Politica

PNL-TITU/Primarul TRAIAN NICULAE: Bai, ati uitat ca am fost toti Pesedisti? Si PAC, 8 PENELISTI Voteaza cu CIUMA Rosie un Proiect, ca de, nu doar PESEDISTII sa voteze cu ZAMFIR in SENAT!

 

received_1575370250568797

 

Sursa: Ion Nicolae, fostul primar din Titu este si ULTIMUL PRIMAR COMUNIST al Targovistei, inlaturat de multime la 22 dec 1989, dar care,natural, s-a regasit ulterior in diversele forme ale FSN. Splendid este ca tocmai liberalii s-au gasit sa-l decoreze, desi faptele de arme, ca primar, nu ies din limitele sarcinilor de serviciu.

Încep să iasă la iveală noi amănunte privind ședința Consiliului Local Orășenesc Titu, în cadrul căreia s-a propus acordarea titlului de cetățean de onoare lui Ion Nicolae – ex primar al orașului Titu, deputat și vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Primarul orașului Titu, Traian Niculae (PNL), s-ar fi adresat consilierilor PNL cu următorul îndemn :”Băi, ați uitat că am fost toți PSD-iști ?!”, 8 dintre aleșii PNL votând alături de PSD în favoarea proiectului de hotărâre.

Mai mult decât atât, cu o zi înainte de ședință, primarul Traian Niculae l-ar fi trimis pe viceprimarul Teodor Rădoi acasă la Ion Nicolae să-i comunice că nu poate să pună pe ordinea de zi propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare.

Acordarea titlului de cetățean de onoare domnului Ion Nicolae este o decizie corectă, având în vedere că acest om este o figură emblematică pentru orașul Titu, deținând, de-a lungul carierei sale, poziții politice și administrative importante, funcții din care a ajutat enorm de mult orașul Titu.

În afară de faptul că acest om a fost primar al orașului, deputat și vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, îmi este și prieten de 40 de ani, iar la alegerile locale din iunie 2016, acesta m-a ajutat în campania electorală, fiind alături de mine și de PNL (Sic !), astfel că și cu sprijinul dansului, PNL Titu a obținut un număr de 13 mandate de consilieri locali, iar simplul fapt că acesta este membru PSD nu ne putea face să nu-i recunoaștem meritele deosebite pe care acesta le-a avut în dezvoltarea orașului Titu“, a declarat Traian Niculae – Primarul Orașului Titu

 

Teatru absurd în politica dâmbovițeană! 8 consilieri locali PNL Titu (aceiași care au votat alături de PSD pentru acordarea titlului de cetățean de onoare lui Ion Nicolae, la îndemnul primarului Traian Niculae-tot PNL) au inițiat un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului Teodor Rădoi, nimeni altcineva decât președintele PNL Titu, vicepreședinte PNL Dâmbovița și membru în conducerea Ligii Aleșilor Locali PNL la nivel național.

Reuniunea CLO Titu este programată pentru luni, 11 decembrie, de la ora 16:00, pe ordinea de zi figurând proiectele de hotărâre privind schimbarea viceprimarului și alegerea unui alt viceprimar.

Riposta pe net și Generația9 au încercat să ia legătura cu Teodor Rădoi pentru a-i afla punctul de vedere, fără succes, însă

 

PNL Dâmbovița amenința cu represalii la adresa Organizației PNL Titu, după balamucul care a cuprins una dintre cele mai puternice organizații liberale locale din Dâmbovița, urmare a votului acordat, alături de PSD, pentru acordarea titlului de cetățean de onoare unui fost fruntaș PSD-ist, Ion Nicolae. De fapt, la ședința nebună, viceprimarul Teodor Rădoi ar fi fost umilit în ultimul hal de către primarul Traian Niculae, 8 dintre aleșii PNL votând alături de PSD, iar 5-împotrivă.

Staff-ul PNL Dâmbovița a decis să dizolve conducerea locală a Organizației PNL Titu, condusă interimar tot de către actualul viceprimar Teodor Rădoi, dar amenință cu represalii în continuare în cazul în care, la ședința din 11 decembrie, Teodor Rădoi va fi schimbat din funcție cu sprijinul aleșilor PNL.

 

Replică dură a primarului orașului Titu, Traian Niculae, față de conducerea județeană a PNL Dâmbovița, în urma scandalului care a scindat organizația liberală din localitate. Niculae poveștește pe pagina sa de facebook un episod petrecut la primăria orașului în care, spune el, Marius Caravețeanu a încercat să negocieze o poziție din partea administrației locale favorabilă consiliului județean, în problema extinderii gropii de gunoi de la Titu. Primăria Titu a solicitat o serie de facilități (printre care și scutirea de taxa de habitat pentru toți locuitorii orașului), iar, conform primarului Traian Niculae, președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu a încerat să-l convingă să renunțe la acestea. Refuzul edilului din Titu de a accepta sfaturile și îndemnul de a muta groapa la Răcari ar fi, de fapt, motivul ascuns pentru care a fost generat scandalul din organizație, spune Niculae: „La plecarea președintelui PNL Dâmbovița i-am spus că știu ce am de făcut în oraș și că nu mi se pare normal să intervină în această situație. În plus, l-am sfătuit să ofere teren pentru o groapă de gunoi la Răcari din moment ce consideră că un asemenea obiectiv nu este o problemă pentru locuitori. Negocierile administrative dintre Primăria Titu și Consiliul Județean Dâmbovița nu sunt de natură politică ca să avem nevoie de mediere din partea unui președinte de organizație politică. Primăria Titu va cere părerea cetățenilor orașului în cadrul unor consultări publice la finalul negocierilor cu CJD. Președinților de organizații politice le spun că orașul Titu este pe primul loc la proiecte administrative în derulare. Nu știu exact pe loc se situează orașului Răcari. Ulterior, fostul viceprimar Teodor Rădoi, mi-a spus că în urma discuției cu mine, domnul Caravețeanu “s-a simțit jignit”. De la această “jignire” s-a ajuns la dizolvarea organizației PNL Titu.

În finalul mesajului său, primarul orașului Titu spune și că „distrugerea organizației de aici, cea mai puternică din această parte a județului, ar putea fi și o înțelegere politică între foști colegi, având în vedere trecutul social democrat al președintelui PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.

Traian Niculae este la al doilea mandat de primar al orașului Titu, primul obținut pe vremea când era membru PSD și al doilea din partea PNL, în 2016, în condițiile în carea a intrat în PNL cu câteva luni înainte de alegeri.  Marius Caravețeanu, președintele PNL Dâmbovița a avut două mandate de consilier PSD la Răcari, două mandate de primar PDL și actualul din partea PNL

FLORIN CRACIUN@BLOG

Băi, ați uitat că am fost toți PSD-iști?!

Dandana. De la Dandanache! La Dâmbovița. Oraș Titu, între Târgoviște și București. Județ dominat de PSD, cu Adrian Țuțuianu vârf de lance, feuda lui Țuțuianu și a familiei politice din care face parte, cum ar veni, de la ’48 încoace!

Presa „bubuie”. Un eveniment în premieră. Consiliul local Titu, în prezența primarului Traian Niculae (PNL), fost primar PSD, cu intenție declarată de a candida în 2016 din partea UNPR, devenit candidat al PNL până la urmă, decide să acorde fostului primar PSD Ion Niculae, titlul de cetățean de onoare. Viceprimarul Teodor Rădoi, președintele PNL Titu, se opune și susține politica PNL de a nu colabora cu PSD.

De aici începe „circul”. Un număr de 8 consilieri ai PNL cer schimbarea din funcția de vice-primar a președintelui organizației locale a PNL, Teodor Rădoi!

Traian Niculae – primar și Teodor Radoi – viceprimar

Susținerea primarului Traian Niculae pentru oferirea titlului este lămuritoare:

Acordarea titlului de cetățean de onoare domnului Ion Nicolae este o decizie corectă, având în vedere că acest om este o figură emblematică pentru orașul Titu, deținând, de-a lungul carierei sale, poziții politice și administrative importante, funcții din care a ajutat enorm de mult orașul Titu.

În afară de faptul că acest om a fost primar al orașului, deputat și vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, îmi este și prieten de 40 de ani, iar la alegerile locale din iunie 2016, acesta m-a ajutat în campania electorală, fiind alături de mine și de PNL (Sic !), astfel că și cu sprijinul dansului, PNL Titu a obținut un număr de 13 mandate de consilieri locali, iar simplul fapt că acesta este membru PSD nu ne putea face să nu-i recunoaștem meritele deosebite pe care acesta le-a avut în dezvoltarea orașului Titu“ – „ripostapenet”.

Declarație însoțită de atenționarea către aleșii locali: „Băi, ați uitat că am fost toți PSD-iști!

Opoziția, în numele PNL, a viceprimarului Teodor Rădoi și președinte al PNL Titu s-a lăsat cu „o sancțiune”. Cei 8 consilieri locali ai PNL care au susținut propunerea primarului Traian Niculae au depus o „propunere de schimbare a viceprimarului”! A șefului lor ierarhic pe linie de partid!

Propunere din data de 4 decembrie 2017

Rog a se observa o motivare a celor 8 consilieri PNL (încă!) pentru schimbarea din funcție a viceprimarului, președinte al PNL Titu:

 … nu ne-am bucurat de un sprijin real în inițierea unor proiecte ale orașului,  tot timpul din partea acestuia reieșind motivația că este necesar acordul partidului”.

Suntem în fața unei eliminări a PNL, ca partid politic, din administrarea orașului Titu! Politica PNL cu privire la administrația publică locală a fost înlocuită, de nou-veniții de la PSD, de „politica personală” a primarului Traian Niculae. Este un evident conflict al reprezentării, o abatere gravă de la principiile reprezentării politice.

Lucrătura merge mai departe. Propunerea este acceptată iar primarul Traian Niculae asigură satisfacerea colegilor consilieri în ziua de 11 decembrie 2017. De fapt, continuă propria „lucrătură”.

Ordinea de zi

La punctul 5 este Raportul privind aprobarea schimbării viceprimarului orașului Titu iar la punctul 8 este Proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului orașului Titu!

În urma ședinței ordinare a CL Titu, cei 8 consilieri locali ai PNL care au inițiat procedura și cei 4 consilieri locali ai PSD au asigurat majoritatea de 12 voturi pentru eliberarea din funcție a viceprimarului Teodor Rădoi.

O formulare pe care am tot găsit-o în presa dâmbovițeană ne ajută să înțelegem cam ce se întâmplă acolo:

„…primarul Traian Niculaecare nu a admis să fie trădat de colaboratorii să apropiați și nici ignorat de partid când se iau unele decizii.”

Mai pe șleau, Traian Niculae, om de afaceri local, are echipa lui, oamenii lui, cu care a venit de la PSD, pe care i-a impus pe listele PNL pentru CL Titu la alegerile din 2016 și de care se folosește pentru a impune propria politică la nivel local. PNL este important (dar oare o fi?) pentru el atât timp cât îl lasă în pace. Nu îl lasă în pace, nici o problemă pentru Niculae, schimbă partidul!

Nu trec mai departe fără a mă gândi la faptul că pregătirea pentru alegerile locale în Dâmbovița, inclusiv primirea de noi membri în organizațiile PNL și stabilirea listelor cu candidați – la primării și la consiliile locale -, s-a desfășurat sub stricta supraveghere a conducerii PNL Dâmbovița! Interimară ea, dar cu putere de decizie! Acum se vede cu câtă responsabilitate au tratat problemele. Ce se obține cu ușurință, cu ușurință se pierde!

CL Titu are 17 consilieri. PNL are 13 consilieri locali, din care 8 au defectat, urât. I-au mai rămas 5 consilieri locali, unul dintre ei fiind președintele PNL Titu, Teodor Rădoi. PSD are doar 4 consilieri locali dar, până nu sunt demiși de PNL cei 8 consilieri locali care au defectat, PSD deține o majoritate de 12 voturi.

Într-o afirmație a lui Traian Niculescu, încă membru PNL, către ceilalți consilieri locali ai PNL (opozanții!), a fost în sensul că PNL nu mai are capacitatea de a domina CL Titu, pentru că rezerva de pe lista consilierilor locali mai are doar 6 nume! Iar el, Traian Niculae, nu se teme de alegeri anticipate, prevăzând că PNL nu va mai ocupa vreun loc la CL Titu.

Îmi pun întrebarea: de când a plănuit Traian Niculescu despărțirea de PNL? Era chiar așa mare grabă oferirea titlului de cetățean de onoare a orașului Titu fostului primar Ion Niculae?

Ion Niculae

Am o durere în suflet că niste impertinenți au făcut presiuni asupra consilierilor de la Titu (n.m.„impertinenții” fiind PNL Dâmbovița!), cu o oră înainte de ședința de consiliu (n.m. consiliul local Titu din 11 dec 2017 Îm pare rău că oamenii au fost amenințați. Cum să ameninți consilerii aceștia? Cei mai mulți provin din PSD și au muncit să scoată scor pentru PNL.  Eu le mulțumesc tuturor consilierilor, președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, primarului Traian Niculae și președintelui PSD Titu, Vlad Oprea pentru susținere. Îmi pare rău că s-a ajuns la amenințări la adresa consilierilor locali.” – Ion Niculae

Președintele Ludovic Orban a afirmat de mai multe ori că între PNL și PSD este „o prăpastie doctrinară”.

PNL Dâmbovița va lua măsurile statutare. Consilierii locali ai PNL care au trecut pe față în tabăra PSD vor fi excluși. Nu știu dacă va fi exclus și primarul Traian Niculae, el oricum nu poate fi scos din funcție prin excludere de către partid. După informațiile în circulație ar mai fi 6 potențiali candidați ai PNL de pe lista depusă de PNL în 2016. Vor dori să ocupe posturile? Sunt ai PNL sau ai PSD? Este o situație fluidă. Totuși, o soluție trebuie găsită și aplicată.

Învățătură de minte! Nu poți face din toți PSD-iștii adepți ai democrației! Nu o au în ADN