatorului PSD Nicolae Bădălău, învinuit de trafic de influenţă într-un dosar de evaziune de 50 de milioane de euro. Detalii aici.


Senatorul Niculae B─âd─âl─âu a fost┬ácondamnat, ├«n 1988,┬ála un an de ├«nchisoare┬ácu executare la locul de munc─â, dup─â ce a furat patru saci cu gr├óu. El a fost gra┼úiat de Nicolae Ceau┼čescu, decizie prin care i-a fost ┼čters ┼či cazierul. Detaliiaici.

├Än 1988, Niculae B─âd─âl─âu era un t├ón─âr inginer agronom. ├Än momentul ├«n care a fost prins de poli┼úie cu cei patru saci de gr├óu fura┼úi, t├ón─ârul ┼či-a recunoscut fapta. ├Än rechizitoriu, procurorul de caz a men┼úionat: “Profit├ónd de neaten┼úia muncitorilor din cadrul Bazei de Receptie Malu Spart, a sustras 4 saci cu gr├óu┬á pe care i-a transportat la locuin┼úa inculpatului Gheorghe Dumitru, v├ónz├óndu-i acestuia cu suma de 1.200 lei”.

B─âd─âl─âu a fost condamnat de c─âtre tribunalul comunist la un an de ├«nchisoare cu executare la locul de munc─â. El a reu┼čit s─â ob┼úin─â astfel pedeapsa minim─â, dup─â ce avocatul s─âu a invocat faptul c─â prejudiciul este unul minor. B─âd─âl─âu a declarat ├«n fa┼úa instan┼úei c─â regret─â furtul comis. Norocul s─âu a constat ├«n faptul c─â ├«n anul respectiv Nicolae Ceau┼čescu a ├«mplinit 70 de ani, prilej cu care fostul dictator a decis s─â amnistieze toate infrac┼úiunile ce au primit o condamnare mai mic─â de 10 ani. Amnistia i-a ┼čters actualului lider PSD tot cazierul, motiv pentru care acesta a putut s─â fie ├«n ultimii ani subprefect, prefect, deputat ┼či senator de Giurgiu.


Curriculum vitae

Niculae B─âd─âl─âu s-a n─âscut la 8 decembrie 1960 ├«n localitatea Ogrezeni, jude╚Ťul Giurgiu. Senatorul este absolvent al Facult─â╚Ťii de ├Ämbun─ât─â╚Ťiri Funciare ╚Öi al Facult─â╚Ťii de Inginerie ╚Öi Management Agroturistic din cadrul Universit─â╚Ťii de ╚śtiin╚Ťe Agronomice ╚Öi Medicin─â Veterinar─â Bucure╚Öti. La cursuri de specializare a men╚Ťionat ├«n CV: ╚ścoala Na╚Ťional─â de Studii Politice ╚Öi Administra╚Ťie ÔÇö Facultatea de Administra╚Ťie Public─â ÔÇö Masterat ÔÇö ‘Guvernare modern─â ╚Öi dezvoltare local─â’; Academia de Studii Economice Bucure╚Öti ÔÇö Masterat ÔÇö “Management public”; Academia Militar─â Bucure╚Öti ÔÇö “Colegiul Na╚Ťional de Ap─ârare.

Niculae B─âd─âl─âu este membru al PSD din anul 1991 f─âr─â ├«ntrerupere. El ╚Öi-a ├«nceput activitatea politic─â ├«n anul 1991 ├«n organiza╚Ťia PSD din localitatea Bolintin Vale, jude╚Ťul Giurgiu, unde a de╚Ťinut func╚Ťia de pre╚Öedinte p├ón─â ├«n anul 2001, c├ónd a devenit vicepre╚Öedinte al organiza╚Ťiei jude╚Ťene a PSD, iar din anul 2004 a devenit pre╚Öedinte al organiza╚Ťiei jude╚Ťene a PSD. De la ├«nceputul vie╚Ťii politice a avut activitate ne├«ntrerupt─â ├«n PSD ╚Öi nu a migrat ├«n nicio perioad─â c─âtre alte partide.

Conform ultimei declara╚Ťii de avere date ├«n iunie 2016 ├«n Parlamentul Rom├óniei, senatorul Niculae B─âd─âl─âu de╚Ťine dou─â terenuri ├«n suprafa╚Ť─â total─â de 1,5 hectare, din mo╚Ötenire, ├«n localitatea Ogrezeni, alte dou─â terenuri ├«n suprafa╚Ť─â total─â de 0,3 hectare cump─ârate ├«mpreun─â cu so╚Ťia ├«n localitatea Bolintin Vale ╚Öi un teren ├«n suprafa╚Ť─â de 2.820 de metri p─âtra╚Ťi ├«n sector 1 Bucure╚Öti prin cump─ârare.

Are o cas─â ├«n suprafa╚Ť─â de 441 de metri p─âtra╚Ťi ├«n localitatea Ogrezeni, mo╚Ötenit─â, ╚Öi una ├«n construire ├«n suprafa╚Ť─â total─â de 863 de metri p─âtra╚Ťi ├«n localitatea Bolintin Vale. ├Än declara╚Ťia de avere a mai men╚Ťionat c─â de╚Ťine prin cump─ârare ╚Öi o motociclet─â Yamaha, an de fabrica╚Ťie 2006, bijuterii ├«n valoare total─â de 25 de mii de Euro, tablouri de 12 mii de Euro ╚Öi are conturi ╚Öi depozite de aproximativ 27 de mii de Euro.

badalau

Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a plecat nervos din sala in timp ce presedintele Klaus Iohannis isi sustinea discursul anticoruptie. Badalau a fost condamnat in 1988 pentru frutul unor saci de grau, fiind gratiat de Ceausescu.

ÔÇ×Este un discurs antiromanesc, un discurs care rupe tara in douaÔÇŁ, a afirmat senatorul PSD Niculae Badalau, la iesirea din sala de plen, citat de Agerpres.

In anul 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1200 de lei. Badalau a fost ulterior gratiat de Nicolae Ceausescu.

badalau-instantabadalau-instanta2

In anul 2006, Badalau a fost implicat intr-o afacere imobiliara suspecta. A cumparat cu 12 000 de euro un teren de 130 de hectare de la o firma pe care o detinuse inainte. Ulterior, terenul a fost vandut pentru 3 milioane de euro unui dezvoltator imobiliar.

In 2008, cand deja era deputat in Parlamentul Romaniei, in legislatura 2004 ÔÇô 2008, Agentia Nationala de Integritate a sesizat DIICOT pentru a-l cerceta pe Badalau pentru spalare de bani.

Tot ANI i-a intocmit lui Badalau si un dosar pentru fals in declaratii, intrucat nu a declarat un teren detinut in Bolintin si o vanzare de teren catre o firma