Gurile rele ne spovedesc ca nea NICU ar fi fost amenințat cu un dosar penal. Revenim😎
Deputatul PSD Ion Mocioalcă a dat o lovitură grea organizației județene PNL Caraș-Severin şi a obţinut semnătura unui om de bază din PNL! Nicolae Schelean, tatăl deputatului PNL Valeria Schelean, a renunţat la liberali şi a semnat recent adeziunea la PSD.
“Nu m-am mai simțit confortabil în organizația în care funcționam și am decis să plec. Am plecat în organizația PSD Zăvoi. Nu mă mai simțeam așa cum e normal într-o organizație și atunci am decis să-mi caut alt drum”, a spus Schelean pentru Express de Banat.
Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose, în CONTROL la Aeroportul Otopeni şi TAROM
În ciuda acestei mutări – bombă, atât deputatul PNL, cât și tatăl său, au ținut să risipească din start orice comentarii legate de o posibilă trecere a Valeriei Schelean – Șomfelean la PSD.
“E opțiunea lui politică pe care nu am decât să o respect. Fiecare cu deciziile lui, nu ne influențăm reciproc. Eu rămân consecventă principiilor mele, rămân în continuare în PNL, nu am gânduri de plecare. Fiecare om e liber să aibă opțiunea sa politică și să se ducă în acel partid care consideră că-l reprezintă. Știam că tatăl meu cochetează cu ideea, dar nu știam că va semna adeziunea la PSD. Știam de discuțiile pe care le-a purtat de mai mult timp cu Ion Mocioalcă, știam de nemulțumirile lui legate de modul în care s-au desfășurat lucrurile în organizația locală, dar momentul în sine nu l-am anticipat”, a declarat Valeria Schelean – Șomfelean pentru expressdebanat.ro.
“E un semn de întrebare pentru PNL la nivel local, de ce tatăl meu, care a contribuit semnificativ pentru organizarea PNL-ului nou, a ajuns să aibă niște supărări, niște nemulțumiri. Sunt niște întrebări de pus”, a mai afirmat parlamentarul PNL

Parlamentarul de Caraş-Severin i-ar putea vedea pe bărbaţii cu care are doi copii în spatele gratiilor, ambii fiind cercetaţi de DNA în dosare de corupţie cu prejudicii uriaşe!
Gruia Stoica, milionarul căruia Valeria Schelean i-a dăruit în urmă cu unsprezece ani o fetiţă, a ajuns în arest preventiv după ce a încercat să pună mâna pe CFR Marfă. Cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, președintele Consiliului de Administrație al S.C. Grup Feroviar Român S.A., Stoica a oferit şpagă o sumă fabuloasă. „A promis inculpatului Boștină Doru-Cătălin, avocat în cadrul Baroului Ilfov, că-i va da suma de 3 milioane de euro pentru ca acesta din urmă să își exercite influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra directorului general al C.F.R. Marfă (funcționar public), pentru a-l determina să își încalce atribuțiile de serviciu și să-i comunice prețul oferit de societatea pe care o conduce, la licitația din 29 ianuarie 2014, așadar să divulge date confidențiale. Acest demers avea ca scop adjudecarea, de către Stoica Gruia, a contractului ce făcea obiectul licitației, respectiv transport cărbune de la nivelul SC. CEO S.A.”, au reţinut procurorii DNA în sarcina lui Gruia Stoica.
Necazuri mari de tot are şi tatăl celuilalt copil al deputatei, un băieţel născut anul trecut. Condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română pentru fapte de corupţie comise în perioada în care a fost ministru al Justiţiei, Chiuariu a primit acum o nouă lovitură. Senator al României în momentul de faţă, acesta e acuzat de DNA că ar fi implicat în dosarul retrocedărilor de teren în care e inculpat Viorel Hrebenciuc. Chiuariu e pus sub control judiciar pe o durată de 30 de zile, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracţiunile de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat.
Şpagă de 2,5 milioane de euro!
„În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, în luna noiembrie 2012 inculpaţii Varga Ioan Gheorghe şi Călugăr Daniel Constantin s-au înţeles cu inculpatul Chiuariu Tudor să primească suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva – Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău, cu scopul de a-i determina pe aceştia fie să urgenteze, fie să-şi îndeplinească în mod defectuos (ex. să nu exercite acţiuni în justiţie) atribuţiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna”, a precizat DNA.
Această decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 43.227 ha teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti.
„Ulterior, cumpărarea de influenţă a fost disimulată prin încheierea unui contract de asistenţă juridică încheiat cu inculpatul Chiuariu Tudor, potrivit căruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi plătită cu titlu de onorariu fix şi suma de 500.000 de euro cu titlu de onorariu de succes la data predării titlurilor de proprietate. Prin cooptarea inculpatului Chiuariu Tudor în interiorul grupului infracţional organizat, acesta a dobândit şi asumat un rol esenţial, în sensul că, sub coordonarea inculpaţilor Adam Ioan şi Paltin Gheorghe Sturdza, şi-a folosit influenţa politică dată de calitatea de parlamentar şi fost ministru al Justiţiei pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, OCPI Bacău, Direcţia Silvică Bacău, în scopul urgentării punerii în executare a deciziei Tribunalului Covasna”, a mai precizat DNA. O nouă condamnare a lui Chiuariu l-ar trimite, aproape sigur, în puşcărie, beneficiul suspendării condiţionate din dosarul Poşta Română urmând să-i fie revocat. Mai trebuie spus însă că Valeria Schelean şi Tudor Chiuariu nu mai formează de luni bune un cuplu, deşi s-au logodit înainte de naşterea copilului lor

El – senator, unul dintre cei mai ravniti burlaci liberali, fost ministru al Justiei si cu o reputatie solida de crai, ea – deputata PD-L, frumoasa, fosta iubita a unuia dintre cei mai bogati romani.
De aproape un an, Tudor Chiuariu (37 de ani) si Valeria Schelean (32 de ani) formeaza un cuplu, spun surse apropiate celor doi. S-au cunoscut in urma cu multi ani, cand amandoi erau avocati si ocupati cu alte relatii amoroase. Au dat nas in nas, de-a lungul timpului, la multe evenimente politice si mondene, la nunti si botezuri, iar din decembrie 2012 sunt colegi in Parlamentul Romaniei.

Potrivit apropiatilor, Valeria Schelean si Tudor Chiuariu s-au curtat reciproc, discret, ani la rand, dar fara a depasi aceasta bariera. Nu de alta, dar niciunul nu era “liber”… In urma cu un an, insa, senatorul s-a lasat cucerit relativ repede de frumoasa secretara executiva a democrat-liberalilor. Desi relatia pare tot mai solida – cei doi s-au mutat deja impreuna – au ales, totusi, discretia. Întrebaţi dacă se confirmă această legătură, Schelean şi Chiuariu au spus că nu comentează.
Fabuloasa poveste de dragoste a Valeriei Schelean cu „regele vagoanelor”
La inceputul anului 2011, CANCAN.ro publica detaliile incredibile ale povestii de amor dintre Valeria Schelean si unul dintre cei mai bogati afaceristi din Romania: Gruia Stoica, detinatorul celei mai mari firme de transport feroviar din Europa de Sud-Est, care, datorita afacerii lui, a fost supranumit “Regele vagoanelor”. Dupa ce s-au judecat ani la rand pentru custodia fetitei lor, milionarul si politiciana au avut parte, in 2010, de primul Craciun linistit, in familie.

Povestea de dragoste dintre Stoica si timisoreanca Valeria Schelean a inceput in urma cu 12 ani. Cei doi s-au iubit, au facut impreuna o fetita, pe care au botezat-o Timeea, dar apoi relatia lor a inceput sa scartaie. Discutiile dintre cei doi au dus, in final, la o ruptura, iar milionarul a refuzat sa-si recunoasca fetita, asa ca tanara avocata a trecut-o pe numele ei.

De atunci, procesele s-au tinut lant, avocata tarandu-l pe milionar prin mai multe tribunale, atat la Timisoara, cat si la Bucuresti. In plin scandal, Gruia Stoica a avut o revelatie: a ajuns la concluzia ca femeia care l-a chemat de zeci de ori in fata judecatorilor chiar il iubeste! Astfel, de cateva luni, cei doi au ajuns sa imparta aceeasi casa si sa petreaca vacante de vis, precum o adevarata familie.
Aventura lui Gruia Stoica la CFR Marfa
Numele lui Gruia Stoica a fost legat, in ultima perioada, si de privatizarea companiei de stat CFR Marfa. In iulie, guvernul a tocmit 51% din acţiunile companiei de stat omului de afaceri, acestea urmand sa intre in proprietatea lui odata ce va plăti preţul de 202 milioane de euro.
La mijlocul lunii august, reprezentatii guvernului au stabilit că termenul de finalizare a privatizării CFR Marfă este jumătatea lunii octombrie. Pana atunci, Grup Feroviar Român (GFR), compania lui Stoica, singura care a depus oferta de preluare, are de îndeplinit mai multe condiţii, precum semnarea contractului de vânzare de acţiuni si incheierea contractui de escrow, dar si virarea a 10% din pretul de cumparare intr-un cont.
Ascensiunea lui Stoica a inceput în 1990, cand a plecat din comuna Toflea către Bucureşti, cu planuri mari de afaceri. Din fericire pentru el, planurile i-au iesit, astfel ca acum topurile de specialitate il plaseaza pe un loc fruntas in randul milionarilor cu o avere estimată la 450 de milioane de euro.
In timp si-a consolidat afacerile in domeniul feroviar, iar compania sa a devenit cel mai important operator privat de mărfuri din ţară
Deși fac parte din partide diferite, Valeria Schelean și Ion Mocioalcă par să fie de acord atunci când este vorba de a alege o zi în care să fie sărbătorit Banatul. Ambii deputați sunt semnatarii unui proiect de lege prin care se dorește promovarea identității regionale, prin declararea datei de 21 iulie ca fiind Ziua Banatului. Proiectul de lege se află în prezent în dezbatere la Senat.
Propunerea legislativă a fost depusă la finalul anului trecut în Parlamentul României, fiind susținută de 22 de deputați și senatori, printre care și cărășenii: Valeria-Diana Schelean-Șomfelean, copreședinte al PNL Caraș-Severin și Ion Mocioalcă, președintele filialei județene a PSD. În cazul în care proiectul ar fi aprobat, Ziua Banatului va fi sărbătorită pe data de 21 iulie, dată la care s-a semnat, în 1718, Pacea de la Passarowitz, prin care Imperiul Otoman pierdea Banatul Timişean, care a trecut sub ocupaţia Casei de Habsburg.
„Luând în considerare faptul că Banatul a revenit în rândul regiunilor europene la data aceea şi faptul că aspectul fizic şi cultural de astăzi al regiunii îşi are originile în acea perioadă, prezenta iniţiativă legislativă propune declararea zilei de 21 iulie, ziua încheierii păcii de la Passarowitz, Ziua Banatului. Cu această ocazie, pot fi organizate manifestări culturale, spectacole cultural-artistice, oferind astfel tuturor bănăţenilor şi celor care respectă istoria Banatului posibilitatea de a sărbători anual, într-un mod instituţionalizat, ziua stabilită prin lege”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.
Deși inițiativa instituirii unei Zile a Banatului este privită în general cu ochi buni, data aleasă de politicieni a stârnit însă și o serie de nemulțumiri, existând voci care afirmă că ziua de 21 iulie reprezintă de fapt trecerea Banatului din ocupaţia turcească în cea habsburgică. În ciuda faptului că după aceea dată se constată o evoluție a Banatului, este totuși o zi care marchează o ocupaţie străină, susțin cârcotașii.
„Provincie administrată timp de peste 160 de ani de Imperiul Otoman, Banatul a devenit parte a Imperiului Habsburgic în urma păcii de la Passarowitz (Pozarevac, Serbia) la data de 21 iulie 1718. Istoricii consideră că aceasta este data în care Banatul a redevenit o regiune europeană civilizată. După aceasta s-a bucurat de un statut aparte, fiind considerat domeniu al Coroanei și Camerei Imperiale, subordonat, în toate domeniile, forurilor centrale ale monarhiei habsburgice. Acest statul a conferit regiunii o dezvoltare economică accentuată, prin implementarea unei strategii de dezvoltare coerentă și eficientă”, mai susțin inițiatorii propunerii, în expunerea de motive.
Proiectul de lege se află în dezbaterea Senatului. Nu este prima inițiativă de acest fel din România, în trecut fiind deja adoptate legi pentru Ziua Bucovinei și cea a Dobrogei