Politica

PSD Calarasi-Loc 1 SENAT-CIONOIU Nicusor/Firma lui CIONOIU, S.C . ZMC Trading SRL, ASFALTEAZA strazi si cand PLOUA Torential- 7 milioane lei ?!

Bani publici aruncaţi pe apa sâmbetei, şi la propriu, şi la figurat, în oraşul brăilean Însurăţei. Chiar în ziua de sâmbătă, pe o ploaie torenţială, câţiva muncitori ai unei firme private asfaltau de zor străzile din localitate. Ce-i drept, ziua a debutat cu soare, însă, spre după-amiază, vremea s-a schimbat radical, începând să plouă. Acest aspect nu i-a alungat pe muncitorii harnici, aşa că şi-au văzut de treabă în continuare.
La doar o zi după începerea oficială a campaniei electorale, consilierul local Ionel Beju, candidat la primărie din partea UNPR, ne-a sesizat la redacţie despre anomaliile ce se petrec în Însurăţei. Tot acesta ne-a trimis şi câteva imagini surprinse imediat după ce ploaia s-a mai potolit, cu muncitorii care asfaltează de zor pe strada Independenţei. Consilierul ne-a dat asigurări că procesul de asfaltare nu s-a oprit nici în timp ce ploua, nici după ce vremea s-a mai potolit. “Pe mine m-a anunţat un alt coleg de partid, Dan Cârâc, despre ce se petrece pe străzile Independenţei şi Păcii din Însurăţei. Am venit imediat şi am început să filmez, însă ploaia se oprise. Dar alţi oameni din localitate, la fel de revoltaţi despre cum se cheltuie banul public, au surprins muncitorii cum asfaltau fix când ploua. Mai trebuie precizat faptul că dirigintele de şantier nu era acolo, deşi trebuia să fie prezent la lucrare. Este vorba de un proiect de asfaltare pentru 11 km de drum în localitate”, ne-a povestit Ionel Beju, consilier local UNPR şi candidat la Primăria Însurăţei.
Trebuie precizat că singurii reprezentanţi ai Primăriei care-i asistau pe lucrători au fost poliţiştii locali, după cum se poate observa în imagini maşina inscripţionată, parcată pe marginea drumului. “Da, în filmare apare maşina Poliţiei Locale, poliţiştii locali erau acolo la asfaltare”, ne-a confirmat UNPR-istul Beju.

Primarul din Însurăţei pune acuzaţiile în baza “febrei” campaniei electorale

Contactat telefonic, ieri, de redactorii “Obiectiv – Vocea Brăilei”, Ionel Gheorghe, primarul PSD al oraşului Însurăţei, a afirmat că din punctul său de vedere, situaţia nu este una atât de problematică pe cât o prezintă contracandidatul său la Primărie. Acesta susţine că există un diriginte de şantier care răspunde de calitatea lucrării, iar dacă s-au luat decizii greşite, vor exista sancţiuni în mod cert. “Nu ştiu, eu n-am fost sâmbătă în localitate. Când am ajuns eu în Însurăţei nu mai ploua, dar am înţeles că rămăsese un rest de maşină acolo. Oricum, ei au zis că garantează lucrarea. Există un diriginte, asistenţă tehnică din partea proiectantului. Eu ce să zic?! Ei răspund de calitate, în primul rând. Se vor face analize. Dacă nu corespunde, normal că nu o să se recepţioneze. E pe pielea lor cum s-ar spune. Dar nu este ceva de amploare. Vă spun că e perioada asta de campanie, în care se speculează orice. Am ajuns să ne pară rău că turnăm şi asfalt în ziua de azi. Ăsta e, de fapt, adevărul”, a declarat Gheorghe. Primarul a mai precizat că lucrarea la respectivul drum a început cu mult timp înainte şi că nu s-a solicitat în mod expres să se lucreze în campania electorală, aşa cum a dat de înţeles contracandidatul său de la UNPR. “Ce aţi vrea, să mă laude? E campanie acum. Se spun toate minciunile. Din punctul meu de vedere, nu este o mare tragedie. Nu s-a întâmplat cine ştie ce. E o firmă din Călăraşi care a câştigat contractul. Este pe Ordonanţa 28 lucrarea. Se derulează prin programul ăsta al Guvernului. Am prins şi noi vreo 11 km. Acum e doar o parte din totalul lucrării. Nu asfaltăm aşa: «Hai acum, repede, să îl voteze pe Nelu Gheorghe!» Astea sunt impresiile lor. S-a lucrat şi înainte de campanie şi o să se lucreze şi după alegeri”, a conchis sursa citată.
Reamintim că, tot în oraşul Însurăţei, chiar înainte de startul campaniei electorale, a mai existat o plângere, de această dată a primarului în funcţie, legată de faptul că PNL-iştii au împărţit pungi cu alimente. Liberalii au susţinut că nu a fost în niciun caz o pomană electorală, ci un demers umanitar, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Modernizarea străzilor, un contract de 7 milioane de lei, plus TVA

• achiziţia făcută de Primăria Însurăţei s-a realizat după regula “Cerere de ofertă” şi a avut ca valoare de plecare suma de aproape 8,1 milioane lei, fără TVA

Potrivit informaţiilor disponibile în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), lucrările de la Însurăţei se derulează în cadrul unui contract cu o valoare de circa 7 milioane de lei, fără TVA, atribuit în primăvară către o firmă din Călăraşi. Mai precis este vorba despre SC ZMC Trading” SRL, care s-a angajat să ducă la bun sfârşit proiectul investiţional al Primăriei Însurăţei, denumit “Modernizare străzi în oraşul Însurăţei”: Păcii, Mioriţei, Lacu Rezi, Independenţei, N. Grigorescu, Primăverii, Libertăţii, Şcoala Veche, Stadionului, Tineretului, Victoriei, pe o lungime totală de 11 km. În detaliu, lucrările constau în reprofilarea pe lăţimea platformei cu pante transversale sub formă de acoperiş, aşternerea unui strat de balast în grosime constantă de 10 cm, pe lăţimea carosabilului (5,5 m), aşternerea stratului de piatră spartă, aşternerea stratului de binder BAD25, aşternerea stratului de uzură din beton asfaltic BA16 în grosime de 4 cm după compactare, amenajarea acostamentelor cu balast, executarea de rigole din pământ, plantarea indicatoarelor rutiere la intersecţii şi executarea marcajelor rutiere cu vopsea.
Procedura de achiziţie s-a făcut prin cerere de ofertă cu preţ estimat al contractului de aproape 8,1 milioane lei, fără TVA, iar la procedură s-au înscris 3 ofertanţi, firma din Călăraşi fiind desemnată câştigătoare cu preţul 7,008 milioane lei, fără TVA. Compania cu pricina este proprietatea comună, în părţi egale, a lui Tăsel Mileanu şi Nicuşor Cionoiu, ambii din Călăraşi.

 

CITITI PRESA LOCALA