Anchete DNA

Pragul Abuzului in SERVICIU este oferit lui DADDY😎

received_1486551681403318Pragul ăla de 19.000 de lei pentru abuzul în serviciu, despre care vorbește toată lumea și care ne enervează pe toți, e vrăjeală, fentă. Nu pragul e problema, ci “redefinirea” abuzului în serviciu. Să mă explic, cât mai simplu posibil.

Așadar, în comisia parlamentară constituită special pentru “remodelarea” legilor Justiției s-a discutat despre redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu – în sensul că să fie infracțiune doar dacă e cu luare și dare de mită*.

Aici e marea șmecherie. După ce se face asta, s-a terminat. Nimeni n-o să mai fie vinovat.

Mai întâi că luarea și darea de mită reprezintă o infracțiune separată în Codul Penal. Care mai e diferența față de abuzul în serviciu?

Iată un exemplu: cazul dezgustător și deja celebru al barocamerei de la Spitalul Floreasca. A fost cumpărată la preț supraevaluat, nu funcționează nici azi. O pagubă de câteva milioane de lei și niște oameni care au murit în chinuri pentru că n-au mai putut fi tratați într-un spațiu care le era destinat și pentru care statul a dat banii.

Cine a semnat pentru achiziția barocamerei?

Potrivit DNA, medicul Ioan Lascăr, în calitate de șef al Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, a întocmit caietul de sarcini pentru a favoriza în procedura de licitație SC Gemedica SRL.

E trimis în judecată în dosarul ăsta.

Barocamera a fost cumparată din Germania cu jumătate de milion de lei, dar a fost vândută spitalului cu 3,4 milioane de lei.

Care e problema, dincolo de supraevaluarea evidentă?

Păi, Gemedica era (și) a unui domn, Aurel Galea, care mai era asociat la o clinică (Centrul Medical Academica). La clinica asta lucra în timpul liber, dar pe bani, evident, dl. Lascăr.

Deci dl. Lascăr a cumpărat cu banii statului un echipament supraevaluat de la tipul care-i dădea niște bani pe post de salariu. Frumos, nu?

E suspectă povestea? Este. E abuz în serviciu? Păi, evident că e, iar procurorii trebuie să demonstreze acum, în instanţă, paguba făcută şi intenţia de a comite fapta. Însă, potrivit proiectului de mutilare a legilor Justiției, nu mai e niciun abuz şi nu mai e nimic de demonstrat, că unde-i mita? Ce, l-au prins cu vreo geantă de bani?

Apropo, o parte din banii dați pe barocamera aia inutilă și supraevaluată au fost folosiți pentru a sponsoriza studiile la Londra ale nepoatei dlui primar Oprescu. Care e treaba cu Oprescu? Păi el, cu fratele dânsului, adică tăticul nepoatei, erau asociați în clinica Academica, de la care lua bani Lascăr. Clinica Academica era și a lui Galea, care deținea, pe de altă parte, firma Gemedica, tot împreună cu domnu’ primar Oprescu, prin intermediul unor firme off shore. De la Gemedica a cumpărat barocamera supraevaluată domnu’ Lascăr. Deci au plimbat banii statului dintr-un buzunar în altul și s-au înfruptat cu toții.

Toată lumea câştigă, numa’ proştii care plăesc contribuţii de sănătate pierd (inclusiv viaţa).

Ca hienele pe un cadavru, așa sunt oamenii ăștia pe banul public.

În aceste condiții, chestia cu pragul de 19K lei e o perdea de fum. Pot să-l facă oricât, că acum nu mai au o problemă cu pragul, pur și simplu anulează infracțiunea de abuz în serviciu, înțelegeți?

Ne așteaptă vremuri foarte grele. România o să fie dată înapoi 20 de ani de mafia asta care a pus mâna pe putere.