Politica

PSD: Sefa Functionarilor Publici(AFP) pozeaza cu PASARICA Fierbinte!

Săptămâna trecută, premierul Sorin Grindeanu a numit-o în funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pe nemțeanca Andreea-Maria Arcan-Apostol (foto Libertatea), fiica senatoarei de Neamț Emilia Arcan. Ce criterii au stat la baza acestei decizii, numai premierul Grindeanu știe. Cert este că tânăra din imagine nu are deloc experiență în administrația public din România.

Pe vremea când mama, actualul senator de Neamț Emilia Arcan, nu avea un cuvânt greu de spus în politică, Andreea-Maria Arcan-Apostol încerca să-și facă o carieră în media. Și cum putea să devină mai vizibilă în acest domeniu decât într-un post care a plasat-o pe „sticlă”. Astfel, în 2009, la un an după ce a terminat liceul, Andreea Arcan își încerca norocul la Kanal D, acolo unde își dorea să ajungă prezentatoare la rubrica Meteo. În căutările lor, șefii televiziunii au lansat un concurs și au solicitat ajutorul postului de Radio 21 și publicației Libertatea. Cea din urmă a prezentat, în serial, toate pretendentele pentru postul de prezentatoare meteo de la Kanal D. Așa se face că, în Libertatea din data de 29 martie 2009 a fost publicat un articol dedicat finalistei Andreea Arcan, care tânjea să ajungă vedetă de televiziune. (http://www.libertatea.ro/monden/vedete-de-la-ei/prima-fata-de-la-vremea-doar-in-sutien-la-radio-21-328853) Nu a fost să fie, postul fiind adjudecat de o altă tânără. Andreea nu a renunțat, iar peste ani avea să ajungă realizatoare la postul Giga TV, ce a fost controlat de controversatul Gheorghe Ștefan, alias Pinalti, fostul primar al orașului Piatra Neamț, condamnat în dosarul „Microsoft”. Giga TV nu a rezistat mult pe piața media, iar după închiderea televiziunii Andreea Arcan a ajuns prezentatoare la Money Channel.

sursa foto: Libertatea

 

Anii au trecut, iar mama Emilia Arcan a ajuns pe cai mari în organizația județeană a PSD Neamț, fiind aleasă șefă a organizației de femei. În mandatul 2012-2016 a fost vicepreședinte al CJ Neamț, iar după decesul lui Culiță Tărâță a preluat interimatul în fruntea instituției. La alegerile parlamentare din 2016, Emilia Arcan și-a adjudecat funcția de senator, fiind prima pe lista PSD Neamț. Coincidența face ca fiica sa, Andreea, să ajungă într-o funcție importantă dintr-o instituție subordonată Guvernului României, chiar acum, când mama este unul dintre șefii PSD-ului la nivel local și central, unde deține funcția de vicepreședinte în organizația de femei. Pentru premierul Sorin Grindeanu nu a contat că Andreea Arcan nu are experiență în administrația publică, tânăra neavând o oră lucrată în acest domeniu, și a numit-o vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).