Condamnari

Primar PNL-SANGEORZ BAI, CONDAMNAT la 1 an de INCHISOARE !

Primarul PNL din Sângeorz-Băi, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat testul pentru alcoolemie

 

Traian Ogâgău, primarul PNL din Sângeorz-Băi (județul Bistrița – Năsăud), a fost condamnat joi de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat să fie testat pentru a i se determina alcoolemia în timpul unui control în trafic chiar în orașul pe care îl conduce.

Primarul e obligat să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), chiar în cadrul primăriei pe care o conduce, potrivit portalului instanței.

Primarul din Sângeorz-Băi poate ataca decizia cu apel.

Incidentul s-a produs în noiembrie 2016, când Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola. În urma unei acțiuni de control în trafic, primarul a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care este primar.

Acesta a refuzat să fie testat cu alcooltestul şi s-a ales cu dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În luna februarie, Ogâgău a mai fost condamnat la un an de închisoare pentru favorizarea unor persoane. El a fost acuzat de procurori că i-a închiriat tatălui său, în mod ilegal, un teren al Primăriei, cu suprafața de 3665 metri pătrați. Primarul a făcut apel, iar magistrații au anulat condamnarea și i-au dat avertisment