Politica

PNL/Tinerii CALARASENI au CURAJUL sa DEZVOLTE Calarasiul/Respect pentru OAMENI, Impreuna vom CASTIGA lupta cu TRUPA Toxica din PSD !

 RESPECT PENTRU FERMIERI

 

 

 

 

 

Agricultura este despre oameni, despre bunăstare economică și despre viitor, motiv pentru care trebuie sprijinită cu viziune și hotărâre. Vă fac cunoscute câteva din obiectivele atinse în acest an de Guvernul liberal pentru o scurtă analiză.

Un domeniu prioritar a fost cel al irigațiilor, unde am continuat reabilitarea infrastructurii principale de irigații. În cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență implementăm o Strategie de Gestionare a Apei care să rezolve definitiv problemele legate de secetă, eroziunea solului, deșertificare, cu o alocare de 6,5 miliarde euro.

 

 

 

 

 

 

Am fost alături de fermierii români compensând pierderile cauzate de seceta pedologică extremă din acest an (850 milioane lei despăgubiri).

Am implementat scheme de sprijin pentru cei afectați de evoluția pandemiei COVID-19 (150 milioane Euro bani europeni si 338 milioane lei de la bugetul național).

Alimentele românești, produse responsabil și cu grijă pentru sănătatea consumatorului trebuie să devină brand consolidat pe piața locală, națională și regională. De aceea, punem la punct o Rețea Națională de Preluare, Depozitare, Prelucrare, Distribuție și Promovare a Produselor Românești.

 

 

 

 

 

 

Pentru prima dată, concesionăm terenuri cu destinație agricolă aflate în administrarea ADS în suprafață de până la 50 ha pentru fiecare tânăr fermier.

La negocierile privind Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 (22 miliarde euro) am obținut condiții de implementare și flexibilitate în decizii pentru a valorifica cât mai bine oportunitățile pe care le are agricultura românească și de a rezolva nevoile acesteia (menținerea Sprijinului Cuplat Voluntar în sectorul zootehnic și vegetal, menținerea Ajutorului Național Tranzitoriu, Plafonarea voluntară și Plata redistributivă precum și reducerea birocrației și sancțiunilor pentru fermele mici).

 

 

Am reușit să schimbăm împreună modelul de dezvoltare a României bazat doar pe risipirea resurselor prin consum, aplicând un nou model de creștere economică axat pe stimularea şi dezvoltarea capitalului autohton!

Cu ajutorul dumneavoastră, vom continua să ducem România pe drumul cel bun și după 6 decembrie!

#DezvoltămCălărașiul
#AgriculturăPentruRomânia
#DezvoltămRomânia
#DeputatlaAgricultură
#EchipaPNL

 

 

 

5.960 de călărășeni aflați în situații financiare precare primesc tichete pentru mese calde

Guvernul PNL, prin Ministerul Fondurilor Europene, a început distribuția, cu sprijinul Prefecturilor, a tichetelor sociale pentru mese calde, destinate persoanelor aflate în situații financiare precare.

Prin Ordonanța de Urgență nr. 115/2020 a Guvernului României, a fost instituită Schema națională de sprijin pentru persoanele vârstnice și pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, componentă a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 – 2020, finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Beneficiază de aceste tichete sociale persoanele cu vârstă de peste 75 ani și cu venituri de sub 800 de lei și persoanele sau familiile fără adăpost, precum și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

La nivel național, sunt 278.221 tichete emise, iar la nivelul județului Călărași 5.960.

Conform legii, după campania electorală cardurile sunt alimentate cu câte 720 de lei aferenți lunilor septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. Ulterior, beneficiarii vor încasa 180 lei/lună.

În total, Ministerul Fondurilor Europene a alocat acestui demers #POAD suma de 156 milioane euro.

Acestei sume i se adaugă distribuția din lunile iunie și iulie 2020 a celor 1.188.7852 pachete cu alimente și același număr de pachete cu produse de igienă în valoare de 45 de milioane de euro.
#BaniiEuropeniSchimbăVieți
#GuvernareLiberală
#PNLCălărași

 

 

 

 

Sunt tânăr și sunt dependent de tehnologie. Ca și tine, cel care citești acest mesaj, cel mai probabil. Am crescut în perioada de dezvoltare rapidă a tehnologiilor, iar activitățile mele zilnice, în mod natural, înseamnă accesul la dispozitive smart. Plătesc cumpărăturile cu telefonul mobil, îmi plătesc impozitele și taxele în același mod. Iar în ultimii ani, ca orice contribuabil pentru care accesul online la informații și documente înseamnă timp câștigat, mi-am dorit o #digitalizare a instituțiilor statului.

Și mă bucur că Partidul Național Liberal a înțeles că digitalizarea României trebuie să fie una dintre priorități.

Astfel, Guvernul Liberal a reușit să simplifice prin digitalizare modalitatea de obținere a documentelor electronice de către cetățeni prin intermediul Spațiului Privat Virtual în anul 2020, față de ultimii ani.

Au fost emise #șapte #milioane de #documente de la începutul anului, incluzând adeverințe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înștiințări sau documente privind contribuțiile sociale declarate de angajatori.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Guvernul Orban a elaborat o strategie prin care propune cheltuirea a circa 2,4 miliarde de euro pentru digitalizarea serviciilor publice, în următorul deceniu. În ultimul an, am arătat că #sepoate!

#digitalizămRomânia
#tehnologie
#candidatSenat
#VoceaTaînSenat
#alegeri_6Decembrie
#PNLCălărași
#tineri_pentru_Călărași

 

Mihai Palangeanu