Anchete DNA

Pragul Abuzului in SERVICIU este oferit lui DADDY­čśÄ

received_1486551681403318Pragul ─âla de 19.000 de lei pentru abuzul ├«n serviciu, despre care vorbe╚Öte toat─â lumea ╚Öi care ne enerveaz─â pe to╚Ťi, e vr─âjeal─â, fent─â. Nu pragul e problema, ci ÔÇťredefinireaÔÇŁ abuzului ├«n serviciu. S─â m─â explic, c├ót mai simplu posibil.

A╚Öadar, ├«n comisia parlamentar─â constituit─â special pentru ÔÇťremodelareaÔÇŁ legilor Justi╚Ťiei s-a discutat despre redefinirea infrac╚Ťiunii de abuz ├«n serviciu ÔÇô ├«n sensul c─â s─â fie infrac╚Ťiune doar dac─â e cu luare ╚Öi dare de mit─â*.

Aici e marea șmecherie. După ce se face asta, s-a terminat. Nimeni n-o să mai fie vinovat.

Mai ├«nt├ói c─â luarea ╚Öi darea de mit─â reprezint─â o infrac╚Ťiune separat─â ├«n Codul Penal. Care mai e diferen╚Ťa fa╚Ť─â de abuzul ├«n serviciu?

Iat─â un exemplu: cazul dezgust─âtor ╚Öi deja celebru al barocamerei de la Spitalul Floreasca. A fost cump─ârat─â la pre╚Ť supraevaluat, nu func╚Ťioneaz─â nici azi. O pagub─â de c├óteva milioane de lei ╚Öi ni╚Öte oameni care au murit ├«n chinuri pentru c─â n-au mai putut fi trata╚Ťi ├«ntr-un spa╚Ťiu care le era destinat ╚Öi pentru care statul a dat banii.

Cine a semnat pentru achizi╚Ťia barocamerei?

Potrivit DNA, medicul Ioan Lasc─âr, ├«n calitate de ╚Öef al Clinicii de Chirurgie Plastic─â ╚Öi Microchirurgie Reconstructiv─â, a ├«ntocmit caietul de sarcini pentru a favoriza ├«n procedura de licita╚Ťie SC Gemedica SRL.

E trimis în judecată în dosarul ăsta.

Barocamera a fost cumparată din Germania cu jumătate de milion de lei, dar a fost vândută spitalului cu 3,4 milioane de lei.

Care e problema, dincolo de supraevaluarea evident─â?

Păi, Gemedica era (și) a unui domn, Aurel Galea, care mai era asociat la o clinică (Centrul Medical Academica). La clinica asta lucra în timpul liber, dar pe bani, evident, dl. Lascăr.

Deci dl. Lascăr a cumpărat cu banii statului un echipament supraevaluat de la tipul care-i dădea niște bani pe post de salariu. Frumos, nu?

E suspect─â povestea? Este. E abuz ├«n serviciu? P─âi, evident c─â e, iar procurorii trebuie s─â demonstreze acum, ├«n instan┼ú─â, paguba f─âcut─â ┼či inten┼úia de a comite fapta. ├Äns─â, potrivit proiectului de mutilare a legilor Justi╚Ťiei, nu mai e niciun abuz ┼či nu mai e nimic de demonstrat, c─â unde-i mita? Ce, l-au prins cu vreo geant─â de bani?

Apropo, o parte din banii da╚Ťi pe barocamera aia inutil─â ╚Öi supraevaluat─â au fost folosi╚Ťi pentru a sponsoriza studiile la Londra ale nepoatei dlui primar Oprescu. Care e treaba cu Oprescu? P─âi el, cu fratele d├ónsului, adic─â t─âticul nepoatei, erau asocia╚Ťi ├«n clinica Academica, de la care lua bani Lasc─âr. Clinica Academica era ╚Öi a lui Galea, care de╚Ťinea, pe de alt─â parte, firma Gemedica, tot ├«mpreun─â cu domnuÔÇÖ primar Oprescu, prin intermediul unor firme off shore. De la Gemedica a cump─ârat barocamera supraevaluat─â domnuÔÇÖ Lasc─âr. Deci au plimbat banii statului dintr-un buzunar ├«n altul ╚Öi s-au ├«nfruptat cu to╚Ťii.

Toat─â lumea c├ó┼čtig─â, numaÔÇÖ pro┼čtii care pl─âesc contribu┼úii de s─ân─âtate pierd (inclusiv via┼úa).

Ca hienele pe un cadavru, așa sunt oamenii ăștia pe banul public.

├Än aceste condi╚Ťii, chestia cu pragul de 19K lei e o perdea de fum. Pot s─â-l fac─â oric├ót, c─â acum nu mai au o problem─â cu pragul, pur ╚Öi simplu anuleaz─â infrac╚Ťiunea de abuz ├«n serviciu, ├«n╚Ťelege╚Ťi?

Ne așteaptă vremuri foarte grele. România o să fie dată înapoi 20 de ani de mafia asta care a pus mâna pe putere.