Politica

PONTA face APEL la CETATENI sa nu RESPECTE deciziile SPECIALISTILOR Epidemiologi privind COVID/Vrea multe CAZURI sa poata TRAGE in PNL la ALEGERILE locale/Vrea si el ceva ?!

Ponta: Rugămintea mea către populaţie e să nu ţină cont de nicio decizie a Guvernului Orban

 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, îi îndeamnă pe români să nu mai ţină cont de deciziile luate de Guvern, după ce premierul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să ignore decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării pentru toate persoanele.

“Rugămintea mea către populaţie este să nu ţină cont de nicio decizie (Ordonanţa de Urgenţă sau Hotărâre) emisă sau semnată de Ludovic Orban!!! Aşa cum el vă roagă să nu ţineţi cont de Deciziile CCR !!! Dacă tot am ajuns să trăim într-o Junglă în care Orban şi liderii PNL nu respectă nicio lege sau regulă – să le arătăm ce merită ei să primească în Junglă!!! Ludovic Orban ia decizii neconstituţionale şi ilegale / este analfabet politic, mincinos şi trădător al intereselor românilor din ţară şi din Diaspora (şi un ‘asasin economic’ al firmelor româneşti)!”, a afirmat Ponta.

Fostul premier susţine că România era singura ţară care internează forţat persoanele asimptomatice, “generând efecte negative majore”:

1. Aglomeraţia inutilă a spitalelor – costuri uriaşe – imposibilitatea pentru persoanele cu alte afecţiuni decât Covid 19 să primească tratamentul necesar.

2. Îmbolnăvirea celor asimptomatici cu forme mai grave de Covid 19 sau cu alte boli transmisibile.

3. Reticenţa oamenilor fără simptome de a face test (ca să nu fie internaţi forţat).

4. Umflarea artificială a statisticilor oficiale în scopul păstrării Stării de Alertă (ca să facă achiziţii fără licitaţie şi Alegeri fără campanie) – rezultatul negativ fiind însă restricţiile internaţionale la adresa românilor care călătoresc.

“Rugămintea mea e să nu ţineţi cont de Deciziile luate de Guvernul Orban – aşa cum el vă roagă să nu ţineţi cont de Deciziile CCR!!!”, a conchis Ponta.

Reamintim că premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri, la Digi24, decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării pentru toate persoanele şi le-a cerut românilor să nu ţină cont de această decizie. În schimb, premierul le-a cerut cetăţenilor să ţină cont de “regulile fireşti”.

“Prima consecinţă e că pacienţii pot fi externaţi şi nu pot fi opriţi. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării la domiciliu. CCR a decis că un om cu COVID poate circula pe stradă. Astfel de măsuri sunt adoptate la nivel european. Măsurile existau în OUG 11. Cum nu existau? Păi noi avem o lege: legea 55 care prevede starea de alertă”, a afirmat Orban, citat de Newsweek.ro.

În plus, premierul a susţinut că CCR nu este la prima decizie care zădărniceşte eforturile Guvernului.

“Imediat ce am văzut decizia am structurat o lege. Rugămintea mea către populaţie e să nu ţină cont de decizia CCR. Să ţină cont de regulile fireşti!”, a adăugat Orban.

Reacţia premierului vine în contextul în care, potrivit informării Nr.139305/03.07.2020, transmisă de către Ministerul de Interne către Centrele de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Judeţene, reiese că s-au suspendat măsurile de izolare/carantinare pentru persoanele aflate în situaţie de urgenţă de sănătate publică, determinată de infecţia cu Covid-19. Suspendarea vine în condiţiile în care Curtea Constituţională a hotărât, pe data de 25 iunie, că izolarea şi carantina sunt neconstituţionale