Politica

PressOne: Fata Nevazuta a senatorului SERBAN-soferul condamnatului VOICU/Afaceri cu Blejnar: Ace, Brice si Kari#$!

Senatorul PSD Șerban Nicolae (49 de ani), președinte al Comisiei juridice din Senat, câștigă sume consistente ca practician în insolvență și, în paralel, se numără printre iniţiatorii unui proiect de lege care vizează chiar acest domeniu. Totuși, el susține că nu se află în incompatibilitate.

PressOne a descoperit că Şerban Nicolae și-a început cariera în domeniul insolvenţei fără vreun concurs, doar pe baza experienței sale în avocatură.

În 2010, el a înființat o firmă de profil, care a fost acceptată imediat în lista practicienilor în insolvență agreați de ANAF, deşi nu îndeplinea un criteriu esențial: existenţa unui portofoliu. La acel moment, ANAF era condusă de Sorin Blejnar.

Ulterior, Şerban Nicolae şi-a vândut participaţiile. Astăzi, printre asociaţii acestei firme se află soţia lui Blejnar, Andreea-Florentina Blejnar, și şefa Direcţiei Juridice din ANAF de la momentul în care firma a fost agreată − Ioana Toma.

Vezi și S-a făcut anunțul! Renaște o cunoscută marcă românească

Profeția care îngrozește omenirea! Când va începe Al Treilea Război Mondial

Neașteptat! Cu ce a rămas Elena Băsescu după divorțul de Bogdan Ionescu

Cum a ajuns firma lui Șerban Nicolae, cu zero experiență, să fie agreată de ANAF

Să ne întoarcem în 2010. Acesta este anul în care, eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne, Şerban Nicolae înființează Cabinetul Individual de Insolvență Nicolae Șerban – primul pas pentru a profesa ca practician în insolvență.

El accede direct în această profesie, fără concurs; legea îi permite acest lucru, datorită vechimii de peste 10 ani în avocatură.

Însă, în scurt timp, dintr-un simplu debutant cu un cabinet propriu, Șerban Nicolae ajunge pe lista practicienilor în insolvență agreați de ANAF.

Această listă creează premisele de participare la selecțiile organizate de filialele teritoriale ale ANAF, selecţii la care sunt desemnaţi administratorii judiciari ai firmelor intrate în insolvență.

Pentru a intra pe această listă, un ordin din 2007 al președintelui ANAF impunea o serie de criterii legate de experiență.

Firma lui Șerban Nicolae, Prime Insolv Practice SPRL, a ajuns în top fără să îndeplinească aceste criterii. Mai mult: dosarul a fost depus în numele cabinetului individual, nu al firmei.

La acea dată, președinte al ANAF era Sorin Blejnar. Presa a scris despre relația sa de prietenie cu Șerban Nicolae. La rugămintea lui Blejnar, Nicolae l-a apărat pe unul dintre inculpații în dosarul șpăgilor de la Vama Moravița.

Comisia numită de Sorin Blejnar pentru analizarea dosarelor depuse de practicienii care doreau să ajungă pe lista agreată de ANAF a acordat punctaj maxim firmei lui Șerban Nicolae.

Din comisie, potrivit legii, a făcut parte și șefa de atunci a Direcției Juridice din ANAF, Ioana Toma.

Doi ani mai târziu, Ioana Toma intra în firma care îi aparținuse lui Șerban Nicolae. În 2014, în firmă ajungea și soția lui Sorin Blejnar, Andreea-Florentina Blejnar.

Revenind la anul 2010, când Șerban Nicolae a cerut înscrierea cabinetului său pe lista practicienilor agreați de ANAF, procedura decurgea în baza unor criterii instituite prin Ordinul ANAF nr. 1009/2007