Fara Categorie

PSD Calarasi-IACOMI: Cand mi se SCOALA fac ce VREAU cu Mandatul­čśÄ

Experimentul Lehliu

Dup─â ce a c├ó╚Ötigat alegerile locale din iunie 2016, primarul ora╚Öului Lehliu-Gar─â ╚Öi-a dat demisia, ╚Öase luni mai t├órziu, pentru a candida la parlamentare. Acum, ├«n iunie 2017, Iulian Iacomi (PSD) a plecat din Parlament ╚Öi s-a ├«ntors la Lehliu s─â c├ó╚Ötige alegerile locale organizate din cauza demisiei sale. Dincolo de absurdul situa╚Ťiei, totul seam─ân─â cu un experiment prin care se ├«ncearc─â testarea limitelor de naivitate ale aleg─âtorului rom├ón.

Dac─â n-a╚Ťi ├«n╚Ťeles nimic, v─â mai explic─âm o dat─â. Pentru c─â de╚Öi poate p─ârea complicat─â, via╚Ťa politic─â din Lehliu func╚Ťioneaz─â dup─â reguli c├ót se poate de simple: Iulian Iacomi (50 de ani) candideaz─â ╚Öi demisioneaz─â cum vrea ╚Öi de c├óte ori are chef, iar cet─â╚Ťenii ├«l voteaz─â de c├óte ori e nevoie. ├Än decembrie anul trecut, c├ónd l─âsa Prim─âria pentru Camera Deputa╚Ťilor, Iacomi le-a transmis lehlienilor c─â merge s─â lupte pentru ei de pe b─âncile Parlamentului. Acum, c├ónd s-a ├«ntors s─â candideze pentru postul de primar pe care tot el ├«l l─âsase vacant, a spus c─â n-a mai putut r─âbda s─â stea degeaba ├«n Parlament ╚Öi s─â vad─â cum Lehliul se degradeaz─â pe zi ce trece. ╚śi pentru ca aceste justific─âri s─â fie c├óte mai credibile, ele au fost transpuse ├«n versuri ╚Öi rostite de pe scena Casei de Cultur─â din Lehliu odat─â cu lansarea candidaturii sale:

Advertisement

Stau în fotoliul cald ca și pe ace
╚śi-mi pare c─â nimic nu se mai poate
Când văd că mai nimic nu se mai face
În dragul meu Lehliu din păcate.
(versuri compuse și recitate de actorul Victor Mihalache)

Sacrificiu pentru Lehliu

Plec├ónd din Parlament, Iacomi renun╚Ť─â la venituri de peste 15.000 de lei pe lun─â, ├«n timp ce salariul de primar nu dep─â╚Öe╚Öte 5.000 de lei. Se laud─â c─â face acest sacrificiu pentru Lehliu, ce mai conteaz─â c─â toat─â daravela organiz─ârii de alegeri par╚Ťiale ├«n micul ora╚Ö c─âl─âr─â╚Öean cost─â 30.000 de euro.

Dac─â ne uit─âm ├«n declara╚Ťia de avere a lui Iacomi, putem deduce c─â aceast─â ├«ntoarcere la Lehliu mai este determinat─â ╚Öi de alte calcule: din func╚Ťia de primar, Iacomi s-a pricopsit cu patru case, mai multe terenuri ╚Öi o limuzin─â Audi.

A început în anul 2000, cu două mandate de primar în comuna Dor Mărunt (păstorită acum de fratele său). Apoi, din 2008, a devenit primar la Lehliu, unde a bifat încă două mandate. Iacomi este absolvent de școală profesională. În 2000, la 33 de ani, și-a luat o diplomă de inginer la Universitatea Bioterra.

├Än cele ╚Öase luni ca deputat, a avut o singur─â luare de cuv├ónt, c├ónd a depus jur─âm├óntul. Singura urm─â pe care o las─â trecerea lui prin Parlament este o adres─â de mail, deputat.iulianiacomi@gmail.com, care acum nu-i mai serve╚Öte la nimic. S-a remarcat, totu╚Öi, ca primul politician care ├«╚Öi trece ├«n declara╚Ťia de avere o sum─â de bani c├ó╚Ötigat─â la jocurile de noroc: 215.000 de lei, din pariuri sportive.

Am mers la Lehliu-Gar─â at├ót ├«n timpul campaniei electorale, c├ót ╚Öi ├«n seara alegerilor, pentru a ├«n╚Ťelege ce-i determin─â pe oamenii de aici s─â-l voteze pe omul acesta oric├ónd ╚Öi ├«n orice condi╚Ťii. Ce a ie╚Öit, pute╚Ťi vedea ├«n video-reportajul de mai jos:

Sus╚Ťine proiectul Recorder

Recorder este o publica╚Ťie creat─â ╚Öi de╚Ťinut─â de jurnali╚Öti, iar resursele noastre sunt limitate. Dac─â ╚Ťi-a pl─âcut acest articol ╚Öi vrei s─â cite╚Öti mai mult con╚Ťinut asem─ân─âtor, ne po╚Ťi sus╚Ťine printr-o dona╚Ťie